Alle blogs
Afbeelding van Jelle
Jelle Rodenburg

Geplaatst op 31 mei 2022

Van ritme tikken naar code kloppen

Als drumles geven toch niet helemaal je ding blijkt te zijn, wat ga je dan doen? Iets met internet klonk Jelle als muziek in de oren. Hij begon als klantenservicemedewerker bij KPN en klom steeds een trede hoger. Op een gegeven moment kwam daar ook het implementeren én aan de man krijgen van nieuwe applicaties aan bod. Het samenbrengen van mens en techniek maakte hem enthousiast. Jelle wilde ‘iets’ met IT gaan doen. Een goede keus, als je het ons vraagt.

“Toen ik nog in Rotterdam werkte zag ik wel eens developers in de trein zitten, met een laptop op schoot en ingewikkelde code op hun scherm. Dat vond ik er zo indrukwekkend uitzien. Dat wilde ik ook. Online vergeleek ik de mogelijkheden om me te laten omscholen tot developer. Het aanbod van Make IT Work leek me tof, maar kon ik dat wel aan? Een fulltime omscholingstraject van 5 maanden, waarnaast je geen andere baan (en dus inkomen) kan hebben?

Gelukkig was een deel van de deal dat je van te voren al verzekerd bent van een bedrijf waar je na je opleiding aan het werk kan. Zo werd ik onder andere in contact gebracht met Freshheads. Het was een soort liefde op het eerste gezicht. Het klikte meteen! Gelukkig was het wederzijds. Ik had zo’n zin om me aan te sluiten bij deze club, dat mijn motivatie voor het omscholingstraject alleen maar sterker werd.

Nog voordat de opleiding begon kwam ik alvast een bamischijf proeven bij mijn toekomstige werkgever. Ook maakte ik al kennis met mijn nieuwe collega’s, om vervolgens maanden de schoolbanken in te duiken en me vol te focussen op de ontwikkeling van mijn development skills. Dat is me gelukt! In februari 2022 mocht ik mezelf echt backend developer noemen en ging ik aan de slag in team Galaxy."

Het is fijn dat ik veel tijd, hulp en ruimte krijg om te ontdekken en leren. Zeker omdat ik net in deze wereld kom kijken.Jelle Rodenburg, backend developer bij Freshheads

"Er ging een wereld voor me open. Freshheads werkt aan zoveel verschillende projecten, met verschillende achtergronden en technieken. Samen met Kevin, mijn inwerk-buddy, heb ik al heel wat nieuwe features en verbeteringen door kunnen voeren. Het is fijn dat ik daarbij genoeg tijd en ruimte krijg om te ontdekken en leren. Zeker omdat ik net in deze wereld kom kijken. Het meedraaien in de sprints met klanten gaat daardoor steeds beter.

Ondertussen wordt er ook veel gelachen. Er heerst een heerlijke Brabantse nuchterheid en ook aan humor geen gebrek. Het voelt alsof je met een groep vrienden aan digitale oplossingen bouwt. Iedereen doet keihard z’n best om met zijn of haar eigen expertise toffe dingen neer te zetten. Samen met het team en de klant. En dan dingen die echt gebruikt worden, dingen waar eindgebruikers iets aan hebben. Dat vind ik mooi. Dat we samen gaan voor het beste resultaat en open staan voor elkaars ideeën en initiatieven.”

- Jelle Rodenburg, backend developer bij Freshheads

De auteur

Afbeelding van Jelle

Jelle Rodenburg

Verder lezen

Developerscase: ontwikkel de ontwikkelaar
23 feb 2022 - Misha Klomp en Yannick van Bladel

Developerscase: ontwikkel de ontwikkelaar

Ha developer! Denk je erover om bij Freshheads te komen werken? Om je echt in de schoenen van een developer bij Freshheads te plaatsen, laten we hen graag zelf aan het woord. In deze klantcase vertellen Misha, Yannick en Mark je over een tof project van het afgelopen jaar: Wiertz Direct.
Oude liefde roest niet: Rik terug bij Freshheads!
30 nov 2022 - Rik Deuzeman

Oude liefde roest niet: Rik terug bij Freshheads!

Van 2009 tot 2016 werkte Rik bij Freshheads. Toen we hem in 2022 weer zagen op ons jubileumfeest, wisten we wat ons te doen stond: hem overtuigen om terug te komen! Dat is gelukt.
Van gymzaal naar codetaal: de carrièreswitch van Chris
06 okt 2023 - Chris Cornelissen

Van gymzaal naar codetaal: de carrièreswitch van Chris

Een gymdocente die ‘iets anders’ wil. Dan denk je misschien aan badjuffrouw. Chris niet. Ze maakte bij Freshheads de carrièreswitch van gymdocente naar backend developer. In dit blog vertelt ze hoe dat is gegaan.