Cocoroco

Internationale marketplace voor remote klantenservice medewerkers

Branche
Fase
Oriënteren, Valideren, Ontwikkelen

Uitdaging

Wereldwijd arbeidspotentieel beter benutten

Customer service outsourcer 5CA ziet een hoge nood aan gekwalificeerd personeel binnen klantenservice teams van organisaties als KLM, Bunq en PicNic. Onnodig, als je het Floor van Haaren, Cocoroco leader, vraagt: “Wereldwijd is er zoveel onbenut arbeidspotentieel beschikbaar, terwijl organisaties vaak alleen naar het lokale aanbod kijken”. Met platform Cocoroco wil 5CA hier verandering in brengen en zorgen dat organisaties en remote talenten elkaar transparant en sneller weten te vinden. Op wereldwijde schaal.

Oplossing

Internationale marketplace voor remote jobs

Wervingsplatform Cocoroco faciliteert in het maken van de beste match met een handig vraag- en aanbodsysteem. “Wanneer kandidaten zich aanmelden op het platform maken ze eerst hun profiel compleet door onder andere vaardigheidstesten, taaltesten en hun cv in te vullen”, legt Floor uit. “Met een volledig profiel is solliciteren vervolgens nog een kwestie van minuten. Zodra ze een interessante baan zien hoeven ze alleen nog een motivatie te schrijven. Wervingsmanagers kiezen vervolgens zelf wie ze uitnodigen voor een gesprek. De kandidaat die het best bij de opdracht pas, gaat vaak binnen twee weken al aan de slag.”

Resultaat

Groot aanbod, snelle matches

Cocoroco geeft organisaties toegang tot meer dan 10.000 zorgvuldig gescreende, meertalige klantenservice medewerkers wereldwijd. Het platform brengt het wervingsproces in een stroomversnelling. “Doordat het plaatsen van opdrachten zo makkelijk gaat en mensen van over de hele wereld supersnel kunnen reageren, is de juiste kandidaat in no time gevonden.” zegt Pippa Walluschnig, head of product bij Cocoroco. “De recordtijd tussen het plaatsen van een opdracht en het aannemen van een werknemer staat zelfs op 1,5 dag.” Bovendien komt de internationale arbeidsmarkt binnen handbereik voor mensen die hier voorheen, door hun locatie of achtergrond, nauwelijks toegang tot hadden. “Offline zijn er wereldwijd helaas grote verschillen, maar online is iedereen in principe gelijk”, zegt Floor.

Proces

In 6 weken live!

“Samen met Freshheads hebben we ons idee klein gemaakt, uitgewerkt en de eerste ruwe designs getest onder gebruikers”, zegt Pippa. “De inzichten uit die gebruikerstesten hebben we gebruikt bij de ontwikkeling van het platform. Na 6 weken stond de eerste versie van Cocoroco live! Nu het platform ook echt in gebruik is, kunnen we steeds meer functies valideren op basis van data en nieuwe kansen spotten voor het uitbreiden van het platform”, legt Pippa uit. “We zijn heel dankbaar voor het succesvolle werkproces waar Freshheads ons in mee heeft genomen. Je kunt echt merken dat ze experts zijn op het gebied van platformen.”

Het team van Freshheads heeft echt oog voor detail. We bouwden niet zomaar een platform, maar een doordacht product dat voor iedereen en altijd werkt. En dat in 6 weken!Pippa Walluschnig, Head of Product bij Cocoroco

Meer over platformen in de flexbranche?

Download ons whitepaper en lees alles over:

  • De 2 manieren om te innoveren in de flexbranche
  • Het succes van digitale platformen
  • Tips en lessen van flexplatform YoungOnes

Onderstaand formulier niet zichtbaar? Zet dan je adblocker uit.

It's all about teamwork

Wendy Lafarre

Wendy Lafarre

Designer

Aida Ros

Aida Ros

Frontend developer

Jeffrey Moelands

Jeffrey Moelands

Backend developer

Sunny Feijen

Sunny Feijen

Frontend developer

Gus de Boer

Gus de Boer

Backend developer

Ook een succesvol digitaal platform?

Ook een succesvol digitaal platform?

Sepp staat voor je klaar!