De 4 geheimen achter het succes van YoungOnes

Wachten tot andere platformen de branche overnemen? Geen optie voor YoungCapital. Daarom lanceerde de uitzendorganisatie samen met Freshheads de startup YoungOnes, een platform dat vraag en aanbod voor hyperflexwerk samenbrengt. Sinds de lancering in 2018 gaat YoungOnes als een malle: ruim 100.000 flexwerkers sloten zich aan, en in 2019 behaalde het platform een omzetgroei van 1100%! Lees alles over onze geleerde lessen.


Roel Tuerlings is digitaal strateeg bij Freshheads en vanaf het allereerste begin betrokken bij de bouw van YoungOnes. Hij noemt vier dingen die YoungOnes in zo’n korte tijd zo gigantisch succesvol maakten.

Digitaal Strateeg Roel Tuerlings

1. Snelheid

Roel: "Het platform geeft opdrachtgevers een garantie op een supersnelle invulling van hun klus. Het is wel eens voorgekomen dat een geplaatste opdracht binnen 1:45 minuut was ingevuld. YoungOnes kan jongeren die avond al aan een klus helpen als ze ‘s middags pas aangeven beschikbaar te zijn. Een klus staat gelijk op het platform en mensen kunnen zelf reageren. Met uitzenden is dat lastiger, doordat je de gegadigden eerst moet bellen of mailen.”

2. Een eerlijk platform

Roel: “YoungOnes is een eerlijk platform en dat is essentieel voor succes. Bij een platform heb je namelijk altijd te maken met meerdere partijen; vragers en aanbieders. Het gaat erom dat je de behoeften van die beide partijen bij elkaar brengt, zodat iedereen er blij van wordt. En dat betekent niet: flexwerkers uitbuiten, want in the end wil geen enkele flexwerker daar onderdeel van uitmaken. En zonder flexwerkers is ook het grote voordeel voor opdrachtgevers verdwenen, namelijk: toegang tot een grote database van enthousiaste flexwerkers.”

3. Specialisatie

Roel: “YoungOnes heeft zich gespecialiseerd in ‘handjeswerk’, ofwel taken waar je geen vergaande skills voor hoeft te hebben. Wil jij als uitzendorganisatie, payroller of recruitmentbureau iets vergelijkbaars doen? Richt je met jouw platform dan vooral op datgene wat jouw organisatie uniek maakt. Is dat jullie kennis van een specifieke branche? Of jullie netwerk in een bepaalde regio van Nederland? Dan is de kans groot dat jouw platform aanslaat als jij je op zo’n niche richt. Mijn tip is dus: ga op zoek naar wat jou uniek maakt. Natuurlijk, je kunt het model van YoungOnes kopiëren, maar op een gegeven moment is de markt verzadigd.”

4. Timing

Roel: “Eén van de redenen dat YoungOnes direct hard groeide, was de timing. Een krappe arbeidsmarkt en grote vraag naar tijdelijk personeel bracht vraag en aanbod op het platform in een stroomversnelling. Onduidelijke en veranderende wetgeving rondom flexibele arbeid in de vorm van uitzenden en payrollen deed de rest. Opdrachtgevers stapten massaal over op zelfstandige flexkrachten zonder gedoe en ingewikkelde regelgeving. Vraag jezelf dus altijd af bij het lanceren van een platform: zijn jouw doelgroepen en de markt wel klaar voor jouw idee? Ben je niet veel te vroeg of ben je eigenlijk al iets te laat?"

Freshheads & YoungOnes: samen innoveren

YoungOnes en Freshheads trekken hele werkweken met elkaar op. En een dag in de week gebeurt dat bij YoungOnes op kantoor. Koen Graafmans, Product & Online Marketing Manager bij YoungOnes: “Dat is voor ons waardevol: Freshheads leert onze medewerkers en cultuur kennen, waardoor alles wat gemaakt wordt supergoed bij ons past.”

Download het whitepaper

Wat maakt digitale platformen zo succesvol in de arbeidsbemiddelingsbranche? En hoe lanceer jij zelf een succesvol platform? Het whitepaper ‘Digitale platformen in de arbeidsbemiddelingsbranche’ bevat alle antwoorden. Vul onderstaand formulier in en ontvang het whitepaper in jouw mailbox.

Iedereen weet dat de platformeconomie hoe dan ook de uitzendmarkt gaat aanvallen. Dan kun je het maar beter zelf in de hand houden en je eigen model challengen met een innovatief platform.Pim Graafmans, managing director YoungOnes

Een idee voor een platform in de uitzendbranche?
Plan een gratis adviesgesprek met Wout.

Meer weten over YoungOnes?

Onze digitaal strateeg Roel was vanaf het allereerste begin betrokken bij YoungOnes. Hij deelt zijn tips graag met jou, zodat jij daar je voordeel mee kunt doen.

Mail Roel