Alle blogs
Afbeelding van Vera
Vera Zonneveld

Geplaatst op 11 nov 2021

De gevaren van developer zijn bij Freshheads

Het leven van een developer bij Freshheads is niet geheel zonder risico’s. Er zijn geen projectmanagers, we klokken geen uren en afstemmen met de klant moet je lekker zelf doen. Jij bent in de lead, samen met jouw team. Denk je nu 'Ja, dus? Wat zijn de risico's dan?': perfect! Dan ben je uit hetzelfde hout gesneden als onze Heads. Zij zien in die zogenaamde risico's juist voordelen, namelijk de volgende vijf:

1. Een hecht en fijn team

Bij Freshheads stemt niemand de inhoudelijke zaken voor je af. Je bent onderdeel van een klein zelforganiserend team van developers, designers en strategen. Zo'n team bevat alle skills die nodig zijn om digitale diensten te maken voor organisaties als Interpolis of YoungOnes. Een projectmanager of Chief Technology Officer is niet nodig. Samen met de andere developer (frontend of backend) ben jij de technisch specialist. Jij luistert naar de klant, jij adviseert en je voert uit.

2. Toffe klanten: focus én afwisseling

We werken een of twee weken gefocust voor één klant. Dat is lang genoeg om lekker de diepte in te gaan voor die klant, en kort genoeg om geboeid en fris te blijven. Na zo’n sprint duikt jouw team weer in een andere uitdaging, met een andere organisatie. Op één dag continu switchen tussen allerlei opdrachtgevers is er bij ons dus niet bij.

3. Intensief samenwerken met de klant

Een projectmanager die alles met de klant afstemt en dicteert wat je moet doen? Niet hoe wij werken. Jouw team zit met de klant op Slack, jullie hebben dagelijks contact, en bepalen samen wat jullie wanneer opleveren. Zo krijg je écht feeling bij wat de klant wil bereiken en werken jullie samen naar dezelfde doelen toe. Je snapt elkaar en hakt samen knopen door.

4. Losgaan met laatste versies en nieuwe tools

We werken met (de laatste versies van) Symfony, PHP, Doctrine, het API Platform Framework en Elasticsearch. Maar hé, we zijn hier niet mee getrouwd. Omdat we niet 100% van onze tijd voor klanten werken, is er genoeg tijd om samen met de andere developers te experimenteren. Zo blijven jullie samen scherp op nieuwe technieken en jouw persoonlijke ontwikkeling gaat als een raket.

5. Vertrouwen in wat jij kan

Controleren zit niet in onze aard. We zijn allemaal oud en wijs genoeg, toch? Uren schrijven hoeft bij ons dus niet: het gaat om de waarde die je levert en niet om de uren die je klokt. Jij en je team stemmen vrije dagen onderling af en streven continu naar een optimale samenwerking met de klant. Open communicatie is hierin heel belangrijk.

Meer weten?

Nog niet afgeschrikt? Mooi, dan zijn we misschien wel een match! Neem contact met me op als je meer wil weten over werken bij Freshheads.

>> Mail Vera

De auteur

Afbeelding van Vera

Vera Zonneveld

Verder lezen

 Schieten woorden tekort? Gebruik emoji's!
11 nov 2022 - Maud Vorstenbosch

Schieten woorden tekort? Gebruik emoji's!

Onze Chief Emoji Officer Maud (meestal business strateeg) heeft voor elke emotie een emoji in het leven geroepen. Dat zijn er 341 om precies te zijn. Ze legt in dit artikel uit waarom het gebruik van emoji's ons leven vele malen beter maakt.
Designercase: volle bak betrokken bij digitale innovatie
06 okt 2023 - Jordy Lissenburg en Nick Broers

Designercase: volle bak betrokken bij digitale innovatie

Welke skills heb je nodig als designer bij Freshheads? Dat vertellen Jordy en Nick aan de hand van een project voor zorginstelling Standby Zorg. Teaser: mooie plaatjes maken is in ieder geval niet het doel.
855 complimenten: allemaal winnaars bij de Bami Awards
23 feb 2023 - Maud Vorstenbosch

855 complimenten: allemaal winnaars bij de Bami Awards

Bij Freshheads proberen we de drempel om elkaar complimenten te geven (en te ontvangen) zo laag mogelijk te maken. Daarom hebben wij iets speciaal in het leven geroepen: de Bami Award.