Duurzaam renoveren: sneller, slimmer en goedkoper door digitale standaardisatie

Sta jij voor de enorme opgave om een grote vastgoedportefeuille te verduurzamen? Freshheads kent hiervoor de juiste aanpak! Door standaardiseren en digitaliseren komen we tot risicoverlagende oplossingen die direct snelheid brengen in jouw renovatieproces. Ontdek de voordelen voor jouw organisatie. Of lees hoe we Royal HaskoningDHV en VolkerWessels hielpen bij het versterkingstraject in Groningen met ruim 25.000 adressen.

Duurzaam Renoveren

Digitale standaardisatie als oplossingsrichting

Standaardiseren wordt in diverse onderzoeks- en beleidsrapporten genoemd als een belangrijke oplossingsrichting voor duurzame renovatieopgaven. Vanuit onze ervaring met digitaal standaardiseren in eerdere renovatietrajecten, zien we dat het significant bijdraagt aan een snelle, schaalbare, uniforme en kostenefficiënte programmatische aanpak. Voor verduurzaming, maar ook voor andere grote opgaven.

>> Ontdek de kansen van digitaal standaardiseren

Praktijkvoorbeeld: renovatietraject 25.000 adressen in Groningen

In opdracht van het Centrum Veilig Wonen en later NCG ontwikkelden wij samen met Royal HaskoningDHV en VolkerWessels-onderneming Visser & Smit Bouw een digitale tool voor de renovatieopgave van ruim 25.000 adressen in Groningen. Deze met Dutch Design Award bekroonde tool is onderdeel van de programmatische aanpak gericht op snelle gebouwversteviging.

De uitdaging: Doordat geen gebouw hetzelfde is, en ook omgevingsfactoren steeds anders zijn, heeft elk gebouw een unieke set aan maatregelen voor versteviging nodig. Als die benodigde maatregelen gebouw na gebouw bepaald moeten worden, zou het minstens 20 jaar duren tot alle renovaties zijn afgerond. Dus drong de vraag zich op: hoe selecteer je de best passende maatregelen, zonder dat dit een tijdrovend proces wordt?

>> Hoe VIIA uniform en efficiënt duizenden gebouwen verstevigt in Groningen

Meer over de Groninger Maatregelencatalogus

Het antwoord schuilt in de digitale Groninger Maatregelencatalogus die we met Royal HaskoningDHV en Visser & Smit Bouw voor Centrum Veilig Wonen ontwikkelden. Wil je meer weten over deze tool? Vul het formulier hieronder in voor een uitgebreide toelichting van de vraag, oplossing en resultaten.

Contact

Standaarden zorgen voor een snel, doeltreffend en uniform proces voor grote renovatieopgaven! Benieuwd naar de mogelijkheden?

Mail Stephan

Processen in jouw bouwbedrijf versnellen?
Wij hebben hiervoor de beste aanpak!