Jouw succesvolle online marktplaats

Hoewel we bij Freshheads redelijk bescheiden zijn, durven we ons experts te noemen op het gebied van marketplaces. We waren er dan ook als de kippen bij; ruim vijftien jaar geleden ontwikkelden we zelf Werkspot.nl en sindsdien zijn we verliefd. Waarom? Omdat marketplaces een heuse groeimotor kunnen zijn voor organisaties. Platformen als YoungOnes, Catawiki en RoadGuard bewijzen dat.

Over marketplaces

In het dagelijks leven zijn we continu bezig met transacties. Bij elke transactie waar vraag en aanbod bij elkaar worden gebracht, kunnen marketplaces een oplossing zijn. En wát voor een! Doordat marketplaces vragers en aanbieders samenbrengen, kan er een aanzuigende werking ontstaan; waar aanbod is, komt de vraag vanzelf naartoe en vice versa. Het is precies de reden waarom steeds meer organisaties de technologie en filosofie achter marketplaces omarmen. Terecht, want er is nog veel onbenut potentieel. Onze klant YoungOnes zag dat ook.

YoungOnes

Wachten tot andere marketplaces de sector overnemen? Geen optie voor YoungCapital. Daarom lanceerde de uitzendorganisatie in 2018 zelf de startup YoungOnes, een marketplace die vraag en aanbod van korte klussen samenbrengt. Freshheads ontwikkelde deze marketplace, die in nog geen anderhalf jaar zo’n 70.000 klussen matchte en in 2019 een omzetgroei behaalde van 1.100%.

De app YoungOnes

Boek 'Bouw een succesvolle online marktplaats'

Begin oktober 2020 brachten de eigenaren van Freshheads een boek uit: Bouw een succesvolle online marktplaats. In dit boek bundelen Wout en Joost alle lessen, successen en missers van een dikke vijftien jaar online marktplaatsen. Het is vooral een praktisch boek dat organisaties stap voor stap meeneemt met het tot leven brengen van hun marktplaats-idee. Wout: “We zien het vaak misgaan bij de realisatie van marketplaces. Dan ligt de focus bijvoorbeeld te veel op de software of organisaties vergeten hun idee eerst te valideren bij de doelgroep. Vaak zijn er dan bakken met geld in de verkeerde zaken geïnvesteerd. Zonde, want tegelijkertijd zien we dat er in de markt nog volop ruimte is voor nieuwe marktplaats-spelers, met name in niches.” Het boek doorloopt daarom alle onmisbare fases van het bouwen van een succesvolle marktplaats en heeft als doel de kans op succes te vergroten.

Ik heb het boek net uit. Top boek! Bij Thuisleefgids zijn we ons concept aan het vernieuwen en dit boek is daarbij De Bijbel.Ilse Schoormans, CEO Thuisleefgids.nl

Onze ervaring

Bij Freshheads zijn we bezeten van marketplaces. Al vijftien jaar ontwikkelen en lanceren we marktplaatsconcepten, onder andere voor YoungCapital, Centraal Beheer, Quiet en NLvoorelkaar. We snappen het ingewikkelde mechanisme dat achter een marketplace schuilgaat (en dat bij elk concept anders is) en we weten hoe je de hele business rondom een marketplace inricht.

De daad bij het woord: we bouwen een marktplaats
Een online marktplaats lanceren? ‘Doe dingen die niet schalen’.
Meer over het boek 'Bouw een succesvolle online marktplaats'
Een marktplaats met 1100% omzetgroei
Podcast over online marktplaatsen bouwen en het valideren van ideeën
Een online marktplaats opzetten, dat lukt me nooit.
Wout Withagen over 'Bouw een succesvolle online marktplaats'
Landelijk platform tegen armoede

Idee voor een marketplace? Plan
gratis een adviesgesprek met marktplaats-expert Wout!