Alle blogs
Afbeelding van Gus
Afbeelding van Mark
Afbeelding van Chris
Gus de Boer, Mark van den Corput en Chris Cornelissen

Geplaatst op 11 apr 2023

Freshbacks: de eerste 3 maanden van 8 Heads

De kop is eraf. Van 2023 dan. Wij kregen er juist 8 koppen bij in de afgelopen 3 maanden. De één terug van weggeweest, de ander maakte bij ons haar carrièreswitch van gymdocente naar backend developster! Wij zijn superblij met deze toppers, maar zijn zij ook blij met ons? En hoeveel bamischijven hebben ze al geproefd? We vroegen het fresh Heads Mark, Chris, Gus, Rik, Marte, Pim, Paul en Kevin.

(Fresh) Head Mark

Designer

“Écht nieuw bij Freshheads ben ik niet. Toch voelen mijn eerdere 5 jaren bij Freshheads, van 2009 tot 2014, als een andere tijd. Het was toen lang leve de lol. Nu nog steeds wel, maar op een veel professionelere manier. Mijn rol bij Freshheads is ook anders. Waar ik in 2009 begon als frontend developer, ben ik in 2023 teruggekomen als designer. Dat bevalt heel goed. Ik kan hier veel leren en het werken in een multidisciplinair team zorgt ervoor dat we na iedere sprint week weer iets vets neer kunnen zetten. Dat werkt gewoon top!”

Bamischijventeller: 8

Fresh Head Chris

Backend developer

“Van gymdocente naar backend developer. Dat is wel even een ommezwaai. Het is dus ook super bijzonder dat Freshheads meteen zoveel vertrouwen in mij heeft. Ik ben al helemaal opgenomen in team Hubble. Zij zorgden ervoor dat we echt even stilstonden bij mijn eerste bijdrage aan een project. Ik heb het hier zo naar mijn zin, dat de eerste maanden voorbij zijn gevlogen. De sfeer is gek genoeg nóg beter dan verwacht. Vanwege het werken in teams dacht ik dat er eilandjes zouden ontstaan, waardoor er weinig contact is met andere Heads. Maar dat is helemaal niet zo. Iedereen gaat met iedereen om.”

Bamischijventeller: 4

Fresh Head Gus

Backend developer

“Freshheads voelt als een soort familie. Ik ben met open armen ontvangen. En dan overdrijf ik niet. Je hoort er gewoon meteen bij. Je kunt jezelf zijn en blijven. Team Atlas is heel gezellig en we draaien leuke projecten. Binnenkort hoop ik met hen ook een nieuw project op te gaan zetten. Dat is nu nog niet gebeurd, maar dat komt vast wel. Naast mijn team ben ik ook met mijn vakgroep, bestaand uit alle andere backend developers, bezig met het verbeteren van onze codebase. Dat vind ik heel gaaf!”

Bamischijventeller: 10+

Fresh Head Rik

Designer

“In maart ben ik in team Rover gestart als designer. Wat me meteen opviel: alles wat ik van te voren over Freshheads gezien had op de website en social media, alles wat ik gehoord heb in gesprekken - zo is het ook echt! Hun cultuur is uniek en iets waar iedereen op z’n eigen manier aan bijdraagt. Ik vind de Bami Bot bijvoorbeeld echt fantastisch. Hoe dat bedacht is en hoe dat werkt. Geniaal. Ik heb inmiddels al 4 bamischijven op.”

Bamischijventeller: 4

Ook werken bij Freshheads? Bekijk hier onze vacatures.

Fresh Heads Marte, Pim, Paul en Kevin

In februari zijn ook Marte (marketing & communicatie), Pim (business analytics), Paul (business analytics) en Kevin (frontend development) met hun stage begonnen. Op de vraag ‘Ben je blij met je keuze voor Freshheads?’ antwoordden ze alle vier volmondig JA:

Marte: “Elke dag voelt als een feestje. Ik ga met veel plezier naar kantoor. Het voelt alsof ik volledig meedraai als echte Head. Ik krijg supertoffe opdrachten en er is veel ruimte voor initiatief.”

Kevin: “Er heerst hier een geweldige werksfeer en ik voel me heel welkom in het team. Bovendien kan ik veel van hen leren. Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om stage te lopen bij zo’n innovatief en vooruitstrevend bedrijf als Freshheads.”

Paul: “Ik ben super blij! De sfeer is fijn, je voelt je hier snel op je gemak. De opdracht die ik heb gekregen vind ik heel boeiend, maar ook wel lastig. Je merkt dat er echt behoefte is aan nog meer datagedreven werken binnen Freshheads. Dat geeft mij een boost om mijn project succesvol af te ronden.”

Pim: “Freshheads is een fijne plek om je als student te ontwikkelen. Je wordt omringt door (redelijk) jonge Heads die allemaal nieuwe dingen willen leren. Zij bieden mij ook de kans om te laten zien wat ik kan en vertrouwen erop dat ik van waarde kan zijn. Dat is tof! Ik kan me eigenlijk geen betere afstudeerplek voorstellen.”

Ook stagelopen bij Freshheads? Bekijk hier onze vacatures.

De auteurs

Afbeelding van Gus

Gus de Boer

Als backend developer bij Freshheads ontwikkel ik platformen met klanten als Cocoroco en TBI Holdings.

LinkedIn
Afbeelding van Mark

Mark van den Corput

Als designer bij Freshheads ontwikkel ik platformen met klanten als Covebo, Akwa GGZ en Skilz.

LinkedIn
Afbeelding van Chris

Chris Cornelissen

Als backend developer bij Freshheads ontwikkel ik platformen met klanten als OFED en Standby Zorg.

LinkedIn

Verder lezen

855 complimenten: allemaal winnaars bij de Bami Awards
23 feb 2023 - Maud Vorstenbosch

855 complimenten: allemaal winnaars bij de Bami Awards

Bij Freshheads proberen we de drempel om elkaar complimenten te geven (en te ontvangen) zo laag mogelijk te maken. Daarom hebben wij iets speciaal in het leven geroepen: de Bami Award.
Freshbacks: de eerste 3 maanden van 8 Heads
11 apr 2023 - Gus de Boer, Mark van den Corput en Chris Cornelissen

Freshbacks: de eerste 3 maanden van 8 Heads

In de afgelopen 3 maanden kregen we er 8 koppen bij. Wij zijn superblij met deze toppers, maar zijn zij ook blij met ons? En hoeveel bamischijven hebben ze al geproefd?
Designercase: volle bak betrokken bij digitale innovatie
06 okt 2023 - Jordy Lissenburg en Nick Broers

Designercase: volle bak betrokken bij digitale innovatie

Welke skills heb je nodig als designer bij Freshheads? Dat vertellen Jordy en Nick aan de hand van een project voor zorginstelling Standby Zorg. Teaser: mooie plaatjes maken is in ieder geval niet het doel.