Alle blogs
Afbeelding van Lisa
Lisa Raaijmakers

Geplaatst op 14 jul 2020

Website Human Rights Tattoo wint Grand Prix Award

Vrijdag 23 oktober 2020 — een dag die bij Freshheads de geschiedenisboeken ingaat. Vandaag werd namelijk bekend dat Freshheads een Red Dot Grand Prix Award heeft binnengesleept met het design voor de website van Human Rights Tattoo. De internationale Red Dot Awards worden jaarlijks uitgereikt aan het beste werk op het gebied van ‘communication design’, waarbij de jury specifiek let op de impact van design.

De Grand Prix is van alle Red Dot Awards een vreemde eend in de bijt, maar wel een hele mooie! Om dat uit te leggen, duiken we even de cijfertjes in:

Van alle 7000 ingezonden projecten (afkomstig uit 50 landen) wonnen 854 projecten een Red Dot Award, 55 projecten een Red Dot Best of the Best en slechts 7 een Red Dot Grand Prix. De website van Human Rights Tattoo is hiermee de enige Nederlandse winnaar en tevens de enige winnaar binnen de categorie ‘online’. Hiermee gooien Freshheads en Human Rights Tattoo internationaal hoge ogen in de wereld van digitaal design.

Over Human Rights Tattoo

De website van Human Rights Tattoo brengt een fysiek kunstproject digitaal tot leven. Om mensen wereldwijd bewust te maken van het belang van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens tatoeëert Human Rights Tattoo sinds 2012 alle 6.773 letters van deze verklaring op de lichamen van mensen. Elke letter op een ander persoon ter wereld, die een eigen verhaal met zich meedraagt. Om die individuele verhalen met de wereld te delen, ontwikkelden Freshheads, Human Rights Tattoo en campagnemakers Toffey in 2020 de website voor dit project. Deze website heeft nu de hoogst haalbare prijs gewonnen bij de Red Dot-designaward. De jury zegt hierover:

Dit uitmuntende project maakt zichzelf hard voor mensenrechten en kruipt letterlijk onder je huid. De verhalen op de website complementeren de relevantie en kwaliteit van dit werk op ongekende wijze.

Oprichter Human Rights Tattoo: erkenning in een moeilijk jaar

Zonder het concept achter dit maatschappelijke kunstproject had de website van Human Rights Tattoo deze prestigieuze prijs nooit kunnen ontvangen. Sander van Bussel, bedenker en oprichter van het project: “Deze prijs betekent heel veel. Het is een moeilijk jaar voor Human Rights Tattoo, omdat we niet kunnen reizen en niet kunnen tatoeëren. Onze ambities moeten on-hold, terwijl de mensenrechten meer onder druk staan dan ooit tijdens mijn leven. Deze prijs motiveert dan ook om nóg meer impact te gaan maken, een stem te geven aan alle tattoo-dragers. Het is hun hoop en hun strijdvaardigheid die gehoord moeten worden.”

Twee prijzen

In juli werd al bekend dat Freshheads met de inzending Human Rights Tattoo met slechts 54 andere projecten een Best of the Best had gewonnen. Vandaag werd bekendgemaakt dat Freshheads daar nog een schepje bovenop doet met de winst van de exclusieve Grand Prix-award. Dubbel prijs dus!

De auteur

Afbeelding van Lisa

Lisa Raaijmakers

Mijn naam is Lisa Raaijmakers en ik werk als communicatiespecialist bij Freshheads.

LinkedIn

Verder lezen

Freshheads grote winnaar Dutch Interactive Awards
09 jun 2023 - Renske Pepping

Freshheads grote winnaar Dutch Interactive Awards

Holy S*%T! Gisteren hebben we gewoon drie prijzen gepakt bij de uitreiking van de Dutch Interactive Awards. Zowel Appjection als opleidingsfonds OFED zijn bestempeld als het beste Nederlandse project in hun categorie.
WoWW: 7 W3 Awards!
16 okt 2020 - Lisa Raaijmakers

WoWW: 7 W3 Awards!

Samen met drie prachtige klanten heeft Freshheads zeven W3 Awards binnengesleept, waarvan vier keer goud en drie keer zilver. De awards die we samen met Human Rights Tattoo, Poppodium 013 en Roan Camping Holidays wonnen, vallen allemaal in de categorie ‘website’.
10 jaar innoveren met Interpolis: doen, durf én waarheid
20 okt 2022 - Lisa Raaijmakers

10 jaar innoveren met Interpolis: doen, durf én waarheid

Deze week vieren we 10 jaar Interpolis & Freshheads. Samen ontwikkelen we kleine en vooral slimme oplossingen die bijdragen aan grote thema’s als klimaat en veiligheid. Lees alles over het geheim van onze samenwerking.
Ook een succesvol online platform?

Ook een succesvol online platform?

Ontdek met ons wat jouw mogelijkheden zijn.