Succesvol digitaliseren in de bouw? Check deze aanpak.

Digitalisering in de bouw heeft als doel om versnelling te brengen. Maar ironisch genoeg zorgt het juist voor vertraging zodra er meerdere organisatielagen bij betrokken zijn. De kunst is om het klein te houden en te beginnen bij een specifiek proces, maar er wél voor te zorgen dat een verbetering uiteindelijk zijn weg vindt naar andere projecten of afdelingen. Wij hebben een aanpak die werkt.

>> Vraag hier 3 concrete kansen voor digitaliseren aan.

De unieke aanpak van Freshheads

Samen met jou doorlopen we het proces dat je wil verbeteren, en ontwikkelen we succesvolle digitale tools die dat proces in korte tijd sneller en slimmer maken. Parallel daaraan kijken we verder. Bevat dit specifieke proces routines die elders ook terugkomen? En kunnen we die terugkerende elementen standaardiseren, zodat ook andere projecten of afdelingen er waarde uit halen?


Onze aanpak kent 5 beloftes:

 1. We houden het klein
  Natuurlijk hebben we jouw grotere plaatje in het vizier, maar we beginnen klein, bij een specifiek proces. We ontwikkelen een digitale tool die supersnel waarde toevoegt aan dat proces.

 2. We betrekken op een slimme manier relevante stakeholders
  Innoveren in de bouw gaat om verbindingen leggen. Tussen mensen, projecten, afdelingen en organisaties. Als je die afstemming slim en efficiënt inricht, behaal je enorm veel winst.

 3. We benutten projectoverstijgende kansen
  Daarom zoeken we parallel aan het verbeteren van dat proces altijd naar routines en overeenkomsten met andere processen en projecten. Vanuit daar gaan we standaardiseren en opschalen.

 4. We voorzien jou van waardevolle, nieuwe inzichten
  Doordat we klein beginnen, gaat er snel een eerste versie live en voegen we direct waarde toe aan het proces. Bovendien verzamelen we daarmee inzichten die we weer gebruiken om bij te sturen, op te schalen of nieuwe kansen te spotten.

 5. We bieden maximaal resultaat
  Als digitaal bureau met 20 jaar ervaring op het gebied van digitaliseren en innoveren, weten wij wat werkt. We kennen de uitdagingen en kansen in de bouwbranche, maar weten ook dat elk bouwconcern anders is. Daarom verdiepen we ons in de processen en strategische doelen van jouw organisatie. Vanuit daar werken we aan de beste, unieke digitale oplossing.

Praktijkvoorbeeld:

In 2 weken een digitale scan voor HEVO

In slechts 2 weken ontwikkelden we de digitale QuickScan voor bouwmanagementbureau HEVO, die inspecteurs helpt bij de bouwkundige inspectie van schoolgebouwen.

>> Case HEVO

Praktijkvoorbeeld:

Award-winning digitale tool voor aardbevingsbestendig Groningen

Samen met Royal HaskoningDHV en VolkerWessels-onderneming Visser & Smit Bouw ontwikkelden we een tool die op grote schaal versterkingsadviezen op maat genereert.

>> Case VIIA

3 processen in de bouw waar digitale tools direct waarde toevoegen

Er zijn veel processen in de bouw en infra die slimmer en sneller kunnen. Waar begin je? Wij delen wekelijks een herkenbaar proces uit de bouw, inclusief tips hoe je dat proces eenvoudig beter maakt met de inzet van digitale tools. Handig en superconcreet!

Stuur mij 3 voorbeelden van succesvolle digitale tools in de bouw


Ontvang drie herkenbare processen uit de bouwbranche in je mailbox, met concrete voorbeelden van hoe digitale tools dat proces verslimmen en versnellen.

 • Proces 1: een bouwkundige opname of inspectie

 • Proces 2: effectief samenwerken in de keten

 • Proces 3: het aantrekken, inwerken en bijscholen van technisch personeel

Over Freshheads

Wij zijn Freshheads, een bureau dat digitaliseert en innoveert. Wij kennen de bouwbranche en weten wat nodig is om innovatie te laten slagen; een stap-voor-stap aanpak, waarbij je een kleinschalige oplossing ontwikkelt voor een specifiek probleem. Het liefst gaan we mee de bouwplaats op en de keet in. Zo komen we samen tot digitale oplossingen die daadwerkelijk een probleem oplossen, zodat jij meer kunt doen met minder mensen.

Waarom innoveren in de bouw vaak misgaat
Met digitalisering maakt Becx Verhuur weg vrij voor groei
TBI timmert fundament voor innovatie
Innovatiemanager Croonwolter&Dros over digitaliseren

Benieuwd hoe deze aanpak er voor jouw organisatie concreet uitziet? Vraag het Gijs!