Alle blogs
Afbeelding van Kevin
Afbeelding van Wendy
Afbeelding van Olivier
Afbeelding van Lisa
Kevin Schuurmans, Wendy Lafarre, Olivier Bouchoms en Lisa Raaijmakers

Geplaatst op 15 nov 2022

Recordaantal oud-stagiair(e)s aan boord

Klitteband en secondelijm zijn er niets bij. Onze Heads, die blijven pas écht plakken. In de afgelopen jaren zijn maarliefst vijftien van hen niet meer weggegaan na hun stage bij Freshheads. Samen vormen ze ruim 27% van alle Heads. Lucky us. Wij zijn maar wat graag de kickstart van hun piepjonge carrière! We vroegen oud-stagiair(e)s Dayo, Wendy, Kevin, Olivier en Lisa wat deze blauwe bloedband zo sterk maakt. Zij geven 6 redenen, verdeeld over 3 blogs. Dit is deel één.

Reden 1: Je kiest zelf de richting van jouw carrière

Dayo Toirkens (service designer & frontend developer): “Tijdens mijn studie ICT & Media Design vond ik het nog moeilijk om te kiezen waar ik precies naartoe wilde met mijn carrière. Gelukkig kreeg ik bij Freshheads als growth hacking stagiair de ruimte om marketing, media, design en frontend development te proberen. Het was een perfect begin. Zo kon ik een beetje van alles proeven en ontdekken waar ik me verder in zou willen ontwikkelen.”

Olivier Bouchoms (mobile developer): “De studie ICT software engineering was georiënteerd op backend development, maar eigenlijk vond ik mobile development leuker. Daarbij sta je dichter bij het product en de gebruiker. Gelukkig konden ze mij hier bij Freshheads alles over leren. Dat heeft het mogelijk gemaakt dat ik nu nog steeds als mobile developer bij Freshheads werk.”

Wendy Lafarre (designer): “Vanaf het begin kreeg ik de vrijheid om mijn werk in te vullen zoals ik dacht dat goed was. Ik zette de gebruikerservaring centraal en probeerde er zo goed mogelijk voor te zorgen dat onze digitale diensten aansloten bij hun behoeften. Mijn ideeën mocht ik zelf afstemmen met de klant of met designers uit andere teams. Ik zag veel kansen om te groeien en wilde na mijn studie graag blijven.”

Reden 2: Een cultuur met een goud(bruin) randje

Kevin Schuurmans (backend developer): “Na mijn afstudeerstage kreeg ik twee aanbiedingen: één van Freshheads, het bedrijf waar ik mijn meewerkstage had gedaan, en één van mijn afstudeerbedrijf. Door de cultuur en de sfeer koos ik voor Freshheads. Zonder twijfel. Hier werken we allemaal keihard, maar is het ook altijd gezellig en vieren we onze successen samen. Ieder z’n ding natuurlijk, maar ik miste dat bij het andere bedrijf. En de bamischijven natuurlijk. Die wilde ik ook niet langer missen.”

Lisa aaijmakers (communicatiespecialist): “Ik weet nog dat ik echt onder de indruk was van alle leuke dingen die ze bij Freshheads doen en hoe hecht de club is. Het was zelfs een beetje spannend. Gelukkig probeerde iedereen mij als stagiaire overal bij te betrekken. Tegelijkertijd móést je niks. Je hoefde niet overal aan mee te doen. Het was altijd oké. De sfeer was ongedwongen, open en gezellig.”

Na mijn studie heb ik niet verder gekeken. Waarom zou ik ‘vreemdgaan’ als ik het bij Freshheads zo naar mijn zin heb?Olivier Bouchoms

Reden 3: Je leert meer dan alleen je vak

Kevin Schuurmans (backend developer): “Tijdens mijn stage heb ik natuurlijk leren coderen, maar als je met klanten en een team samenwerkt heb je ook bepaalde sociale vaardigheden nodig. Daar heb ik me flink in kunnen ontwikkelen. Voorbereiden, plannen, regelen en dat vervolgens weer afstemmen. Je bent geen backend developer die de hele dag achter z’n scherm zit. Je hebt altijd contact met collega’s of de klant.”

Olivier Bouchoms (mobile developer): “Als mensen me vragen wat ik tijdens mijn stage heb geleerd, dan kan ik daar heel kort in zijn: eigenlijk alles. Heel veel praktische vaardigheden die passen bij mijn functie als mobile developer, maar ook dingen als zelfstandig oplossingen zoeken, sterker communiceren naar de klant en collega’s en het onderbouwen van je planning, prioriteiten en gebruikte technieken. Je wordt echt klaargestoomd voor de arbeidsmarkt.”

