RoadGuard

Platform brengt vraag en aanbod bij pechhulp samen

Branche
Verzekering
Fase
Groeien, Valideren

Uitdaging

Betaalbare en transparante pechhulp

Traditionele pechhulp is duur en allesbehalve transparant. Bovendien betaal je ook nog eens een vast bedrag voor een service waar je niet ten volle gebruik van maakt. Dat moet makkelijker kunnen. Centraal Beheer vroeg ons om pechhulp samen opnieuw uit te vinden, met als resultaat: een online platform voor on-demand pechhulp en tevens de meest succesvolle startup binnen Centraal Beheer.

Oplossing

Van verzekeraar naar dienstverlener

RoadGuard heeft het proces van pechhulp volledig gedigitaliseerd; de marketplace koppelt mensen die met autopech zijn gestrand met kundige monteurs. Pechmeldingen komen binnen via de app, de website, een belletje of de API. Via een online dashboard sturen bergingsbedrijven hun monteurs die op de weg zitten direct naar een pechgeval. De monteur heeft een eigen RoadGuard-app en staat in direct contact met de pechvogel. De monteur ziet precies waar deze persoon op dat moment staat en de pechvogel ziet realtime de locatie van de monteur - die er altijd binnen 45 minuten is. En jaarlijks betalen voor pechhulp? Dat is passé. Bij RoadGuard betalen weggebruikers alleen wanneer ze écht pech hebben, eenvoudig via iDeal of creditcard. On-demand dus.

Van gevalideerd concept naar schaalbaar platform.

Resultaat

Succesvolle corporate startup

Misschien wel het belangrijkste resultaat: RoadGuard groeide binnen 2 jaar uit tot de meest succesvolle startup van Centraal Beheer. RoadGuard heeft bewezen dat innoveren binnen een corporate cultuur mogelijk is. En daar zijn wij heel trots op! Ondertussen heeft het platform al ruim 40.000 pechmeldingen verholpen door een monteur te koppelen aan iemand met pech. Met het aanbod van zo’n 1.000 monteurs staat er altijd iemand klaar om te helpen!

downloads

aangesloten monteurs

beoordeling

Proces

Concepten, prototypen en valideren

Een business model canvas en value proposition zijn natuurlijk top, maar uiteindelijk draait het om de actieve gebruikers. Het werd dus tijd om met klanten en partners te praten om te snappen wat er bij hen leeft. Waar lopen ze tegenaan? En hoe kan RoadGuard hen helpen om hun werk zo makkelijk en effectief mogelijk te maken? We namen plaats op de bijrijdersstoel van monteurs, hielpen mensen met pech, belandden zelf op de pechstrook en brachten enkele dagen door in de meldkamer. Op basis van deze inzichten ontwikkelden we verschillende concepten.

Samen met de bergers van Eurocross Assistance keken we hoe RoadGuard in hun werkproces past.

Samenwerking

Trouw onderhouden

Samen met de specialisten van Centraal Beheer vormen we één team met één missie: de perfecte pechhulpdienst ontwikkelen - en laten groeien. In de startfase zaten we minstens één dag per week bij elkaar op locatie in Apeldoorn. Om met de neuzen dezelfde kant op te wijzen en snel beslissingen te maken. Tegenwoordig is dat niet meer nodig. Freshheads doet wel nog trouw het onderhoud, zodat het blijft doen wat het moet doen en steeds beter wordt.

Het kán dus. Als corporate daadwerkelijk vernieuwend zijn. Snel, goedkoop en goed.Robin Clements, Directeur Diensten Centraal Beheer

It's all about teamwork

Rik Deuzeman

Rik Deuzeman

Backend developer

Misha Klomp

Misha Klomp

Backend developer

Linda Hol

Linda Hol

Frontend developer

Joris Janbroers

Joris Janbroers

Designer

Een digitale dienst met duizenden gebruikers?

Een digitale dienst met duizenden gebruikers?

Stephan vertelt je hoe je dat aanpakt.