Dé aanpak voor innoveren in bouw & infra: begin klein, leer snel

Binnen jouw bouworganisatie liggen unieke kansen om te versnellen, verduurzamen en verbeteren. Wij ontdekken waar die kansen liggen. Hoe? Door klein te beginnen, gewoon bij één van jullie processen of projecten. Wat kan er worden gedigitaliseerd en gestandaardiseerd? Zo voegen we snel waarde toe aan dat proces én zorgen we ervoor dat de verbeteringen uiteindelijk ook hun weg vinden naar andere projecten of afdelingen.

Freshheads werkt voor:

Bouwbranche

3 tips voor succesvol digitaliseren in de bouw

Organisaties in de bouw & infra staan voor een fikse opdracht. Alles moet beter, efficiënter, digitaler, duurzamer. Liefst morgen al. Digitaliseren helpt om deze verbeterslagen te maken. Maar waar begin je? En wat moet je vooral niet doen? Je leest het hier:

Naar de 3 tips >>

HEVO: focus op digitaal slimmer werken

Bij projectmanagementbureau HEVO brachten we een grote verandering teweeg door één specifiek proces te digitaliseren: de inspectie van schoolgebouwen. “We voeren nu veel meer inspecties uit in dezelfde tijd”, vertelt Michel, innovatiemanager bij HEVO. Benieuwd hoe we de digitale QuickScan in rap tempo ontwikkelden?

Lees onze HEVO case >>

TBI: innoveren met 7000 medewerkers

Je maakt pas écht impact met innovatie als iedereen in het bedrijf ermee bezig is, vinden ze bij TBI. Daarom klopte innovatiemanager Douwe bij ons aan met de vraag ‘Hoe krijg je 7000 medewerkers aan het innoveren?’ Samen maakten we die grote vraag klein. We begonnen met een helpdesk via WhatsApp, en vanuit de lessen die we daarmee leerden, werkten we toe naar een intern innovatieplatform.

Naar het verhaal van TBI >>

VIIA: digitale tool voor versterkingsopgave Groningen

Samen met Royal HaskoningDHV en VolkerWessels-onderneming Visser & Smit Bouw ontwikkelden we een tool die op grote schaal versterkingsadviezen op maat genereert op basis van een digitale maatregelencatalogus. De tool draagt bij aan een aardbevingsbestendig Groningen, en won een Dutch Design Award. Lees meer!

Tool voor versterkingsadviezen in Groningen >>

Digitaal werkplaatsprogramma voor Becx Verhuur

Andere branche, minstens zo inspirerend: bij Becx Verhuur maakten handgeschreven werkbonnen plaats voor een digitaal werkplaatsprogramma. Saskia van Becx: “Het proces in de werkplaats gaat sneller en onze kwaliteit is toegenomen. Bovendien helpt de app ons om minder geschoold personeel snel up-to-speed krijgen. Het tekort aan technisch personeel vormt daardoor geen belemmering meer voor groei.”

Lees hoe Becx groeit door digitaliseren >>

De unieke aanpak van Freshheads

Wij zijn Freshheads, een bureau dat digitaliseert en innoveert. Wij kennen de bouwbranche en weten wat nodig is om innovatie te laten slagen; een stap-voor-stap aanpak, waarbij je een kleinschalige oplossing ontwikkelt voor een specifiek probleem. Het liefst gaan we mee de bouwplaats op en de keet in. Zo komen we samen tot digitale oplossingen die daadwerkelijk een probleem oplossen, zodat jij meer kunt doen met minder mensen.

Onze 5 beloftes bij digitaliseren in de bouw >>

Ontvang 3 voorbeelden van succesvol digitaliseren in de bouw

Digitaliseren maakt processen in de bouw slimmer, sneller en beter. Maar wat betekent dat héél concreet voor jouw organisatie? Welke processen kun jij as we speak verbeteren met slimme digitale tools? Die vraag beantwoorden wij voor je. Elke week sturen we je een concreet voorbeeld toe van een bekend proces in de bouw waar een digitale tool voor meer succes zorgt. Laat je mailadres achter via onderstaand formulier.

Onze digitale experts in de bouwbranche

Gijs van Zon

Gijs van Zon

Head of delivery operations

Wilson Mosies

Wilson Mosies

Designer

Wendy Lafarre

Wendy Lafarre

Designer

Processen in jouw bouwbedrijf verslimmen en versnellen?
Wij hebben hiervoor de beste aanpak!