Dayo Toirkens (service designer & frontend developer): Het welzijn van werknemers staat bij Freshheads echt in de spotlight. Dat is iets wat ik ook belangrijk vind. Je wordt serieus genomen. Samen kijken we naar mijn ambities, maar ook naar de dingen als werk-privé balans en soft skills. Daardoor ga ik elke dag met plezier aan de bak.”

Reden 4: Stagiair(e) vs. Head. What’s the difference?

Wendy Lafarre (designer): “Ik heb me nooit een stagiaire gevoeld. Mijn teamgenoten zagen mij eigenlijk meteen als een volwaardig medewerker. Ik werd behandeld alsof ik er al 100% bij hoorde en mocht al heel snel meedraaien in het project waar ze mee bezig waren. Wat dat betreft is er eigenlijk geen verschil met hoe het nu is en hoe het was als stagiaire.”

Dayo Toirkens (service designer & frontend developer): “Je wordt meteen in het diepe gegooid. Je gaat meteen met de klant en je team samenwerken. Dat klinkt misschien eng, maar ik heb gezien dat het iedere keer gewoon goed komt. Het is eigenlijk juist dé manier om supersnel en veel te leren.”

Tijdens mijn stage heb ik in Symfony een beheeromgeving gemaakt die we tot op de dag van vandaag gebruiken. Dat is vet!Kevin Schuurmans

Reden 5: Fijne en ervaren begeleiders

Olivier Bouchoms (mobile developer): “Stagebegeleider Kevin heeft me een hele goede introductie gegeven in mobile development en alles wat daarbij komt kijken. Structuur, het maken van een projectplan, het valideren van aannames. Hij stimuleerde me om vragen te stellen aan andere developers en leerde me om de klant en andere stakeholders te betrekken bij onze keuzes. Uit enthousiasme had ik nog wel eens de neiging om in de avonden ook aan het werk te gaan. Daar heeft Kevin snel de rem op gezet. Hij nam me echt in bescherming.”

Wendy Lafarre (designer): “Wat ik vooral onthouden heb, is dat mijn stagebegeleider Jordy altijd zei: wat is het ergste wat er kan gebeuren? Durf dingen uit te proberen. Neem die vrijheid. Nu, drie jaar later, profiteer ik nog steeds van dit advies. Wel goed nadenken, maar ook gewoon doen. Je weet pas of iets werkt als je het geprobeerd hebt.”

Reden 6: Een relevant baantje naast je opleiding

Dayo Toirkens (service designer & frontend developer): “Na mijn stage bood Freshheads mij een nul-uren contract aan. Ik was superblij met zo’n relevant en flexibel ‘bijbaantje’. Wat ik hier leerde kon ik meteen toepassen op school en andersom. Alleen tijdens het afstuderen had ik wat meer focus nodig en heb ik Freshheads even losgelaten. Om daarna natuurlijk meteen weer terug te keren.”

Lisa Raaijmakers (communicatiespecialist): “Praktijkervaring, daar was op de universiteit weinig ruimte voor. Een half jaar studievertraging, om een half jaar stage te lopen bij Freshheads? Dat had ik er wel voor over! En ik wilde niet meer weg. Ook niet tijdens mijn master. Dus ben ik gebleven. En eerlijk is eerlijk. Ik vond mijn werkdagen véél leuker en gezelliger dan mijn studiedagen.”

De auteurs

Afbeelding van Kevin

Kevin Schuurmans

Afbeelding van Wendy

Wendy Lafarre

Afbeelding van Olivier

Olivier Bouchoms

Afbeelding van Lisa

Lisa Raaijmakers

Mijn naam is Lisa Raaijmakers en ik werk als communicatiespecialist bij Freshheads.

LinkedIn

Verder lezen

Freshbacks: de eerste 3 maanden van 8 Heads
11 apr 2023 - Gus de Boer, Mark van den Corput en Chris Cornelissen

Freshbacks: de eerste 3 maanden van 8 Heads

In de afgelopen 3 maanden kregen we er 8 koppen bij. Wij zijn superblij met deze toppers, maar zijn zij ook blij met ons? En hoeveel bamischijven hebben ze al geproefd?
Heads with benefits
27 okt 2022 - Lisa Raaijmakers

Heads with benefits

Het afgelopen jaar hebben we onze secundaire arbeidsvoorwaarden een upgrade geven. Onze bullet-point-lijst werd steeds langer, dus maakten we een selectie van de belangrijkste benefits en staken ze in een nieuw jasje! Bekijk ze hier.
De gevaren van developer zijn bij Freshheads
11 nov 2021 - Vera Zonneveld

De gevaren van developer zijn bij Freshheads

Het leven van een developer bij Freshheads is niet geheel zonder risico's. Maar het mooie is: onze developers noemen juist die risico's als reden voor hun werkplezier. Lees er alles over in dit artikel.