Achmea

Verduurzamen in no-time geregeld met online Klimaatwinkel

Branche
Verzekering
Fase
Ontwikkelen, Groeien
Dienst
Digitale dienst

Uitdaging

Verduurzaming stimuleren onder 12.000 medewerkers

Als 12.000 medewerkers aan de slag gaan met verduurzamen, maak je samen een significant verschil. Daarom stelt Achmea voor ieder van hen een speciaal klimaatbudget beschikbaar. Te besteden aan duurzame oplossingen als zonnepanelen, isolatie, zuinig witgoed of fietsen. Zo’n budget is één, maar hoe stimuleer je werknemers vervolgens om het goed te besteden? En hoe motiveer je andere organisaties hetzelfde te doen en samen de impact te vergroten?

Oplossing

Online winkel voor duurzame oplossingen

Met de ontwikkeling van de Klimaatwinkel pakken we direct beide uitdagingen aan: het is dé plek waar Achmea-medewerkers eenvoudig duurzame oplossingen kopen en een digitaal product dat Achmea beschikbaar stelt voor andere organisaties. “In de Klimaatwinkel komt al het aanbod van gekwalificeerde leveranciers op een overzichtelijke manier samen”, vertelt Product Owner Karin Stevens-Pierik van Centraal Beheer. “Met de inlogcode op hun voucher kunnen medewerkers er gemakkelijk shoppen en voorkomen we voor werkgevers een heleboel handmatige declaratieverwerking. Degenen die niet goed weten waar te beginnen met verduurzamen, kunnen zich laten adviseren via webinars of de online scan invullen.”

De Klimaatwinkel van Achmea.

Resultaat

Stormloop leidt tot grote duurzame impact

Begin 2023 werd de Klimaatwinkel van Achmea gelanceerd. En het is een hit! Karin: “Meer dan de helft van onze 12.000 medewerkers heeft het platform al gebruikt voor het aanschaffen of declareren van duurzame oplossingen. Dat overtreft onze verwachtingen!” Alleen de medewerkers die via het platform in zonnepanelen investeerden, hebben in een half jaar samen al 1.500 ton aan CO₂-uitstoot gereduceerd. Dat zijn zo'n 6.000 vluchten van Amsterdam naar Parijs. Om dat aandeel in verduurzaming verder te vergroten, is het platform inmiddels ook klaar om gebruikt te worden door andere organisaties. In september 2023 ging de Klimaatwinkel voor Attens live en later volgde die van Syntrus.

aangeschafte oplossingen

aangesloten leveranciers

gebruikende organisaties

Kies uit gekwalificeerde leveranciers of doe de scan.

Proces

Een reeks vernieuwende digitale diensten

Centraal Beheer en Freshheads werken al sinds 2015 met elkaar samen. De Klimaatwinkel maakt deel uit van een reeks slimme, vernieuwende diensten. “Door onze eerdere ervaringen met Freshheads, hadden we direct het vertrouwen dat zij hier een succes van zouden maken”, vertelt Karin. “Het platform moest vooral gebruiksvriendelijk zijn en dat is gelukt. We zien dat gebruikers gemakkelijk en snel vinden wat ze zoeken!”

Zonder dit platform hadden we deze bijzondere arbeidsvoorwaarde niet kunnen realiseren.Karin Stevens-Pierik, Product Owner bij Centraal Beheer

It's all about teamwork

Linda Hol

Linda Hol

Frontend developer

Misha Klomp

Misha Klomp

Backend developer

Frank Verhoeven

Frank Verhoeven

Backend developer

Joris Janbroers

Joris Janbroers

Designer

Rik Deuzeman

Rik Deuzeman

Backend developer

Kevin Schuurmans

Kevin Schuurmans

Backend developer

Jelle Rodenburg

Jelle Rodenburg

Backend developer

Maud Vorstenbosch

Maud Vorstenbosch

Business designer

Ook een platform voor jouw bijzondere arbeidsvoorwaarden?

Ook een platform voor jouw bijzondere arbeidsvoorwaarden?