Appjection

Succesvolle klantomgeving die klanttevredenheid verhoogt

Branche
Overig
Fase
Valideren, Ontwikkelen
Dienst
Mijn omgeving

Uitdaging

De gebruiker onderbelicht

Maandelijks vecht het Amsterdamse Appjection ruim 7.000 parkeer- en verkeersboetes aan die automobilisten uploaden via Appjection.nl. Op basis van de meest actuele juridische gronden stellen de juristen van het bedrijf bezwaarschriften op, vaak met succes. Het werkt als een trein. Alleen was er één punt waarop Appjection verbetering zag: de klantbeleving. Gerrit Jan van Ahee, co-founder van Appjection: “Ons digitale proces is volledig geautomatiseerd en was daardoor heel functioneel. We vergaten in de huid van gebruikers te kruipen, en zij liepen soms tegen vragen of onduidelijkheid aan.”

Oplossing

Succesvolle Mijn-omgeving

Freshheads en Appjection bouwden “Mijn Appjection”, een omgeving die klanten altijd inzicht geeft in de voortgang van hun juridische proces. Daarnaast verbeterden we de intake-flow, die draait om het uploaden van de boete. “Freshheads maakte inzichtelijk waar in dat proces mensen afhaakten en nam al die afhaakmomenten weg”, aldus Gerrit Jan.

De Mijn-omgeving van Appjection

boetes behandeld

reviews met gemiddeld 4,9 sterren

euro door consumenten bespaard op boetes in 2022

Resultaat

Meer happy klanten

Kort gezegd is het resultaat: meer klanten en een hogere klanttevredenheid. Sinds de nieuwe intake-flow is het aantal mensen dat succesvol een boete indient met 20% toegenomen. Vlak na livegang moest Appjection de Google Ads zelfs stopzetten omdat de juristen de stroom van ingediende boetes niet kon verwerken. Gerrit Jan: “Eindeloos automatiseren, zoveel mogelijk voor elkaar krijgen zonder dat er een mens aan te pas komt, daar is Appjection goed in. Hierdoor ontstond een gat op gebruikerservaring dat Freshheads helemaal heeft gedicht. Klanten ervaren nu meer gemoedsrust en regie rondom juridisch gedoe.”

Appjection en Freshheads nemen gouden Dutch Interactive Award 2023 in ontvangst.

Dit is precies het goede moment om deze casus in te dienen. Het staat stevig en de makers kunnen resultaten laten zien die indruk maken op de jury.Vakjury Dutch Interactive Awards

Samenwerking

Snel en constructief

Gerrit Jan: “De samenwerking is constructief en open. We schakelen supersnel en staan compleet achter de snelle ontwikkelcyclus met pilots. Het voelt dat we er 3 extra collega’s bij hebben die toevallig remote zitten.”

Benieuwd wat de Mijn-omgeving van Appjection zo award-winning maakt?

Sepp vertelt je er alles over.

Dankzij Freshheads ervaren onze klanten meer gemoedsrust en regie rondom juridisch gedoeGerrit Jan van Ahee, co-founder Appjection

It's all about teamwork

Rens Alkemade

Rens Alkemade

Business strateeg

Pepijn van den Hoven

Pepijn van den Hoven

Frontend developer

Ook een klantvriendelijke Mijn Omgeving?

Ook een klantvriendelijke Mijn Omgeving?

Better call Sepp!