Standby Zorg

Veel meer zorguren en capaciteit door nieuwe digitale kern

Branche
Zorg
Fase
Ontwikkelen, Groeien
Dienst
Mijn omgeving

Door slim te digitaliseren, helpt thuiszorgaanbieder Standby Zorg nu meer cliënten en is de kwaliteit toegenomen. En het mooie is: met dat digitaliseren, werken we óók stap voor stap toe naar het zzp-platform voor de toekomst. Bingo!

Uitdaging

Opschalen niet mogelijk door handmatige processen

Het klinkt ongewoon: een zorgaanbieder die zelf geen zorg verleent. Toch is dat precies waar Standby Zorg in uitblinkt. Vanuit de overtuiging dat zorg anders kan, biedt de organisatie thuiszorg in blokken vanaf 3 uur aaneengesloten tot wel 24 uur, waarin cliënten alle zorg en aandacht krijgen. Voor het verlenen van die zorg koppelt Standby Zorg haar cliënten aan kundige zzp’ers. Dit concept slaat aan, en veel cliënten en zorgverleners melden zich. “Door die groei liepen we vast”, vertelt Patty van de Wetering, product owner bij Standby Zorg. “We verwerkten alles nog in spreadsheets, losse takenlijsten, verslagen, en een verouderd planningssysteem.” Daarom legt Standby Zorg in 2022 contact met Freshheads: hoe komen we tot een digitale omgeving die alles samenbrengt, en onze missie en groei ondersteunt?

Oplossing

Een digitale kern, helemaal ingericht op de cliënt

Het is de ambitie van Standby Zorg om haar conventiedoorbrekende zorg voor meer doelgroepen en zorgtypen beschikbaar te stellen. En dus begonnen we in 2022 samen met digitaliseren, automatiseren en standaardiseren. Voor alle doelgroepen creëerden we een eigen digitaal portaal. Alle data staat nu op één plek en alles werkt met elkaar samen.

  • Zzp’ers: een digitale aanmeldflow en een Mijn-Omgeving om zorgvragen, uren en administratie te beheren
  • Cliënten: een eigen Mijn-Omgeving voor het aanvragen en inzien van hun thuiszorg
  • Medewerkers van Standby Zorg: een planningssysteem en beheeromgeving

De onboarding van zzp'ers: oude situatie (veel losse documenten) versus huidig

Proces

Pragmatisch en snel, met missie voor ogen

Standby Zorg is op een missie. En wij ook! Want wij wilden een digitale kern neerzetten die de mooie missie van Standby Zorg in de hand werkt. We begonnen met het grootste struikelblok; de registratie van zzp’ers. “Een proces met een draak van een spreadsheet en veel handmatige administratie”, aldus Nick Broers, designer bij Freshheads. Binnen zes weken was dat vervangen voor een digitale onboarding en Mijn-Omgeving voor zzp’ers. Zes weken later was ook de digitale omgeving voor cliënten een feit. Toen beide doelgroepen in het digitale systeem waren gebracht, kon ook de planning worden aangepakt. Het verouderde Care Assist werd vervangen voor een eigen planningssysteem dat erop is gebouwd om het unieke gedachtegoed van Standby Zorg te ondersteunen.
>> Lees meer over de maatwerk planningstool!

Links de zzp-omgeving en rechts de planningstool

Het team van Freshheads doorgrondt wat we willen en denkt vanuit onze missie. De oplossingen die daar steeds uit ontstaan, zijn altijd beter dan waar wij in eerste instantie zelf aan dachten.Patty van de Wetering, product owner Standby Zorg

Resultaat

Meer kwaliteit, snelheid en inzicht

Patty: “Doordat onze nieuwe omgeving al onze uitgewerkte bedrijfsprocessen ondersteunt in plaats van vertraagt, is de kwaliteit van onze processen - en daarmee ook van onze zorg - toegenomen.” Alles wat gestandaardiseerd kon worden, is gestandaardiseerd, uiteraard met behoud van persoonlijke aandacht voor cliënten. De draken van spreadsheets hebben het pand verlaten, en er dwalen geen losse plukjes info meer op allerlei plekken. Dat geeft de innovatieve zorgaanbieder meer inzicht, snelheid en focus. Patty: “Je merkt aan alles dat Freshheads veel ervaring heeft met het ontwikkelen van systemen die gebruikers centraal zetten. De administratieve handelingen van alle doelgroepen zijn teruggebracht naar het hoognodige. Zorg moet draaien om zorg, en digitaliseren heeft bij ons echt gezorgd voor meer (offline) aandacht voor onze cliënten.”

Standby Zorg ontwikkelt het zzp-platform voor de zorg

>Van oorsprong is Standby Zorg een bemiddelaar; in 1999 begon de organisatie met het koppelen van zzp’ende zorgverleners aan zorgbehoevende mensen. Eén van de doelen van de organisatie is om die ±25 jaar ervaring te bundelen in een digitaal platform waar vraag en aanbod van zorg automatisch aan elkaar gekoppeld worden. Nick: “Alle stappen die we in de afgelopen anderhalf jaar met Standby Zorg hebben gezet, selecteren voor op die stip op de horizon.” Dat vraag- en aanbodplatform gaat er komen. Het laatste woord is hier dus nog niet over geschreven. 🙂 Alvast meer lezen over de reis naar een een online platform? Check het blog!

Een visuele compilatie van de digitale kern

Ook strategisch digitaliseren?

Ook strategisch digitaliseren?

Wij weten hoe dat moet.