Alle blogs
Afbeelding van Lisa
Lisa Raaijmakers

Geplaatst op 24 mrt 2021

Freshheads 2x genomineerd voor Dutch Interactive Awards

Party popping! 🎉 Freshheads is met twee projecten genomineerd voor de Dutch Interactive Awards 2021. Petje af voor onze teams, Centraal Beheer en Roan Campingvakanties. Lekker Bezig van Centraal Beheer behoort tot de beste 5 in de categorie Digital for Good en Roan’s Camping Manager tot de beste 5 in de categorie Digital Transformation. Benieuwd wat deze genomineerde projecten inhouden? Lees snel verder!

Digital for good: Lekker Bezig!

Een gelukkige werknemer is lekker bezig, want: productiever én minder vaak ziek. Daarom bouwden Centraal Beheer en Freshheads een app die opleidingen, gezondheidschecks, coaching en trainingen perfect matcht met de behoeften van werknemers. De Lekker Bezig app geeft hen de regie over hun werkgeluk en helpt werkgevers uitval te voorkomen.

Duurzame inzetbaarheid in eigen hand

“Medewerkers van onze zakelijke klanten vinden het vaak lastig om hun werkgeluk te vergroten. Ze weten niet goed wat ze willen of waar te beginnen, of ze voelen een drempel om toestemming te vragen aan hun manager of baas”, verklaart Susanne Nieuwenhuis-Nijsink, product owner zakelijke diensten bij Centraal Beheer. Nu veel werknemers thuiswerken vanwege corona is die stap misschien nog wel groter dan ooit, terwijl: “werknemers die zich ontwikkelen en actief bezig zijn met een goede balans tussen werk en privé gelukkiger zijn en minder vaak uitvallen dan collega’s die dat niet doen”, vult Susanne aan. Daarom gingen we samen aan de slag met de vraag: hoe kunnen werkgevers hun werknemers stimuleren om zelf in te spelen op hun duurzame inzetbaarheid en zo de kosten voor uitval minimaliseren?

Hoe gaat het nou écht?

Na het onderzoeken van de behoeften van de gebruikers, het testen van een prototype en een langdurig optimalisatietraject werd Lekker Bezig begin maart 2020 officieel gelanceerd. Met het offline programma voor leidinggevenden en de app voor werknemers maakt Lekker Bezig werknemers wendbaar en weerbaar in het snel veranderende bedrijfsleven. Werknemers krijgen van hun werkgevers een vrij te besteden budget, vullen in de app een vragenlijst in en krijgen op basis daarvan een afgestemd opleidingsaanbod te zien. Hieruit kunnen ze zelf een training, opleiding of coachingstraject kiezen die aansluit bij hun behoeften. Ook geeft de Lekker Bezig app leidinggevenden een algemeen beeld van de kansen en knelpunten op duurzame inzetbaarheid in hun organisatie. Zo ontstaan mooie gesprekken met de werknemer; niet alleen over doelstellingen en resultaten, maar juist over hoe het écht gaat.

Digital transformation: Roan’s Camping Manager

Hoe je als campingbezoeker wordt behandeld, dát is wat uiteindelijk bijblijft. Daarom gingen Roan en Freshheads na het vernieuwen van de boekingswebsite (www.roan.nl) aan de slag met de volgende vraag: “Een vakantieganger besteedt uiteindelijk de meeste tijd óp de geboekte camping, dus hoe kunnen we dáár waarde toevoegen voor de klant?” vertelt Jordy Lissenburg, strateeg bij Freshheads.

Alles voor een persoonlijke klantervaring

Roan’s Camping Manager is een alles-in-één tool die de offline dienstverlening van Roan ondersteunt en versnelt. Waar campingmedewerkers voorheen met een zelfgemaakte, papieren planning alle nieuwe bezoekers een plek probeerden te geven op de camping, komen alle boekingen door een koppeling met Roan.nl nu automatisch in de tool te staan. Zo vallen er geen gaten meer in de planning en kan plaatsgarantie beter gewaarborgd worden. In een paar kliks is een nieuwe boeking ingepland én terug te vinden door de medewerkers op het hoofdkantoor in Nederland. Hierdoor kunnen ze klanten met vragen hier sneller helpen en houden de campingmedewerkers zelf ook meer tijd over om de klantervaring te verbeteren en hun gasten écht centraal te stellen.

De tool is gebouwd op basis van onderzoek: “De kennis en ervaring op het hoofdkantoor is aangevuld met ervaring uit de praktijk van de campingmedewerkers. Samen hebben we de pijnpunten aangepakt,” legt Jordy uit. Zo is besloten om de dikke mappen met instructiebladen te vervangen door een digitale handleiding, inclusief instructievideo’s. Campingmedewerkers kunnen hier zelf ook instructies voor veelvoorkomende handelingen aan toevoegen. Dankzij de digitale handleiding gaat het inwerken van nieuwe medewerkers een stuk sneller, gemakkelijker en foutlozer. Ook zijn lades vol contant geld aan borg, wat wel eens gestolen werd, vervangen door een digitale betaalmethode en is een belangrijk gedeelte van de applicatie ook offline beschikbaar gemaakt, zodat werkzaamheden nooit vast hoeven te lopen.

Over de Dutch Interactive Awards

De Dutch Interactive Awards (DIA) zijn dé prijzen voor het beste digitale interactieve werk van Nederlandse makers. Binnen 16 categorieën reikt de DIA gouden en zilveren awards uit aan de vooraanstaande bureaus en opdrachtgevers. Eerdere jaren won Freshheads al een Dutch Interactive Award met Quiet (Gold), VIIA (honoree) en YoungOnes (zilver). Hopelijk kunnen we daar in mei nog twee prachtprojecten aan toevoegen. 🤞

De auteur

Afbeelding van Lisa

Lisa Raaijmakers

Mijn naam is Lisa Raaijmakers en ik werk als communicatiespecialist bij Freshheads.

LinkedIn

Verder lezen

Website Human Rights Tattoo wint Grand Prix Award
14 jul 2020 - Lisa Raaijmakers

Website Human Rights Tattoo wint Grand Prix Award

Vrijdag 23 oktober 2020 — een dag die bij Freshheads de geschiedenisboeken ingaat. Vandaag werd namelijk bekend dat Freshheads een Red Dot Grand Prix Award heeft binnengesleept met het design voor de website van Human Rights Tattoo.
Freshheads 3x genomineerd voor Dutch Interactive Awards
03 jun 2022 - Lisa Raaijmakers

Freshheads 3x genomineerd voor Dutch Interactive Awards

Confetti time 🎉! Freshheads is met drie projecten genomineerd voor de Dutch Interactive Awards 2020. Wij zijn natúúrlijk mega trots op onze teams, en op Interpolis, Human Rights Tattoo en YoungOnes.
Freshheads grote winnaar Dutch Interactive Awards
09 jun 2023 - Renske Pepping

Freshheads grote winnaar Dutch Interactive Awards

Holy S*%T! Gisteren hebben we gewoon drie prijzen gepakt bij de uitreiking van de Dutch Interactive Awards. Zowel Appjection als opleidingsfonds OFED zijn bestempeld als het beste Nederlandse project in hun categorie.
Ook een succesvol online platform?

Ook een succesvol online platform?

Wij weten hoe je dat aanpakt.