Alle blogs
Afbeelding van Lisa
Lisa Raaijmakers

Geplaatst op 11 jan 2022

Het lievelingsproject van data-analist Nienke

Nouja lievelingsproject, zeg maar projecten! Nienke vindt haar werk zo leuk dat ze eigenlijk niet kan kiezen: “Ik word heel blij van de afwisseling tussen verschillende klanten, want iedere klant heeft weer een andere uitdaging!” Het is haar toch gelukt om er twee lievelingsprojecten uit te pikken. Een gedeelde eerste plaats dus. In dit blog vertelt ze waarom het zo tof is om als data-analist bij Freshheads voor Momoyoga en Cocoroco te werken.

De data goudmijn van Momoyoga

Momoyoga is een SaaS-bedrijf in managementsoftware voor yogastudio’s dat in 2016 werd opgericht. Toen Momoyoga al snel marktleider in Nederland werd, gingen ze verder kijken. Hoe kunnen we groeien op de internationale markt? Nienke helpt hen daarbij: “Op dit moment is Momoyoga onze klant met de meeste beschikbare data. Er zijn heel veel gebruikers op het platform. Bijna 2000 yogastudio’s die samen meer dan 1 miljoen klanten hebben. Omdat er zoveel data is, kan ik lekker los gaan met experimenten en analyses. Naast het neerzetten van een goede basis voor dataverzameling, probeer ik allerlei nieuwe dingen uit in Python. Dat is voor mij wel even flink puzzelen, maar daar houd ik wel van!”

“Inmiddels heb ik de data zo ingericht dat we het gedrag van websitebezoekers en trial-gebruikers heel goed kunnen achterhalen,” legt Nienke uit. “We kunnen precies zien waar de website yogadocenten ervan overtuigt om voor een trial te gaan. Daarna volgen we hun gedrag in die trial: welke tools vinden ze belangrijk en welke elementen worden juist minder gebruikt? Op deze manier speelt data niet alleen een hele belangrijke rol in het optimaliseren van de groeistrategie, maar ook in Momoyoga’s strategie voor het softwarepakket zelf. Die bijdrage leveren, dat maakt mijn werk extra leuk.”

Teamwork makes the data work

Omdat Momoyoga al veel data heeft, draait het daar echt om de inhoud en het leren vanuit die data. “Cocoroco is een internationaal wervingsplatform dat pas net is opgericht, dus dat gaat daar niet. Nóg niet,” benadrukt Nienke. “Uiteindelijk is dat wel ons doel. We zijn hier nu alles voor op touw aan het zetten. Samen met product owner Pippa bepalen we welke data belangrijk is. Ik zorg ervoor dat die data aanwezig is en is terug te zien in een overzichtelijk dashboard. Als het platform straks echt gaat vliegen, weten we precies hoe we het verder kunnen optimaliseren.”

Voor Cocoroco werkt Nienke nauw samen met het Freshheads-team dat het platform gebouwd heeft. “We weten elkaar lekker te enthousiasmeren,” vertelt Nienke. “Pippa speelt daar ook een belangrijke rol in. Ze heeft een positieve energie en gelooft echt in de meerwaarde van datagedreven werken. Dat is niet vanzelfsprekend voor een product owner, maar o-zo waardevol. Mede dankzij deze fijne samenwerking heb ik Cocoroco bovenaan op mijn lijstje van lievelingsprojecten staan. Ik kijk er nu al naar uit om ze te mogen helpen bij het kiezen van de juiste vervolgstappen.”

De auteur

Afbeelding van Lisa

Lisa Raaijmakers

Marketing- & communicatiespecialist bij Freshheads.

LinkedIn

Verder lezen

 Schieten woorden tekort? Gebruik emoji's!
11 nov 2022 - Maud Vorstenbosch

Schieten woorden tekort? Gebruik emoji's!

Onze Chief Emoji Officer Maud (meestal business strateeg) heeft voor elke emotie een emoji in het leven geroepen. Dat zijn er 341 om precies te zijn. Ze legt in dit artikel uit waarom het gebruik van emoji's ons leven vele malen beter maakt.
Van gymzaal naar codetaal: de carrièreswitch van Chris
06 okt 2023 - Chris Cornelissen

Van gymzaal naar codetaal: de carrièreswitch van Chris

Een gymdocente die ‘iets anders’ wil. Dan denk je misschien aan badjuffrouw. Chris niet. Ze maakte bij Freshheads de carrièreswitch van gymdocente naar backend developer. In dit blog vertelt ze hoe dat is gegaan.
Oude liefde roest niet: Rik terug bij Freshheads!
30 nov 2022 - Rik Deuzeman

Oude liefde roest niet: Rik terug bij Freshheads!

Van 2009 tot 2016 werkte Rik bij Freshheads. Toen we hem in 2022 weer zagen op ons jubileumfeest, wisten we wat ons te doen stond: hem overtuigen om terug te komen! Dat is gelukt.