Alle blogs
Afbeelding van Lisa
Lisa Raaijmakers

Geplaatst op 02 nov 2021

Backend stagiair Olivier: terug op het oude nest!

Eeuwig trouw aan Freshheads blauw. Een uitdrukking om aan te duiden hoe diep onze liefde voor Freshheads gaat. Hij is niet weg te denken uit ons vocabulaire en zelfs opgenomen in onze Headsiclopedie. Olivier voelt dat ook zo. Twee jaar geleden begon hij als stagiair bij Freshheads. Vanwege zijn opleiding nam hij een jaar later afscheid, maar niet voor lang. Hij is terug! Hieronder vertelt hij waarom het zo tof is om backend developer bij Freshheads te zijn.

“Als 18-jarige student ICT Software Engineering kwam ik bij Freshheads binnen. Hier zou ik mijn eerste ervaring in het werkveld op gaan doen. De timing was top. Ik trapte mijn stageperiode namelijk af tijdens de XXL Summerparty op de vrijdag voordat mijn stage écht ging beginnen. Nieuw binnenkomen bij een organisatie is altijd spannend, zeker als broekie. Toch was die spanning eigenlijk supersnel verdwenen door de prettige en toegankelijke sfeer. Ik merkte meteen dat je bij Freshheads de ruimte krijgt om te leren en jezelf te ontwikkelen, niet alleen wanneer het van je opleiding moet. Je hebt inspraak in je eigen leerproces en ook fouten maken is helemaal niet erg, want daar leer je alleen maar van.

Na mijn eerste stage ben ik nog een tijdje bij Freshheads blijven plakken. Een half jaar lang was ik echt als backender aan het werk. Het allerfijnste vond ik toen dat je altijd als gelijkwaardig wordt gezien. Of je nou een derdejaars student bent of al jaren in het vak zit, elke mening telt. Dat je daardoor echt iets toevoegt in de uitvoering van projecten is natuurlijk heel tof. Je kunt meteen kennis uitwisselen en hebt het gevoel dat je ook daadwerkelijk een relevante bijdrage levert in je team. Hoewel er hard gewerkt wordt, voelt het er nooit als een werkfabriek en ben je niet slechts een nummertje in de productielijn. Je kent elkaar en weet waar ieders kwaliteiten liggen.

Na een jaar fulltime school en studeren, mocht ik dan ein-de-lijk weer aan de slag. En dat deed ik nergens liever dan bij Freshheads. Gelukkig stond de deur wederom wagenwijd voor me open. Ik ben terug in Tilburg, ditmaal om af te studeren. Dus ja, trouw aan Freshheads blauw dat ben ik wel. Maar dat komt ook omdat ik het er zo naar mijn zin heb en alle nodige hulp krijg om mijn opleiding succesvol af te ronden.”


- Olivier Bouchoms, afstuderend backend developer bij Freshheads.

De auteur

Afbeelding van Lisa

Lisa Raaijmakers

Marketing- & communicatiespecialist bij Freshheads.

LinkedIn

Verder lezen

855 complimenten: allemaal winnaars bij de Bami Awards
23 feb 2023 - Maud Vorstenbosch

855 complimenten: allemaal winnaars bij de Bami Awards

Bij Freshheads proberen we de drempel om elkaar complimenten te geven (en te ontvangen) zo laag mogelijk te maken. Daarom hebben wij iets speciaal in het leven geroepen: de Bami Award.
Typisch team Apollo
02 jun 2020 - Renske Pepping

Typisch team Apollo

Innoveren — het is groots denken en klein doen. Waar je begint en hoe je dat aanpakt, daar weten onze acht innovatieteams raad mee. Zij hebben precies de juiste disciplines in huis om keihard gas te geven met jouw innovatie. Ons enige echte onderzoeksteam Apollo stelt zich aan je voor.
De 5 grootste uitdagingen in de bouw
14 dec 2021 - Lisa Raaijmakers

De 5 grootste uitdagingen in de bouw

De bouwindustrie draait de laatste jaren lekker door. Nu de stofwolken die de coronacrisis achterliet wegtrekken, komen er weer andere uitdagingen tevoorschijn. Wij zetten 5 grote uitdagingen voor je op een rij.