Valideren, ontwikkelen & groeien

Freshheads is er in alle onmisbare fases voor het ontwikkelen van succesvolle digitale platformen. We bieden op elkaar ingespeelde, multidisciplinaire teams met strategen, designers en developers. Dit is wat we doen:

Inspiratiesessie

Jouw organisatie heeft een stevige ambitie: groei realiseren, meer marge, een betere klantbeleving of misschien zelfs de status quo in jouw markt uitdagen. Dan kun je niet om een platform heen. Maar hoe weet je wat jouw next big thing is? Hoe zet je een trend of probleem in de markt om tot een platformidee? En hoe zet je dat idee om in actie? We’ve got your back!

Strategie en validatie

Een succesvol platform valt of staat met een goed idee en een heldere business strategie. We gaan met jou op zoek naar antwoorden op vragen als: welk probleem los je op, voor wie, en hoe groot is de doelgroep aan vraag- als aanbodzijde? Is een platform de beste oplossing? We stellen een korte- en langetermijnkoers vast en verzamelen informatie om verdienmodellen te bepalen en business kansen te spotten.

Merkidentiteit

Voordat je een uitgebreid branding traject doorloopt, wil je bewijs dat jouw platformidee aanslaat. We valideren dat idee met een voorlopige huisstijl. Bij voldoende potentie werken we samen met specialisten een (nieuwe) merkidentiteit uit. Zoals met Prosper & Bloom voor het platform Aanpakkers van Covebo. We zorgen er altijd voor dat de merkidentiteit optimaal wordt doorgevoerd in de platformen die we ontwikkelen.

UX design

Naast focus op de ambities en doelen van onze opdrachtgevers, duiken we diep in de klantreis. Bij platformen zijn er vaak meerdere gebruikersgroepen met verschillende behoeften. Waar zit de complexiteit? We zoeken naar frictie en manieren om die weg te nemen. Zo verenigen we de belangen van de opdrachtgever en de gebruiker in een krachtig UX design.

Technische ontwikkeling

We kiezen de technologie die het best past bij de doelen van jouw platform. Ga je platformiseren binnen een bestaande organisatie? Dan zorgen we dat het platform naadloos aansluit bij jouw ecosysteem en koppelen het aan je huidige CRM, ERP of ATS. Zet je een heel nieuw platform in de markt en wil je klein beginnen en experimenteren? Dan kiezen we juist voor pragmatische oplossingen. Tools: PHP (Symfony), Node.js (Next.js), React, React Native.

Marketing en activatie

Een platform gaat zelden vanzelf 'vliegen'. Hoe krijg je het vraag- en aanbodspel aan de praat? Aanbieders zijn relatief makkelijker te enthousiasmeren voor een mooie stroom leads, maar voor vragers moet de meerwaarde van jouw platform nog aangetoond worden. Hen bereik je met een goede marketingstrategie. Deze werken we uit met jouw marketingteam of een marketingbureau als Hyped, die de activatie verder ook voor hun rekening neemt.

Optimaliseren met data

Om er zeker van te zijn dat we alleen de juiste features voor jouw platform ontwikkelen, werken we datagedreven. We vertalen missie, visie en ambities naar meetbare doelen en KPI’s, waardoor we op basis van data kunnen experimenteren en de juiste keuzes maken. Hoe meer je meet, hoe beter je kansen en risico’s kunt inschatten. Zo maximaliseren we de waarde van jouw platform. Tools: Mixpanel, GA4, PowerBI.

Meer weten over onze diensten?
Stephan vertelt je er alles over.