Alle blogs
Afbeelding van Lisa
Lisa Raaijmakers

Geplaatst op 24 mrt 2022

Gerard blikt terug op 8 jaar bij Freshheads

8 jaar geleden werd Gerard bevangen door de blauwe koorts. Na het zien van, jawel, onze fameuze kerstwensen kreeg hij Freshheads niet meer uit zijn hoofd. Hij besloot te solliciteren op de vacature van mobile developer. Of hij ook ervaring had met mobile? Nah, niet echt, maar met zijn backend en frontend skills kwam hij een heel eind. In de afgelopen jaren heeft hij veel organisaties blij gemaakt met zijn gedrevenheid, maar is hij ook veranderd. Het bureauleven past niet meer bij hem. Daarom gaat hij ons helaas verlaten. In dit artikel blikt hij terug.

Aan de wieg van mobile development

“Met Flexbook als mijn eerste project stond ik ook direct aan de wieg van mobile development bij Freshheads. Waar ik in eerste instantie aansloot in een team met zo’n 12 tot 14 andere Heads, gingen we toch al snel over in een team met specifiek de focus op mobile. We vestigden ons op de eerste verdieping van Wilhelminapark 21. Eén van de vele ruimtes die ik in de afgelopen 8 jaar heb ‘bewoond’. Want zo voelde het echt, als thuis. Samen gingen we verder met de Jaarbeurs en Roadguard van Centraal Beheer.”

Met Freshheads de wereld over

“Om onze kennis en kunde op het gebied van mobile development bij te spijkeren, begon ik met oud-Head Stefan (Moonen, red.) aan een reis die ik nooit meer zal vergeten. We vlogen samen naar Florida, waar we 5 dagen genoten van het mooie Amerika en 3 dagen een mobile development conferentie bijwoonden. Het was een super mooie en leerzame ervaring! En niet voor niets, want twee jaar later stapte ik met een aantal mensen van Centraal Beheer en Freshheads weer het vliegtuig in. Deze keer naar Londen, om een Lovie Award op te halen voor Roadguard. Dat was een feestje. Niet alleen vanwege de gezellige awarduitreiking, maar ook om de bekroning van ons werk.”

Het Freshheadspand voelde echt als thuis. Dat, en mijn gezellige collega's, ga ik zeker missen!Gerard van der Kruijs

De overstap naar multidisciplinaire teams

“Om sneller te kunnen schakelen gingen we over op zelfsturende multidisciplinaire teams, bestaand uit zo’n drie tot vijf Heads: van design tot development. Dat was wel even schakelen, want projectmanagers verdwenen uit beeld. De verantwoordelijkheid voor de klant lag nu volledig bij ons. Samen met Roel en oud-Head Evert (Harmeling, red.) wist ik hier een eigen draai aan te geven en begonnen we als team Astronaut aan YoungOnes. Een flinke klus met veel potentie, waar we allemaal veel energie van kregen.”

Afwisseling vs. focus

"In de jaren die volgde heb ik me volop kunnen focussen op de ontwikkeling van YoungOnes. Die dedication vond ik eigenlijk wel lekker. Het idee dat het platform en de app als het ware bij Freshheads op zolder zijn ontstaan en nu jaarlijks bijna 40 miljoen omzet draaien is toch prachtig! Toen er weer meer ruimte kwam voor andere klanten merkte ik dat ik de focus op YoungOnes eigenlijk niet los wilde laten. Door de jaren heen was ik zo veranderd, dat ik met pijn in mijn blauwe hart toe moest geven dat werken bij een bureau als Freshheads niet meer bij mij past. Ik sta anders in het leven en heb andere dingen nodig. Waar ik eerst veel energie kreeg van het werken voor verschillende klanten, merk ik nu dat ik behoefte heb aan rust en focus. Daarom ga ik nu verder als in-house developer bij YoungOnes, mét 8 geweldige jaren op zak. Alles wat ik nu doe en kan heb ik bij Freshheads geleerd en daar ben ik trots op!"

Gerard, je bent een topper. Bedankt voor de afgelopen 8 jaar & tot snel!

De auteur

Afbeelding van Lisa

Lisa Raaijmakers

Mijn naam is Lisa Raaijmakers en ik werk als communicatiespecialist bij Freshheads.

LinkedIn

Verder lezen

Oude liefde roest niet: Rik terug bij Freshheads!
30 nov 2022 - Rik Deuzeman

Oude liefde roest niet: Rik terug bij Freshheads!

Van 2009 tot 2016 werkte Rik bij Freshheads. Toen we hem in 2022 weer zagen op ons jubileumfeest, wisten we wat ons te doen stond: hem overtuigen om terug te komen! Dat is gelukt.
De gevaren van developer zijn bij Freshheads
11 nov 2021 - Vera Zonneveld

De gevaren van developer zijn bij Freshheads

Het leven van een developer bij Freshheads is niet geheel zonder risico's. Maar het mooie is: onze developers noemen juist die risico's als reden voor hun werkplezier. Lees er alles over in dit artikel.
Freshheads grote winnaar Dutch Interactive Awards
09 jun 2023 - Renske Pepping

Freshheads grote winnaar Dutch Interactive Awards

Holy S*%T! Gisteren hebben we gewoon drie prijzen gepakt bij de uitreiking van de Dutch Interactive Awards. Zowel Appjection als opleidingsfonds OFED zijn bestempeld als het beste Nederlandse project in hun categorie.