SKILZ

Platform geeft kwaliteitsimpuls aan langdurige zorg

Branche
Zorg
Fase
Ontwikkelen, Groeien
Dienst
Digitale dienst

Uitdaging

Soepel samenwerken voor goede zorg

Stel: je behandelt als zorgverlener een patiënt met slikproblemen. Daar komt veel bij kijken. Je hebt oog voor de persoon die voor je zit, inclusief de naasten. Ook werk je samen met een ergotherapeut, een arts en verpleegkundigen. Zorgverleners zo goed mogelijk ondersteunen met richtlijnen, dat is de taak van Stichting KwaliteitsImpuls Langdurige Zorg (SKILZ). Ze werken met verschillende professionals en belangengroepen aan het vastleggen en kwalificeren van richtlijnen. Het afstemmen van een tekst is tussen twee mensen is soms al ingewikkeld. Laat staan in een verband van veel verschillende mensen die niet eerder samenwerkten. Hoe zorg je dan toch voor een gestroomlijnd, efficiënt proces?

Oplossing

Maatwerk met gemene delers

Een digitaal middel dat de samenwerking tussen steeds wisselende teams ondersteunt? En dat ook nog eens faciliteert in alle verschillende processtappen, van schrijven, herzien tot en met autorisatie? Dat klinkt als een platform dat we eerder ontwikkelden, met Akwa GGZ. Dat zag ook SKILZ. Waarom dan niet sámen gebruik maken van dit platform? Zo gezegd, zo gedaan. Door de verenigde krachten van deze partijen innoveert het gedeelde platform dubbel zo snel. Mét daarbij maatwerk features voor ieder afzonderlijk. Aan ons de taak om de samenwerking technisch in goede banen te leiden en het vuurtje voor verbetering aan te blijven wakkeren. Missie geslaagd, als je het ons vraagt!

Digitaal samenwerken aan richtlijnen voor langdurige zorg.

Resultaat

Grip op kwaliteit langdurige zorg

“Bij SKILZ werken veel verschillende werkgroepen aan richtlijnen: zorgprofessionals, maar ook vertegenwoordigers van cliënten. Het is belangrijk dat ieder gehoord wordt”, legt Femke Aanhane, programmamanager bij SKILZ, uit. “Gebruikers vinden het schrijven aan de richtlijnen in de editor van het platform heel handig. Daarmee voldoet het aan een cruciaal criterium.” En aan de voorkant? “Professionals en cliënten vinden gemakkelijk de richtlijnen die ze zoeken. Dat is fijn, zeker in ons vakgebied waar je steeds per situatie moet kijken wat past en waar vraagstukken complex kunnen zijn. Dit platform ondersteunt zorgverleners om op basis van richtlijnen de beste keuzes te maken.”

Proces

Supersnel samen (door)ontwikkelen

De kwaliteit van zorg nóg verder verbeteren. Het is de gemene deler van Akwa GGZ en SKILZ: de één in de geestelijke gezondheidszorg, de ander in de langdurige zorg. Het platform dat zij delen is inhoudelijk afgeschermd, ieder heeft natuurlijk eigen richtlijnen, maar de opbouw en werking is hetzelfde. Heeft de een iets dat voor de ander ook handig is? Zetten we die feature voor beide aan. Mark van den Corput, designer bij Freshheads: “Met een gezamenlijke roadmapsessie kickstartten we deze mooie samenwerking. En moeten we écht even gassen, dan verzamelen de twee partijen hun sprintweken waardoor we meteen door kunnen.” Als dit geen supersnelle manier van innoveren is!

Ook een platform voor digitaal samenwerken?

Spar erover met Stephan!

De databank met alle richtlijnen beschikbaar voor professionals en cliënten.

It's all about teamwork

Mark van den Corput

Mark van den Corput

Designer

Aida Ros

Aida Ros

Frontend developer

Kevin Schuurmans

Kevin Schuurmans

Backend developer

Jelle Rodenburg

Jelle Rodenburg

Backend developer

Ook een platform voor digitaal samenwerken?

Ook een platform voor digitaal samenwerken?

Spar erover met Stephan!