Roan Luxury Camping Holidays

De optimale flow voor boekingsplatform roan.nl

Branche
Toerisme
Fase
Valideren, Ontwikkelen, Groeien
Dienst
Digitale dienst

Uitdaging

Juiste vakantie voor de juiste vakantieganger

Luxe campingvakanties in Europa – daarvoor moet je bij Roan zijn. En het zijn er nogal wat, de vakanties die deze campingexpert biedt. Nederland, Spanje, Kroatië, Italië, Frankrijk, Oostenrijk, Luxemburg… gegarandeerd garantie voor genieten. Maar goed, ieder voordeel heeft zijn nadeel. Want hoe zorg je ervoor dat klanten niet verzuipen in dat enorme aanbod én dat ze de hele boekingsflow soepel en snel doorlopen? Roan en Freshheads werken al heel wat jaren samen aan het boekingsplatform. Van nul tot nu. We blijven optimaliseren voor betere matches en gemak.

Ontwikkeling

Een boekingsflow die past - nu en straks

Het platform waarop Roan haar luxe campingvakanties aanbiedt, ontwikkelden we samen in 2019. Van design en API-koppeling aan het nieuwe CRM van het bedrijf – tot en met een maatwerk boekingsflow voor klanten mét de mogelijkheid om tot de laatste dag voor vertrek dingen aan te passen. Hoe fijn is dat? En onze reis samen is nog lang niet voorbij. Elk jaar stellen we een roadmap op waarmee we dit boekingsplatform nog verder aanscherpen en uitbreiden. Logisch: de klant verandert, het aanbod verandert en de wereld verandert. En wij zijn zo flexibel als een vakantieganger on the road. Let’s go!

Roan.nl - een geoptimaliseerde website met hoge conversieratio.

Resultaat

Conversie blijft flink toenemen

“Het zoeken en boeken is door de jaren heen steeds toegankelijker geworden”, zegt Thom van Herwijnen van Roan. Dat is misschien wel de belangrijkste winst. Voor vakantiegangers, maar ook voor Roan. Want de conversie is flink gestegen. Dat komt bijvoorbeeld doordat mensen nu een eigen voorkeursplaats kunnen selecteren op de camping naar keuze. Of doordat ze hun camping kunnen zoeken op een kaart van Europa. Door Mijn Roan, waar ze tot op het laatste moment aan hun boeking kunnen sleutelen. Doordat de website zelf dankzij structured data goed vindbaar is in Google én loopt als een trein. En doordat bezoekers nóg relevantere zoekresultaten krijgen aan het begin van het boekingsproces.

Zoek een camping op de kaart of kies jouw voorkeursplaats.

Proces

Een roadmap naar succes

Hoe maak je een jarenlange samenwerking leuk én succesvol? Eén belangrijk ingrediënt daarvoor is de roadmap. Hiermee brengen we de stappen voor de komende periode in kaart, die we in sprints uitwerken. Tijdens die sprints is Product Owner Thom van Roan een dag in de week bij Freshheads. Thom: “We werken dan echt als team met één taak. Zij vanuit hun expertise, ik vanuit de mijne. Die korte lijnen zijn fijn. Zo houden we de snelheid erin en ben ik steeds op de hoogte van wat er gebeurt.” Een roadmap is niet in beton gegoten. Thom: “Bij Freshheads is het nooit ‘ja en amen’. Vanuit hun expertise behoeden ze Roan voor nutteloze ingrepen of niet werkende features. We houden elkaar scherp.”

Een samenwerking met Freshheads is er een voor de langere termijn. Dit is geen bureau dat ‘even’ een website oplevert en weer weg is, maar dat continu onderzoekt, meedenkt en optimaliseert.Thom van Herwijnen, Roan Camping Holidays

En nu?

Focus op de funnel

De funnel verdient continu onze aandacht: hoe kunnen we mensen die tóch afhaken, weer terug bij Roan krijgen? Head Violette Müller: “Alles bij Roan ademt luxe en service. Dat zit ook in het online boekingsproces. Als mensen daar toch afhaken, onderzoeken we waar dat aan ligt. En bedenken we een manier om hen ook daar beter te helpen, zodat ze de boeking wél doorzetten.”

It's all about teamwork

Jordy Lissenburg

Jordy Lissenburg

Business designer

Jeroen van den Nieuwenhuisen

Jeroen van den Nieuwenhuisen

Backend developer

Martin Broos

Martin Broos

Frontend developer

Violette Müller

Violette Müller

Designer

Ook een website met 25% meer conversie?

Ook een website met 25% meer conversie?

Sepp geeft je graag tips.