Centraal Beheer

The proof is in the partnership: al 5 jaar samen innoveren

Branche
Verzekering
Fase
Groeien, Valideren, Oriënteren
Dienst
Digitale dienst

Centraal Beheer en Freshheads werken al sinds 2015 met elkaar samen. We onderzoeken hoe Centraal Beheer klanten kan helpen bij alles wat niet of slechts deels verzekerd is. Het resultaat? Een reeks slimme, vernieuwende diensten. We lichten hieronder drie mooie diensten uit: Lekker Bezig, Duurzaam Woongemak en RoadGuard.

Lekker Bezig: kans in de markt

Een gelukkige werknemer is lekker bezig, want: productiever én minder vaak ziek. Binnen no-time bouwden we een simpel prototype van een app die opleidingen, gezondheidschecks, coaching en trainingen perfect op maat matcht aan behoeften van werknemers. Bestemd voor de zakelijke klanten van Centraal Beheer.

“Medewerkers van onze zakelijke klanten vinden het vaak lastig iets aan hun werkgeluk te doen. Ze weten niet goed wat ze willen of waar te beginnen, of ze voelen een drempel om toestemming aan hun baas te vragen”, verklaart Susanne Nieuwenhuis-Nijsink (product owner zakelijke diensten bij Centraal Beheer). “Terwijl: werknemers die zich ontwikkelen en die actief bezig zijn met een goede balans tussen werk en privé, zijn gelukkiger en vallen minder vaak uit dan collega’s die dat niet doen.”

Lekker Bezig: valideren en opschalen

Inmiddels is het prototype van Lekker Bezig getest bij meer dan driehonderd werknemers. De app was meteen een succes: 85% van de werknemers een account aangemaakt in de Lekker Bezig-app, en 60% heeft in ieder geval één oplossing afgenomen uit het Lekker Bezig aanbod (het gemiddelde in de markt ligt op 10 tot 15%).

En nu? Nu gaat het testen van de app verder: met meer bedrijven en meer dan duizend werknemers wordt de onderzoeksgroep sterk uitgebreid, legt Mark Hesselberth (mobile developer bij Freshheads) uit. “Daarnaast onderzoeken we samen met Centraal Beheer of we nog meer leveranciers van diensten op het gebied van duurzame inzetbaarheid kunnen aanhaken, om het aanbod uit te breiden. En een chatfunctie met coach, die we tijdens de eerste pilot met de helft van de deelnemers testen, breiden we ook verder uit.”

Beheer je eigen (werk)geluk in de Lekker Bezig!-app

Lekker Bezig: één team, één missie

Tijdens iedere sprint werkt team Rover van Freshheads in Apeldoorn samen met collega’s van Centraal Beheer. Gerard van der Kruijs (mobile developer bij Freshheads): “Doordat we het prototype continu valideren, ontstaan er steeds nieuwe inzichten en wensen, die we dan mooi samen kunnen benoemen als must of als nice to have. Werkt stukken beter dan via e-mail of telefoon. Tijdens zo’n dag houden we elkaar scherp, sturen we elkaar bij. Daar heb je echt het hele team voor nodig.”

Duurzaam Woongemak: klein beginnen en opschalen

Als je dan tóch je dak gaat renoveren, waarom dan niet meteen duurzaam? Jij denkt het, Centraal Beheer doet het. Samen met hen ontwikkelen we een tool die klanten helpt bij het verduurzamen van hun huis.

Violette Müller (designer bij Freshheads): “Wat ik het moeilijkst vind aan dit project? Soms moeten we het team een beetje afremmen: iedereen is zo enthousiast en wil dan alles tegelijk. Terwijl, onze gezamenlijke aanpak is: begin klein, en kijk wat er gebeurt. Als het werkt, kun je opschalen, als het niet werkt kun je bijschaven.” Inmiddels is de module voor zonnepanelen live gegaan. Even je adres en je verwachte energieverbruik invullen, en voilà: je ziet meteen of je dak geschikt is voor zonnepanelen en wat de opbrengst zal zijn. Daarna kan een klant kiezen voor een adviesgesprek en voor plaatsing van de zonnepanelen door één van de aangesloten partners. Of het werkt? In de eerste paar maanden na livegang waren er in totaal 622 adviesgesprekken en werden er maar liefst 1.823 nieuwe zonnepanelen geplaatst.

Duurzaam Woongemak: next steps

Achter de schermen wordt op dit moment gewerkt aan vergelijkbare modules, zoals voor muurisolatie. “Als je alles tegelijk gaat doen, wordt het chaos”, licht Violette toe. “Je vliegt van hot naar her. Daarom is het belangrijk dat we regelmatig met elkaar op kantoor samenwerken en contact hebben, zoals met onze dagelijkse stand-ups. Focus, focus, focus. Door stap voor stap te prioriteren, ontwikkelen we samen een tool met grote meerwaarde voor klanten van Centraal Beheer.”

Team Atlas van Freshheads onderweg naar Centraal Beheer in Apeldoorn

Bij Freshheads zijn ze eerlijk: zijn ze het ergens niet mee eens of denken ze dat het anders moet, dan zeggen ze dat gewoon. En zo hoort het ook!Susanne Nieuwenhuis-Nijsink, product owner zakelijke diensten bij Centraal Beheer

RoadGuard: corporate start-up

In plaats van elke maand vaste abonnementskosten af te tikken, betalen klanten van RoadGuard alleen voor de pechhulp die ze ook daadwerkelijk inschakelen. Lekker innovatief en transparant dus.

Centraal Beheer kwam jaren geleden bij ons terecht - pechhulp onderweg moest en kon beter, vonden ze. Tegen zo’n mooie uitdaging zeggen wij natuurlijk graag ja! “We konden toen echt experimenten, doen wat we wilden. Dat is bij zo’n vernieuwend concept ook wel nodig”, vertelt mobile developer Gerard. We ontwikkelden diverse prototypes en een dienstenplatform. De corporate start-up kreeg een geheel eigen branding, los van moederbedrijf Centraal Beheer. Gerard: “Nu, zoveel jaar later, is RoadGuard inmiddels ondergebracht in het merk Centraal Beheer. Da’s een heel mooi compliment voor ons, want de app past dus supergoed bij de nieuwe weg die zij als verzekeraar zijn ingeslagen.”

Naast hard werken nemen ze bij Freshheads ook de tijd om te vieren. Hadden we een award voor RoadGuard in de wacht gesleept, kwam Freshheads met worstenbroodjes naar Apeldoorn.Karin Stevens-Pierik, product owner particuliere markt bij Centraal Beheer

RoadGuard: incorporate

De samenwerking tussen Centraal Beheer en Freshheads begon rond 2015. Met RoadGuard zijn we nu in de laatste fase van onze werkwijze beland: incorporate. “Het team van Centraal Beheer moet het nu zelf gaan doen, zonder onze hulp of bemoeienis”, legt Gerard uit. “Natuurlijk helpen we bij die overgang. We trainen en coachen zodat ze straks echt zicht hebben op wat het product van voor tot achter behelst. We maken onszelf zo echt onnodig inderdaad”, lacht Gerard. “Dan is de cirkel rond en werken we samen met hen verder met nieuwe innovaties en ontdekken we nieuwe kansen.”

It's all about teamwork

Linda Hol

Linda Hol

Frontend developer

Rik Deuzeman

Rik Deuzeman

Backend developer

Misha Klomp

Misha Klomp

Backend developer

Joris Janbroers

Joris Janbroers

Designer

Ook innoveren met nieuwe diensten?

Ook innoveren met nieuwe diensten?

Spar erover met Sepp.