YoungOnes

Freelance platform groeit 1.000% in een jaar

Branche
Fase
Groeien, Valideren

Via online platform YoungOnes regelen jongeren supersnel dagklussen bij toffe bedrijven. Nog geen 5 jaar geleden was YoungOnes slechts een zinnetje op een post-it. Nu heeft het platform het grootste aanbod klussen in Nederland, en staan 315.000 aangesloten freelancers te popelen die klussen uit te voeren. We kunnen met recht zeggen, zónder overdrijfs: YoungOnes is een succes. Hoe werkten Freshheads en YoungOnes het eerste idee uit tot het succesvolle platform dat er nu staat?

gemaakte matches

aangesloten freelancers

opdrachtgevers

Wat we hebben gemaakt

Samen met start-up YoungOnes, ontstaan vanuit uitzendorganisatie YoungCapital, ontwikkelden we een digitaal platform om freelancers te koppelen aan kortdurende klussen van mooie organisaties in de horeca, retail, logistiek of eventbranche. Een slimme en snelle manier van vraag en aanbod bij elkaar brengen, die vanaf dag één een schot in de roos blijkt te zijn.

Alles wat we met Freshheads maken, past bij ons en onze doelgroep.Koen Graafmans, YoungOnes

Betrokken ontdekkers

“Je kunt heel lang nadenken over wat er zou kunnen gebeuren, maar je weet het pas zeker als je het test,” aldus strateeg Roel Tuerlings. “Onze filosofie was daarom: we zetten zo snel mogelijk een prototype van zo’n marketplace online en we kijken of het werkt.” Soortgelijke software lag al bij Freshheads op de plank, dus: hop - onderzoeken of het technisch werkt en wat het in de markt doet. Zo gezegd, zo gedaan. In Tilburg werd een aantal opdrachtgevers gevraagd om het platform te testen, samen met freelancers uit het netwerk van YoungCapital. Roel: “Al snel bleek een marketplace waar freelancers en opdrachtgevers met kortdurende klussen elkaar ontmoeten inderdaad een gouden kans in de markt te zijn. We konden meteen door: opschalen, software finetunen en blijven monitoren wat er gebeurt.”

De app en het dashboard van YoungOnes 'in actie'

Lekker op locatie

YoungOnes en Freshheads trekken hele werkweken samen op, echt als één team dus. "En een dag in de week gebeurt dat bij YoungOnes op kantoor," vertelt Koen Graafmans, product & online marketing manager bij YoungOnes: “Dat is voor ons erg waardevol: ze leren onze medewerkers en onze cultuur kennen, waardoor alles wat gemaakt of doorontwikkeld wordt supergoed bij ons past.” Het werken op kantoor bij YoungOnes heeft ook een andere functie: de Heads krijgen zo uit eerste bron mee hoe het product werkt. Roel: “YoungOnes voert bijvoorbeeld altijd telefonische welkomstgesprekken met nieuwe freelancers. Wij luisteren dan wel eens mee: wat voor vragen worden er gesteld, wat zijn trends waar we rekening mee moeten houden? Dat geeft ons direct input voor aanpassingen.”

Team YoungOnes x Freshheads werken wekelijks samen om het platform verder te optimaliseren

Een sterk (succes)verhaal

Het succes van YoungOnes wordt op steeds meer plekken opgepikt. Ook in Engeland! Niet voor niets won het platform de prestigieuze SpinAwards. “Dat is nog een mooi verhaal op zich”, lacht Roel. Iemand van de organisatie van SpinAwards zette als opdrachtgever een klus voor een hospitality-medewerker op het online platform YoungOnes. De klus werd binnen tien minuten ingevuld: vele malen sneller dan een uitzendbureau dat zou kunnen, dus. “Met dat voorbeeld uit hun eigen organisatie wisten we de jury mooi te overtuigen”, zegt Roel. “Het grote voordeel van YoungOnes hadden ze als opdrachtgever - zonder dat de jury daarvan op de hoogte was trouwens - aan den lijve ervaren.” Inmiddels draait het platform succesvol in steden als Tilburg, Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Utrecht. Vanaf de start in maart 2018 tot en met augustus 2019 sloten zich ruim 830 opdrachtgevers aan, samen met ruim 7.300 freelancers, die samen 23.400 klussen werkten.

Doe het lekker zelf

Achteroverleunen, dus? Nee, onmogelijk. We zien nu, na al die jaren samenwerken, juist scherper dan ooit waar kansen liggen om nog verder te groeien en verbeteren. Enerzijds zijn we continu bezig nieuwe gebruikers aan te trekken. Anderzijds doen we er alles aan om de al geregistreerde gebruikers van de app zo goed mogelijk te servicen. Door middel van voorspellende datamodellen zorgen we ervoor dat zij tot meer en betere matches komen.
> Meer over de voorspellende datamodellen

It's all about teamwork

Roel Tuerlings

Roel Tuerlings

Designer & digitaal strateeg

Kevin Schuurmans

Kevin Schuurmans

Backend developer

Kevin van der Burg

Kevin van der Burg

Mobile developer

Maud Vorstenbosch

Maud Vorstenbosch

Business designer

Een idee voor een platform in de uitzendbranche?

Een idee voor een platform in de uitzendbranche?

Plan een gratis adviesgesprek met Sepp.