De expert in digitale platformen voor de bouw en techniek

Talent in de ontwerp-, bouw- en technieksector is moeilijk te vinden. Thema's als flexibilisering, instroom en (om-)scholing prijken op elke bouwagenda. Hoe zet je die thema’s om in kansen? Hoe zorg je ervoor dat mensen juist naar jouw organisatie toekomen? Digitale platformen zijn het antwoord, weet Freshheads uit ervaring. Want: schaalbaar en er compleet op ingericht om talent te binden.

Talent in de bouw

Freshheads, de platformspecialist

Freshheads ontwikkelt zzp-platformen, opleidingsplatformen, oplossingen voor duurzame inzetbaarheid en Mijn Omgevingen. Speciaal voor de ontwerp-, bouw- en technieksector. We zijn de bedenkers en ontwikkelaars van Werkspot, stonden aan de wieg van YoungOnes, en werken voor klanten als TBI, Nederland Bouwt, Arcadis, Royal HaskoningDHV en Covebo. Wij weten wat er moet gebeuren om een succesvol digitaal platform te lanceren in de bouw.

Platform voor aantrekken personeel

Een digitaal arbeidsplatform is jouw sleutel om de veranderende arbeidsmarkt naar jouw hand te zetten. Bij een digitaal platform is alles helemaal gericht op de kandidaten en hun voorkeuren. Je biedt de vluchtige, jonge generatie dus precies wat zij zoeken in een werkgever: snelheid, transparantie, een fijne beleving. Zo krijg jij een streepje voor op jong talent.

Platform voor zzp-klussen in de bouw

Het aantal zelfstandige ondernemers in de bouw- en vastgoedwereld neemt toe. Een digitaal platform is dé manier om deze grote pool van flexibele arbeidskrachten aan jouw organisatie te binden. Voor YoungOnes, Covebo en Nederland Bouwt ontwikkelden we een platform waarmee klussen binnen enkele minuten gevuld kunnen zijn, compleet geautomatiseerd.

YoungOnes >>

Opleidingsplatform voor behoud en duurzame inzetbaarheid

Personeel binnenhalen is één, maar ervoor zorgen dat ze blijven is ‘n tweede. Freshheads ontwikkelt kennis- en leerplatformen die het eenvoudig maken voor jouw mensen om zich verder te ontwikkelen. Zo hebben zij continu perspectief binnen jouw organisatie, en weet jij dat ze langer blijven plakken.

OFED >>

TBIx >>

Platform voor (groene) secundaire arbeidsvoorwaarden

Steeds meer organisaties zijn bezig met het 'vergroenen' van arbeidsvoorwaarden. Zo ook Achmea, voor wie wij de Klimaatwinkel bouwden, een platform waar de 12.000 vaste medewerkers vanuit een persoonlijk budget producten kunnen kiezen om hun woning te verduurzamen. Daarmee bouwt de verzekeraar aan een toekomstgericht merk en loyale medewerkers.

Klimaatwinkel >>

Plannings- en klantportaal vergroot arbeidsparticipatie

Samen met Becx Verhuur digitaliseerden we het proces rondom het onderhoud van voertuigen. Handgeschreven werkbonnen maakten plaats voor een digitaal werkplaatsprogramma, inclusief iPad-applicatie, planningstool en klantportaal. Hetzelfde werk kan nu door lager geschoold personeel worden uitgevoerd. De directeur van Becx: “We werven nu in een grotere pool van mensen, waardoor we geen tekort meer hebben aan technisch personeel.”

Becx Verhuur >>

Meer weten?

Onze collega Sepp weet alles van digitale arbeidsplatformen. Echt, challenge hem maar! Nee, het is geen wedstrijd natuurlijk en een spelletje evenmin. Sepp neemt jouw business juist serieus, en weet ontzettend goed de uitdagingen binnen jouw ontwerp- of bouworganisatie om te zetten in kansen, over de as van digitale platformen. Keer met hem sparren?

Mail Sepp >>

Benieuwd naar de groeikansen voor jouw bedrijf?
Sepp geeft vrijblijvend advies!