Alle blogs
Afbeelding van Lisa
Lisa Raaijmakers

Geplaatst op 14 dec 2023

Twee nieuwe apps voor Autarco!

Zonne-energie kan veel beter benut worden. Daar doen ze bij Autarco alles voor. Om te zorgen dat zij zich kunnen focussen op de ontwikkeling van hard- en software voor duurzame energieopwekking, ging Freshheads aan de slag met het verbeteren van hun digitale dienstverlening. Voor de installateurs van zonnepanelen zijn we bezig met de ontwikkeling van een app, waarvoor de beta versie nu draait. Voor klanten vernieuwden we de MyAutarco app.

Kevin (mobile developer), Rik (designer) en Olivier (mobile developer) proosten op de livegang!

Installatie zo geregeld met nieuwe app

“Oké, dit wordt best een technisch verhaal,” zegt Olivier Bouchoms, mobile developer bij Freshheads, als we hem naar de app voor installateurs vragen. “Bij Autarco vernieuwden ze hun omvormers. Die omvormers zetten het door zonnepanelen opgevangen zonlicht om in bruikbare energie. Er was alleen nog geen Autarco-tool waarmee installateurs de omvormers op locatie kunnen activeren. Daar hebben we nu een app voor gebouwd. Deze wordt binnenkort gelanceerd."

Installateurs loggen straks in op de app. Daar volgen ze een stappenplan waarmee ze omvormers lokaliseren, configureren, verbinden, instellen en monitoren. “We hebben een complex installatieproces zo overzichtelijk mogelijk gemaakt en de verschillende stappen vereenvoudigd,” vertelt Olivier.

Het team van Freshheads werkt heel oplossingsgericht en heeft een fijne, positieve energie!Mahir Serbetcioglu, product owner bij Autarco

De app voor installateurs van zonnepanelen.

MyAutarco app: fris & functioneel

Ondertussen beet mobile developer Kevin van der Burg zich vast in het vernieuwen van de MyAutarco app. “Via deze online omgeving hebben klanten, dealers en medewerkers van Autarco volledig inzicht in de prestaties van de zonnepanelen,” legt hij uit. “We gaven de app een upgrade qua looks en verbeterden de gehele user flow. Dankzij de gebruikte techniek zijn beide apps relatief eenvoudig uit te breiden. De meerwaarde zal in de toekomst dus alleen nog maar verder toenemen.”

We waren op zoek naar een volwassen partij, een partner voor de toekomst. Freshheads heeft zich daarin bewezen.Mark van den Berg, CTO bij Autarco

De MyAutarco app voor klanten.

De auteur

Afbeelding van Lisa

Lisa Raaijmakers

Mijn naam is Lisa Raaijmakers en ik werk als communicatiespecialist bij Freshheads.

LinkedIn

Verder lezen

Freshheads stapt in TBI’s Klimaattrein
05 mrt 2024 - Fee Schakenraad

Freshheads stapt in TBI’s Klimaattrein

Sinds begin 2023 zet TBI Klimaattrein koers richting de klimaatdoelen van Parijs. Fee sprak TBI's Innovatiemanger Douwe. Wat is TBI Klimaattrein? En hoe krijg je zo’n collectief voor verduurzaming van de grond?
Bouwmarktplaats Madopt is live!
12 mrt 2024 - Lisa Raaijmakers

Bouwmarktplaats Madopt is live!

Hergebruik de normaalste zaak van de bouwwereld maken. Dat is de missie van Repurpose. Samen met Freshheads ontwikkelden ze online bouwmarktplaats Madopt. Daarmee wordt circulair bouwen schaalbaar en toegankelijk!
5 kansen van standaardiseren binnen grote renovatieopgaven
07 aug 2023 - Lisa Raaijmakers

5 kansen van standaardiseren binnen grote renovatieopgaven

Sta jij voor de uitdaging om je vastgoedportefeuille te verduurzamen? Of heb je een andere (renovatie) opgave die wel wat versnelling kan gebruiken? Standaardiseer herhaalde processen binnen je programmatische aanpak!
Ook een platform voor jouw duurzame ambitie?

Ook een platform voor jouw duurzame ambitie?

Fee denkt graag met je mee.