Alle blogs
Afbeelding van Maud
Maud Vorstenbosch

Geplaatst op 23 feb 2023

855 complimenten: allemaal winnaars bij de Bami Awards

Complimentjes geven is voor de meeste mensen nog wel te doen. Complimentjes ontvangen? Ongemakkelijk! Hierdoor ontstaat er binnen bedrijven best een flinke drempel om collega’s te complimenteren met hun werk. Bij Freshheads proberen we die drempel zo laag mogelijk te maken. Want, laten we eerlijk zijn, erkenning krijgen voor je goede werk voelt gewoon lekker. Daarom hebben wij iets speciaals in het leven geroepen: dé Bami Award.

Het Bami Bal in december 2022

De Bami Award

Elkaar nomineren voor de award kan bij Freshheads uiteraard gewoon online. Je kunt een collega nomineren, of een groep collega’s. Een ding mag niet: jezelf nomineren. Zodra je bent genomineerd maak je automatisch kans op de Bami Award. Wie Freshheads al kent, weet dat de liefde tussen de bamischijven van Cafetaria Online en onze Heads al jaren vurig en vettig brandt. Maar mocht je nog een reden nodig hebben om van de bamischijf jouw favoriete snack te maken:

Hij heeft een mooie ronde vorm, is gevuld met verschillende ingrediënten en voorziet ons van de juiste nutriënten om de middagdip te verslaan. En dus hebben we deze perfecte snack in giethars vereeuwigd. Ja dat klopt, we hebben inderdaad een bamischijf in giethars gegoten. En dat is dan de award, die met trots op het nachtkastje van de winnaar mag prijken.

De winnaar wordt vervolgens willekeurig gekozen uit alle nominaties. Statistisch gezien heb je dus meer kans als je vaker wordt genomineerd. Maar het belangrijkste is dat iedereen na de uitreiking van de award kan teruglezen waarvoor ze zijn genomineerd. Dat is en blijft het hoofddoel van de Bami Award: complimentjes uitdelen en ontvangen.

Een knipoog, voor een serieus onderwerp. Bij Freshheads zijn we altijd bezig om impact te maken op mens, business en maatschappij. Dat betekent in het geval van de Bami Award: blije Heads. Soms wordt goed werk de standaard en missen we de erkenning die daarbij hoort. De Bami Award zorgt ervoor dat we elkaar laten weten dat we goed of zelfs uitstekend werk hebben geleverd. Bijvoorbeeld als er een supercreatieve oplossing bedacht is voor een klant, of een collega wordt geholpen die al uren vast zat. Kortom, lekker werken mag beloond worden. En dat deden we. In 2022 deelden onze Heads 855 complimenten (nominaties) uit!

De uitreiking en The Hall of Fee(m)

De Bami Award wordt uitgereikt tijdens een heus ‘Bami Bal’. Want, een echte award verdient een echte ceremonie. Ondertussen hebben we al een handvol winnaars. De eerste winnaar was Fee. En zo ontstond - wij zijn niet vies van een woordgrapje hier en daar - the Hall of Fee(m). Hier worden alle winnaars van de Bami Award vereeuwigd, zodat we hun prestaties nooit zullen vergeten.

De auteur

Afbeelding van Maud

Maud Vorstenbosch

Als business designer bij Freshheads ontdek en verzilver ik platformkansen met klanten als Centraal Beheer, Stichting Quiet en YoungOnes.

Verder lezen

 Schieten woorden tekort? Gebruik emoji's!
11 nov 2022 - Maud Vorstenbosch

Schieten woorden tekort? Gebruik emoji's!

Onze Chief Emoji Officer Maud (meestal business strateeg) heeft voor elke emotie een emoji in het leven geroepen. Dat zijn er 341 om precies te zijn. Ze legt in dit artikel uit waarom het gebruik van emoji's ons leven vele malen beter maakt.
Freshbacks: de eerste 3 maanden van 8 Heads
11 apr 2023 - Gus de Boer, Mark van den Corput en Chris Cornelissen

Freshbacks: de eerste 3 maanden van 8 Heads

In de afgelopen 3 maanden kregen we er 8 koppen bij. Wij zijn superblij met deze toppers, maar zijn zij ook blij met ons? En hoeveel bamischijven hebben ze al geproefd?
Recordaantal oud-stagiair(e)s aan boord
15 nov 2022 - Kevin Schuurmans, Wendy Lafarre, Olivier Bouchoms en Lisa Raaijmakers

Recordaantal oud-stagiair(e)s aan boord

Klitteband en secondelijm zijn er niets bij. In de afgelopen jaren zijn vijftien stagiaires na hun stage blijven plakken bij Freshheads. We vroegen oud-stagiair(e)s Dayo, Wendy, Kevin, Olivier en Lisa wat deze blauwe bloedband zo sterk maakt.