Alle blogs
Afbeelding van Renske
Renske Pepping

Geplaatst op 05 sep 2023

ErfgoedWerkt.nl is live!

Alle metaaldetectorspecialisten, archeologen, historici in ontplofbare oorlogsresten en restauratoren opgelet! Want sinds vorige week is www.erfgoedwerkt.nl live. Via dit nieuwe platform regelen specialisten in de erfgoedbranche eenvoudig zzp-klussen die bij hun expertise passen. Freshheads ontwikkelde dit platform, samen met en in opdracht van Vriens Archeo Flex.

Waarom dit platform?

Het werk van specialisten in erfgoed is vaak zó specialistisch dat het niet in een fulltime dienstverband te vangen is. Daarom werken veel specialisten op zzp-basis, en komt het vaak voor dat ze, naast projecten die bij hun expertise passen, ook nog andere werkzaamheden verrichten die geen recht doen aan hun kennis. Bovendien is het als nieuwe specialist lastig om relevant werk te vinden, omdat organisaties vaak uit een vast netwerk putten. Dit nieuwe platform heeft als missie om werken als specialist in erfgoed zo kansrijk mogelijk te maken. Het is een prachtige missie waar we als Freshheads maar wát graag onderdeel van uitmaken.

De eerste fase

Momenteel is de eerste fase van het platform live: een omgeving waarop zzp’ers zich kunnen aanmelden, opdrachten kunnen bekijken en erop kunnen reageren. We ontwierpen en bouwden deze omgeving in slechts 4 weken, zodat we nu supersnel kunnen valideren of zzp’ers behoefte hebben aan een dergelijk platform.

We trapten de 4 weken af met een reeks strategische sessies, waarbij we het initiële idee van onze opdrachtgever Vriens Archeo Flex verder afbakenden. Wat is de doelgroep waarop het platform zich gaat richten? Is die groep groot genoeg om een bedrijf op te bouwen? We brachten de positionering van het merk en het businessmodel in kaart, door middel van concurrentieonderzoek, marktonderzoek, het opstellen van product statements, invullen van het value proposition canvas en maken van een impact flow. Rens, digitaal strateeg bij Freshheads: “In eerste instantie wilde Vriens Archeo Flex een platform dat zich richtte op specialisten bij musea en in de archeologie. Maar tijdens die strategische sessies kwamen we erachter dat het platform toekomstbestendiger is als we het breder zouden trekken. Nu richten we ons met ErfgoedWerkt.nl op de culturele sector in het algemeen, wat veel meer kansen biedt voor uitbreiding in de toekomst.”

De strategische sessies in de eerste week zorgden voor precies de juiste context, focus en input om daarna te kunnen vlammen. In de drie weken die daarop volgden zetten we het design en de digitale omgeving zelf neer. Check it out: https://www.erfgoedwerkt.nl/

Vervolgstappen

We hebben al veel kansen gespot om extra diensten aan het platform toe te voegen in de toekomst. Maar eerst gaan we verder met het valideren van de propositie voor zzp'ers, en het neerzetten van de basis. In de eerstvolgende fase is de digitale omgeving voor de opdrachtgevers aan de beurt.

Meer weten? Bel ons gerust of mail onze platformexpert Sepp.

De auteur

Afbeelding van Renske

Renske Pepping

Mijn naam is Renske Pepping en ik werk als head of brand & communication bij Freshheads.

LinkedIn

Verder lezen

‘De kandidaat centraal, dat vergeten we nog te veel’
03 jan 2024 - Sepp Haans

‘De kandidaat centraal, dat vergeten we nog te veel’

Eind 2023 werd onze Sepp uitgenodigd om aan te schuiven bij een rondetafel, georganiseerd door Werf&. Samen met nog zes andere experts uit de uitzendbranche blikte hij terug op de arbeidsmarkt van 2023.
De platformprincipes die bemiddelaars kunnen inzetten om de retentie te verhogen
04 apr 2024 - Sepp Haans

De platformprincipes die bemiddelaars kunnen inzetten om de retentie te verhogen

Voelen flexwerkers zich verbonden met jouw uitzendorganisatie? Dan komen ze na elke opdracht weer graag bij je terug. Om dat te bereiken, kan het helpen platformprincipes toe te voegen aan je employee journey. Maar hoe pak je dat aan?
Aanpakkers: de beste route naar een succesvol online platform
18 apr 2024 - Roel Tuerlings

Aanpakkers: de beste route naar een succesvol online platform

Arbeidsbemiddelaar House of Covebo zag een kans: een online platform voor zzp-bemiddeling in de bouw en techniek. In dit artikel nemen we je mee in de juiste route van het from scratch opbouwen van dit platform-to-be.
Ook een platform voor jouw flexorganisatie?

Ook een platform voor jouw flexorganisatie?

Sepp denkt graag met je mee.