Alle blogs
Afbeelding van Rik
Rik Deuzeman

Geplaatst op 30 nov 2022

Oude liefde roest niet: Rik terug bij Freshheads!

In 2009, toen Freshheads nog in de kinderschoenen stond, ging Rik als developer bij ons aan de slag. Na zo’n 7 jaar PHPen en een periode met Xamarin, wilde hij zich graag gaan focussen op native mobile development. Dat zat er toen bij Freshheads alleen niet in. Tijd voor een uitstapje. Zes jaar zonder Rik ging ons niet in de koude kleren zitten. Toen we hem weer zagen op ons jubileumfeest, wisten we wat ons te doen stond: hem overtuigen om terug te komen! Dat is gelukt.

Senior PHP developer - fulltime - per direct

“Dat was de vacature waar ik in 2009 op solliciteerde. Ik mocht op gesprek komen in de Dunantstraat, waar het digitale bureau toen nog gevestigd was. Twee keer, met twee verschillende Joosten. Het klikte meteen en de kogel was al snel door de kerk. Ik mocht me bij de andere 18 Heads aansluiten.”

De grote verhuizing

“We werkten met z’n allen in dezelfde ruimte aan één grote tafel. Daardoor ontstond er een hele bijzondere band. We deden alles met iedereen samen. Op een gegeven moment verhuisden we naar het Wilhelminapark. Dat was een goede stap, want het gebouw op de Dunantstraat viel eerlijk gezegd van ellende uit elkaar. Met de groei van het aantal Heads werd het ook steeds onhandiger om allemaal in één ruimte te werken.”

7 jaar en 11 maanden later

“Met PHP en Symfony ontwikkelden we voor die tijd al heel moderne digitale oplossingen, maar op een gegeven moment had ik het eigenlijk wel gehad met deze technieken. Ik wilde met native mobile development een andere weg inslaan. Daarom ben ik verder gaan kijken. Toen ik iets gevonden had ging ik met lood in mijn schoenen naar Wout en Michiel om te zeggen dat ik wegging.”

Een gapend gat

“Op datzelfde moment kwam een andere oud-collega juist terug naar Freshheads. Ik weet nog dat ik dacht: dat ga ik nooit doen, terug naar een eerdere werkgever. Gewoon uit principe. Niet wetende wat ik nu, na zes jaar bij andere werkgevers, wel weet. Ik miste het multidisciplinaire, het afstemmen met elkaar, het meedenken. Het inzetten van je expertise en ervaring om mét de klant een goed digitaal product neer te zetten, in plaats van vóór de klant. Als één team. Ook de informele manier waarop Heads met elkaar omgaan bleek uniek. Er is totaal geen gelaagdheid. Dat zie je bij weinig andere bedrijven.”

Op het jubileumfeest kwam ik mijn oud-collega’s tegen. Ik zag weer hoe Freshheads was en het voelde meteen goed. Als vanouds.Rik Deuzeman

En toen… de uitnodiging

“Ik bleef verder kijken. Had hier en daar ook al wat gekletst, maar het was ‘m nog niet. Toen kwam de uitnodiging voor het Freshtival. Op het jubileumfeest kwam ik al mijn oud-collega’s tegen. Ik zag weer hoe Freshheads was en het voelde meteen goed. Als vanouds. Alsof ik nooit was weggeweest. Ik kreeg van een stuk of zes mensen te horen dat ik echt terug moest komen. Dat heeft me aan het denken gezet en me toch over de streep, mijn principe, getrokken: ik stuurde Wout een mailtje en nu ben ik er weer!”

Anders hetzelfde

“Er is veel hetzelfde gebleven, maar ook vanalles veranderd. Vergeleken met jaren terug, is Freshheads nu een stuk professioneler. Het is ze gelukt om een werkwijze te vinden die zich in de afgelopen jaren dik heeft bewezen. Dat geeft vertrouwen. Natuurlijk is de afstand tussen de Heads wel wat groter geworden. We zitten simpelweg niet meer met 18 man aan één tafel. Meer dan 50 Heads werken in verschillende teams verspreid over meerdere ruimtes. Toch voel ik me nog even thuis en welkom als altijd. Dat is iets bijzonders wat Freshheads altijd heeft gehad. Het maakt niet uit wie je bent, je kunt helemaal jezelf zijn en bent altijd welkom.”

Nog altijd even trots

“Meestal als een bedrijf groter wordt, ontstaan er allemaal afdelingen die vooral trots zijn op hun eigen team. Bij Freshheads is iedereen trots op elkaar. Trots op wat een ander team maakt én trots op wat je zelf met je team maakt. Trots op Freshheads. Dat is mooi om te zien. Ik ben blij om weer deel uit te maken van team Freshheads en heb heel veel zin om samen relevante digitale oplossingen te bedenken en ontwikkelen waar we allemaal nóg een beetje trotser van worden!”

De auteur

Afbeelding van Rik

Rik Deuzeman

Als backend developer bij Freshheads ontwikkel ik platformen met klanten als Centraal Beheer en Stichting Quiet.

LinkedIn

Verder lezen

Van gymzaal naar codetaal: de carrièreswitch van Chris
06 okt 2023 - Chris Cornelissen

Van gymzaal naar codetaal: de carrièreswitch van Chris

Een gymdocente die ‘iets anders’ wil. Dan denk je misschien aan badjuffrouw. Chris niet. Ze maakte bij Freshheads de carrièreswitch van gymdocente naar backend developer. In dit blog vertelt ze hoe dat is gegaan.
Developerscase: ontwikkel de ontwikkelaar
23 feb 2022 - Misha Klomp en Yannick van Bladel

Developerscase: ontwikkel de ontwikkelaar

Ha developer! Denk je erover om bij Freshheads te komen werken? Om je echt in de schoenen van een developer bij Freshheads te plaatsen, laten we hen graag zelf aan het woord. In deze klantcase vertellen Misha, Yannick en Mark je over een tof project van het afgelopen jaar: Wiertz Direct.
Gerard blikt terug op 8 jaar bij Freshheads
24 mrt 2022 - Lisa Raaijmakers

Gerard blikt terug op 8 jaar bij Freshheads

8 jaar geleden besloot Gerard te solliciteren op de vacature van mobile developer bij Freshheads. In de afgelopen jaren heeft hij veel organisaties blij gemaakt met zijn gedrevenheid, maar is hij ook veranderd. Daarom gaat hij ons helaas verlaten. In dit artikel blikt hij terug.