Becx Verhuur

Digitaal werkplaatsprogramma voor monteurs zorgt voor overzicht en snelheid

Branche
Fase
Groeien, Valideren
Dienst
Mijn omgeving

Uitdaging

Belemmering voor groei

Becx Verhuur zorgt ervoor dat het transportmaterieel dat organisaties inhuren goed wordt onderhouden en veilig op de weg kan blijven. Daarvoor zijn ook onderhouds- en herstelwerkzaamheden nodig. In 2015 nam het aantal voertuigen in de Becx-vloot explosief toe, waardoor de werkdruk in de werkplaats van monteurs ook toenam. Processen werden nog geregeld met handgeschreven werkbonnen, een groot planbord aan de muur en losse telefoontjes. Hierdoor ontbrak het aan overzicht en snelheid. “We wilden het gehele werkplaatsproces efficiënter en minder foutgevoelig maken”, vertelt Saskia Winkelman, directeur bij Becx Verhuur. “En digitaliseren was daarvoor dé manier.”

Oplossing

Handgeschreven werkbonnen maken plaats voor digitaal werkplaatsprogramma

We ontwierpen een applicatie waarop monteurs hun werkorders voor die dag kunnen inzien, inclusief een checklist die monteurs stap voor stap meeneemt met wat er moet gebeuren. De volgende stap: een digitaal werkplaatsprogramma ontwikkelen inclusief een online omgeving voor planners en administratief medewerkers. Daar werd een digitaal klantportaal aan toegevoegd, waarin klanten 24 uur per dag zelf afspraken inplannen, schade melden en extra voertuigen kunnen huren. Als laatste volgde de digitale planningstool, die het mogelijk maakt om de planning te maken, werkorders toe te wijzen, per monteur te zien welke taken in de wachtrij staan, en realtime inzicht te hebben in de status van alle aanwezige voertuigen. Hiermee staat er nu een compleet systeem om de werkplaats aan te sturen, te beheren en draaiende te houden.

Het proces in de werkplaats gaat nu veel sneller en de communicatie naar klanten is duidelijker, daardoor staan we nu echt bekend als professionele partij in de markt.Saskia Winkelman, directeur Becx Verhuur

Resultaat

Meer positieve impact dan verwacht

Dankzij het digitale werkplaatsprogramma krijgt het personeel in en rondom de werkplaats nu veel meer gedaan, met meer werkplezier. Saskia: “Het tekort aan technisch personeel op de arbeidsmarkt vormt geen belemmering meer voor groei, doordat we met de app ook minder geschoold personeel up-to-speed krijgen.” De weg naar groei kent nu geen belemmeringen meer voor Becx Verhuur, doordat het proces duidelijker, sneller en met minder fouten verloopt. “Naar medewerkers en naar klanten is de communicatie veel duidelijker, waardoor we nu bekendstaan als professionele en serieuze partij.”

voertuigen geregistreerd

werkorders doorgevoerd

afspraken gemaakt door klanten

Het proces in kaart gebracht en vervolgens gedigitaliseerd

Proces

In stappen digitaliseren

Freshheads en Becx Verhuur gingen van start door werkplaatsmedewerkers te interviewen. Zo konden we precies achterhalen waar monteurs behoefte aan hebben en op welke manier de digitale tool daadwerkelijk gebruikt gaat worden. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat mensen een digitale oplossing prettig vinden en gebruiken. Door hierop te focussen, kan iedereen het systeem nu gebruiken en wordt het als prettig ervaren.

Over Becx Verhuur

Organisaties als Ab InBev vertrouwen al jaren op Becx Verhuur voor de kwaliteit en continuïteit van hun transport. Met ruim 1200 opleggers, trekkers en heftrucks, én een professionele onderhoudsservice, heeft het Brabantse bedrijf alles in huis om het wagenpark van hun klanten volledig op de rit te zetten en houden.

It's all about teamwork

Violette Müller

Violette Müller

Designer

Jeffrey Moelands

Jeffrey Moelands

Backend developer

Benieuwd naar jouw digitaliseringskansen?

Benieuwd naar jouw digitaliseringskansen?

Mail of bel Stephan voor een snelle scan.