Dit moet je lezen over online marketplaces (gratis download)

Online marktplaatsen worden steeds meer de standaard voor het aanschaffen of verkopen van producten of diensten. Daarom is het voor organisaties juist nu slim een eigen marktplaats te ontwikkelen. Download gratis de eerste 2 hoofdstukken van het handboek ‘Bouw een succesvolle online marktplaats’: een intro over marktplaatsen en analyse van jouw marktplaats-idee.

Innovatiemanagers, dit is het moment!

We staan pas aan het begin van de platformeconomie. Daarom is het juist nu slim voor organisatie om een marktplaats te ontwikkelen en te profiteren van de groeiende populariteit. Maar waar begin je? Het boek 'Bouw een succesvolle online marktplaats' legt dat stap voor stap uit.

Bij Thuisleefgids zijn we ons concept aan het vernieuwen en het boek 'Bouw een succesvolle online marktplaats' is daarbij De Bijbel.Ilse Schoormans, CEO Thuisleefgids.nl

Starten is simpel: download gratis de eerste 83 pagina's van hét marktplaatsboek

Download gratis de eerste 2 hoofdstukken van ‘Bouw een succesvolle online marktplaats’, hét handboek voor intrapreneurs en innovatiemanagers die aan de slag willen met een marktplaats. Het boek is geschreven door marktplaatsexperts Wout Withagen en Joost Gielen, beiden al 15 jaar actief in de wereld van marktplaatsen.

Boek 'Bouw een succesvolle online marktplaats'

Het handboek voor jou

In het boek ‘Bouw een succesvolle online marktplaats’ nemen marktplaats-experts Wout Withagen en Joost Gielen je mee langs alle onmisbare fases van het bouwen van een succesvolle marktplaats. Van het hebben van een geweldig idee, het analyseren en het valideren ervan, het bouwen van een team, de technische realisatie, de marketing en activatie, tot en met het opschalen van het platform en de organisatie.

De ervaring van marktplaats-experts

Auteurs Wout en Joost ontdekten in 2005 dat het succesvol laten draaien van een marketplace niet vanzelf gaat. Ze lanceerden hun eigen marktplaats Werkspot, liepen tegen fikse uitdagingen aan en stonden een paar keer op het punt de stekker eruit te trekken. Toen ze de succesformule eenmaal kraakten, was er geen houden meer aan. Als eigenaren van Freshheads brengen ze momenteel vele concepten voor online marktplaatsen tot leven, waaronder YoungOnes voor YoungCapital en RoadGuard voor Centraal Beheer.

Podcast over online marktplaatsen bouwen en het valideren van ideeën
Podcast over online marktplaatsen bouwen en het valideren van ideeën
4 lessen die je absoluut moet naleveren bij het opzetten van een marktplaats
4 lessen die je absoluut moet naleveren bij het opzetten van een marktplaats
Een online marktplaats lanceren? "Doe dingen die niet schalen"
Een online marktplaats lanceren? "Doe dingen die niet schalen"
Meer over het boek 'Bouw een succesvolle online marktplaats'
Meer over het boek 'Bouw een succesvolle online marktplaats'

Prangende vraag over online marketplaces?
Neem contact op met expert Wout Withagen!