Alle blogs
Afbeelding van Lisa
Lisa Raaijmakers

Geplaatst op 27 apr 2021

Freshheads ontvangt vertrouwenspin

Wat een eer! Op maandag 26 april nam Stephan namens Freshheads een vertrouwenspin in ontvangst. Deze pin wordt door Gemeente Tilburg en MOM Tilburg uitgereikt aan ambassadeurs die op hun eigen manier bouwen aan vertrouwen en anderen inspireren hetzelfde te doen. Wij zijn uiteraard supertrots dat we deze pin mogen dragen!

Linda Oerlemans, Fractievoorzitter en Raadslid bij ONS Tilburg, schreef hierover:

“Terwijl er gisteren allerlei Tilburgers lintjes kregen voor hun inzet in onze stad, pinde ik de vertrouwenspin op de borst van Stephan Strik van Freshheads Die heeft hij en al zijn collega’s dik verdiend!

Waarom? Omdat zij, weliswaar vanuit een ander perspectief, bezig zijn om vertrouwen en de menselijke maat terug te laten komen in onze maatschappij. Als ik denk aan deze beweging dan komen allerlei beelden van vast geroeste systemen boven. We hebben mensen nodig die deze systemen (letterlijk) kunnen veranderen. Daar is Stephan op vele manieren mee bezig. Bovendien: zijn hands-om mentaliteit kan misschien ook helpen om de beweging te versnellen.”

ONS Soepje

Eén van de projecten waar we de vertrouwenspin aan te danken hebben is ONS Soepje. Wat begon met een pan leftover kippensoep liep al snel uit de hand. Inmiddels maken ruim twintig vrijwilligers dagelijks tussen de 250 en 300 Tilburgers die ziek zijn, tot de risicogroep behoren of in vitale functies werken blij met een gratis warme maaltijd. Met het groter worden van het initiatief nam ook het aantal kanalen toe waarop mensen bestellingen konden plaatsen. Er ontstond chaos en de administratie werd een draak van een taak. Freshheads hielp ONS Soepje met het digitaal stroomlijnen van inkomende bestellingen.

Stichting Quiet

Eerder hielpen we ook een ander Tilburgs initiatief, namelijk de Quiet Community. In Nederland leven ongeveer 1,25 miljoen mensen in armoede. Mensen die geen geld hebben voor vakantie, een etentje of de tandarts. Laat staan voor een kinderfeestje. De Quiet Community zet zich in om armoede in Nederland te verzachten. Sinds het begin van dit project zijn we sponsor en samen realiseerden we een online platform waarmee het lokale bedrijfsleven van betekenis kan zijn voor mensen in financiële nood, gewoon door te doen waar ze goed in zijn. Meer over dit vraag- en aanbodplatform lees je hier.

Human Rights Tattoo

Eén tekst, 30 artikelen, 6773 letters. Dát is de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Sinds 2012 tatoeëert Human Rights Tattoo deze verklaring letter voor letter op het lichaam van duizenden mensen over de hele wereld. Freshheads ontwikkelde de bijbehorende website van dit kunstproject en maakte er een waar online kunstwerk van. Om dit te kunnen realiseren hebben we een donatie gedaan in de vorm van capaciteit. We werden geïnspireerd door de verklaring van HRT-oprichter Sander van Bussel: “Ik voelde de noodzaak om mijn talent in te zetten ten gunste van de wereld”. We besloten onze talenten en creativiteit te bundelen en bij te dragen aan dit bijzondere initiatief. Meer over deze case? Lees verder.

De auteur

Afbeelding van Lisa

Lisa Raaijmakers

Mijn naam is Lisa Raaijmakers en ik werk als communicatiespecialist bij Freshheads.

LinkedIn

Verder lezen

Website Human Rights Tattoo wint Grand Prix Award
14 jul 2020 - Lisa Raaijmakers

Website Human Rights Tattoo wint Grand Prix Award

Vrijdag 23 oktober 2020 — een dag die bij Freshheads de geschiedenisboeken ingaat. Vandaag werd namelijk bekend dat Freshheads een Red Dot Grand Prix Award heeft binnengesleept met het design voor de website van Human Rights Tattoo.
Freshheads 3x genomineerd voor Dutch Interactive Awards
03 jun 2022 - Lisa Raaijmakers

Freshheads 3x genomineerd voor Dutch Interactive Awards

Confetti time 🎉! Freshheads is met drie projecten genomineerd voor de Dutch Interactive Awards 2020. Wij zijn natúúrlijk mega trots op onze teams, en op Interpolis, Human Rights Tattoo en YoungOnes.
Twee ‘honorable mentions’ bij DNA Paris Design Awards
19 mei 2020 - Renske Pepping

Twee ‘honorable mentions’ bij DNA Paris Design Awards

Helaas geen Eurovision Song Contest dit jaar. Toch sleepten Human Rights Tattoo, 013 Poppodium en Freshheads zeker wel douze points binnen. Gisteren kregen we namelijk het mooie bericht uit Frankrijk: twee prachtprojecten zijn beloond met een ‘honorable mention’ bij de prestigieuze DNA Paris Design Awards 2020. Merci!