Alle blogs
Afbeelding van Chris
Chris Cornelissen

Geplaatst op 06 okt 2023

Van gymzaal naar codetaal: de carrièreswitch van Chris

Een gymdocente die ‘iets anders’ wil. Dan denk je al snel aan iets anders met sport. Of iets anders met onderwijs. Maar Chris niet. Op donderdag 5 oktober ontving ze haar certificaat voor het afronden van het omscholingstraject van Make IT Work. Daarmee werd ze officieel gekroond tot backend developer. Wij zijn heel blij dat ze deze stap met ons gezet heeft. Daarmee zijn wij een topper rijker! Hieronder vertelt Chris hoe de carrièreswitch haar is bevallen.

Chris met haar certificaat in de hand.

“Dat ik wilde stoppen met het geven van sportlessen, was duidelijk. Maar wat dan? Zou ik dan toch in de sporen van mijn vader en zus treden? Zij werken al jaren in de IT-wereld. Door hun verhalen en ervaringen, besloot ik een cursus fullstack webdevelopment te gaan doen. Na een paar weken was ik zo enthousiast, dat ik wist dat ik hiermee verder wilde.

Net als mijn zus heb ik het omscholingstraject van Make IT Work gevolgd. Wat mij betreft de ideale combinatie tussen een basisopleiding programmeren, gevolgd door ervaring opdoen in de praktijk. Toen bleek dat ik direct als backend developer bij Freshheads aan de slag mocht, had ik er nóg meer zin in. Behalve dat het me een leuk bedrijf leek, zag ik op de website ook iets staan over ‘falen hoort erbij’. Dat stelde me gerust, want ik vond deze grote stap best wel spannend!”

Ik heb geen seconde spijt gehad van mijn overstap en keuze voor Freshheads. Elke dag heb ik weer zin om te gaan werken.Chris Cornelissen, backend developer bij Freshheads

“Eenmaal bij Freshheads, voelde het meteen heel vertrouwd. Ik hoef er niet op mijn tenen te lopen, maar kan gewoon mezelf zijn. In de eerste maanden heb ik heel veel geleerd. Ook dingen waarvan ik dacht dat ik ze nooit zou begrijpen. De ervaren developers bij Freshheads helpen daar enorm bij.

Ik voel me echt al onderdeel van team Hubble. Hoewel ik nog wel een soort van starter ben, heb ik mijn team zelf ook al nieuwe dingen kunnen leren. Dat is tof! Het beeld dat ik van tevoren van Freshheads had, klopt helemaal. Het is echt een fijne plek om te werken. Iedereen gaat goed met elkaar om. Op een ongedwongen manier werken we samen keihard aan relevante en vette platformen.”

- Chris Cornelissen, backend developer bij Freshheads

De auteur

Afbeelding van Chris

Chris Cornelissen

Als backend developer bij Freshheads ontwikkel ik platformen met klanten als OFED en Standby Zorg.

LinkedIn

Verder lezen

Gerard blikt terug op 8 jaar bij Freshheads
24 mrt 2022 - Lisa Raaijmakers

Gerard blikt terug op 8 jaar bij Freshheads

8 jaar geleden besloot Gerard te solliciteren op de vacature van mobile developer bij Freshheads. In de afgelopen jaren heeft hij veel organisaties blij gemaakt met zijn gedrevenheid, maar is hij ook veranderd. Daarom gaat hij ons helaas verlaten. In dit artikel blikt hij terug.
Oude liefde roest niet: Rik terug bij Freshheads!
30 nov 2022 - Rik Deuzeman

Oude liefde roest niet: Rik terug bij Freshheads!

Van 2009 tot 2016 werkte Rik bij Freshheads. Toen we hem in 2022 weer zagen op ons jubileumfeest, wisten we wat ons te doen stond: hem overtuigen om terug te komen! Dat is gelukt.
Van ritme tikken naar code kloppen
31 mei 2022 - Jelle Rodenburg

Van ritme tikken naar code kloppen

In februari ruilde Jelle zijn drumstel en drumstokken in voor een beeldscherm en toetsenbord: hij ging aan de slag als kersverse backend developer bij Freshheads. In dit blog vertelt Jelle hoe dat is gegaan.