Alle blogs
Afbeelding van Renske
Renske Pepping

Geplaatst op 19 mei 2020

Twee ‘honorable mentions’ bij DNA Paris Design Awards

Helaas geen Eurovision Song Contest dit jaar. Toch sleepten Human Rights Tattoo, 013 Poppodium en Freshheads zeker wel douze points binnen. Gisteren kregen we namelijk het mooie bericht uit Frankrijk: twee prachtprojecten zijn beloond met een ‘honorable mention’ bij de prestigieuze DNA Paris Design Awards 2020. Merci!

Hoewel een ‘honorable mention’ geen eerste prijs is, is het wél een mooie waardering. Een jury van 23 gerenommeerde designers en creatieven selecteerde de websites van Human Rights Tattoo en 013 Poppodium voor een eervolle vermelding in de categorie ‘graphic design’. Vanaf nu mogen deze twee websites dus het label ‘honoree DNA Paris Design Awards 2020’ dragen. Zijn we supertrots op!

013 Poppodium

013 Poppodium is dé go-to plek voor pop- en dancecultuur in de ruimste zin van het woord. In 2019 besloot het poppodium dat het tijd was voor een nieuwe website. Kernwoorden: subtiele beleving, ruimte geven aan de artiest, speels en prikkelend, onderscheidend en doelmatig. Samen met 013 kwamen we tot een vernieuwend design dat de gebruiker uitlokt tot ontdekken. Emiel Haring, hoofd Marketing & Communicatie bij 013 Poppodium: “Zodra het licht in onze zaal uitgaat, gaan artiesten aan. Het draait dan echt om hen. Op de website wilden we ook volop ruimte geven aan de identiteit van artiesten, uiteraard met behoud van de 013-vibe. Die balans hebben we heel goed gevonden, o.a. doordat de kleur van een detailpagina afgestemd kan worden op de persfoto van de betreffende artiest. Credits naar het team van Freshheads, onze samenwerking en de werkwijze. Mijn collega Mijndert en ik werkten wekelijks zo’n twee dagen op locatie bij Freshheads, en er waren soms felle discussies. Dankzij die intensieve samenwerking kwamen we tot iets waar we erg blij mee zijn. Wij waren al tevreden. Zo’n honorable mention is een bewijs dat anderen het ook opmerken en waarderen. Dat is tof!”

Human Rights Tattoo

Samen met Human Rights Tattoo en campagnemakers Toffey lanceerden we eind vorig jaar de nieuwe website van Human Rights Tattoo. Doel van de website: het kunstproject waarbij de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens letter voor letter wordt getatoeëerd op mensen over de hele wereld ook online ‘een gezicht’ geven. Niki van Rooij, communicatie en management bij Human Rights Tattoo: “Vorig jaar namen we de stap om een nieuw platform te creëren. Het is supergaaf dat het krachtige design ook door anderen wordt opgemerkt. Goed design is essentieel, anders communiceert je website niet. Ik ben trots dat we er met Freshheads zo goed in zijn geslaagd om de mens achter de letter zichtbaar te maken.” Sander van Bussel, initiatiefnemer en artiest bij Human Rights Tattoo, voegt toe: “Goed nieuws, want alles wat bijdraagt om de stem van onze community te laten horen, is goed nieuws. Het is een mooie pluim voor iedereen die eraan heeft gewerkt!” Zo. Daar is geen woord Frans bij.

De auteur

Afbeelding van Renske

Renske Pepping

Mijn naam is Renske Pepping en ik werk als head of brand & communication bij Freshheads.

LinkedIn

Verder lezen

855 complimenten: allemaal winnaars bij de Bami Awards
23 feb 2023 - Maud Vorstenbosch

855 complimenten: allemaal winnaars bij de Bami Awards

Bij Freshheads proberen we de drempel om elkaar complimenten te geven (en te ontvangen) zo laag mogelijk te maken. Daarom hebben wij iets speciaal in het leven geroepen: de Bami Award.
Freshheads ontvangt vertrouwenspin
27 apr 2021 - Lisa Raaijmakers

Freshheads ontvangt vertrouwenspin

Op maandag 26 april nam Stephan namens Freshheads een vertrouwenspin in ontvangst. Een pin die voor ambassadeurs die op hun eigen manier bouwen aan vertrouwen en anderen inspireren hetzelfde te doen. Wij glimmen van trots! Lees hier waar wij het dragen van deze pin aan te danken hebben.
Verduurzamingsplatform Enerlynk is live!
20 feb 2024 - Renske Pepping

Verduurzamingsplatform Enerlynk is live!

Hoe selecteer je uit al het aanbod de juiste zonnepanelen, thuisbatterij of warmtepomp? En door welke partij laat je ze installeren? Het nieuwe platform Enerlynk brengt de vraag naar en het aanbod van verduurzamingsoplossingen bij elkaar.