RoadGuard

De succesvolste startup van Centraal Beheer

Branche
Verzekering
Fase
Groeien, Valideren

Centraal Beheer kwam jaren geleden bij ons terecht - pechhulp moest en kon beter, vonden ze. Tegen zo’n mooie uitdaging zeggen wij graag ja! Inmiddels is deze losstaande corporate startup ingelijfd bij Centraal Beheer, vanwege het grote succes. Lees er alles over.

downloads

aangesloten monteurs

beoordeling

Van verzekeraar naar dienstverlener

Er vindt een kentering plaats in verzekeringsland; klanten zoeken steeds vaker naar (preventieve) diensten in plaats van naar verzekeringsproducten. Daarom maakt Centraal Beheer net als vele andere verzekeraars momenteel een belangrijke transitie door, waarbij de focus meer ligt op de ontwikkeling van relevante diensten. De on-demand pechhulpdienst RoadGuard past helemaal in dat straatje.

De vraag

Traditionele pechhulp is duur en allesbehalve transparant. Bovendien betaal je ook nog eens een vast bedrag voor een service waar je niet ten volle gebruik van maakt. Dat moet makkelijker kunnen. Centraal Beheer vroeg ons om pechhulp opnieuw uit te vinden. Samen ontwikkelden we een eerste concept, diverse prototypes en een succesvolle online marketplace.

Samen met de bergers van Eurocross Assistance keken we hoe RoadGuard in hun werkproces past.

Even in Apeldoorn werken

Samen met de specialisten van Centraal Beheer vormen we één team met één missie: de perfecte pechhulpdienst ontwikkelen - en laten groeien. Minstens één dag per week zitten we bij elkaar op locatie in Apeldoorn bij Lab55, als Lean Startup in een corporate omgeving.

Concepten, prototypen en valideren

Een business model canvas en value proposition zijn natuurlijk top, maar uiteindelijk draait het om de gebruikers. Het werd dus tijd om met klanten en partners te praten om te snappen wat er bij hen leeft. Waar lopen ze tegenaan? En hoe kan RoadGuard hen helpen om hun werk zo makkelijk en effectief mogelijk te maken? We namen plaats op de bijrijdersstoel van monteurs, hielpen mensen met pech, belandden zelf op de pechstrook en brachten enkele dagen door in de meldkamer. Op basis van deze inzichten ontwikkelden we verschillende concepten.

Van gevalideerd concept naar schaalbaar platform.

Pechhulp volledig gedigitaliseerd

Met RoadGuard is het proces van pechhulp volledig gedigitaliseerd; de marketplace verbindt pechvogels en monteurs automatisch aan elkaar. Pechmeldingen komen binnen via de app, de website, een belletje of de API. Via een online dashboard kunnen bergingsbedrijven hun monteurs die op de weg zitten direct naar een pechgeval sturen. De monteur heeft een eigen RoadGuard-app en staat in direct contact met de pechvogel. De monteur ziet precies waar deze persoon op dat moment staat en de pechvogel ziet realtime de locatie van de monteur - die er altijd binnen 45 minuten is. Handig toch? En jaarlijks betalen voor pechhulp? Dat is passé. Bij RoadGuard betalen weggebruikers alleen wanneer ze écht pech hebben, eenvoudig via iDeal of creditcard. On-demand dus.

Succesvolle corporate startup

Misschien wel het belangrijkste resultaat: RoadGuard is binnen 2 jaar uitgegroeid tot meest succesvolle startup van Centraal Beheer. RoadGuard heeft bewezen dat innoveren binnen een corporate cultuur mogelijk is. En daar zijn wij heel trots op!

Het kán dus. Als corporate daadwerkelijk vernieuwend zijn. Snel, goedkoop en goed.Robin Clements, Directeur Diensten Centraal Beheer

Nog steeds één team met één missie

Samen met de specialisten van Centraal Beheer Achmea vormt Freshheads nog steeds één team met dezelfde doelstelling: RoadGuard een nog groter succes maken. Minstens één dag per week zitten we bij elkaar in Apeldoorn. Zo wijzen de neuzen dezelfde kant op en kunnen beslissingen snel worden gemaakt.

It's all about teamwork

Rik Deuzeman

Rik Deuzeman

Backend developer

Misha Klomp

Misha Klomp

Backend developer

Linda Hol

Linda Hol

Frontend developer

Joris Janbroers

Joris Janbroers

Designer

Een digitale dienst met duizenden gebruikers?

Een digitale dienst met duizenden gebruikers?

Stephan vertelt je hoe je dat aanpakt.