Alle blogs
Afbeelding van Lisa
Lisa Raaijmakers

Geplaatst op 20 feb 2024

Verduurzamingsplatform Enerlynk is live!

Je woning verduurzamen. Ga er maar aan staan! Aanbod van verduurzamingsoplossingen, dat is er wel. Maar voor welke zonnepanelen, thuisbatterij of warmtepomp kies je? En door welke partij laat je ze installeren? Met een gestroomlijnde en betrouwbare aanpak brengt het nieuwe platform Enerlynk de vraag naar en het allerbeste aanbod van verduurzamingsoplossingen bij elkaar.

Het team van Enerlynk en Freshheads proost op de livegang van het platform.

Waarom dit platform?

Woningeigenaren die hun woning(en) willen verduurzamen, staan voor een keuzeparadox vol onduidelijkheden. Tegelijkertijd bestaat er bij verschillende installatiebedrijven inefficiëntie rondom marketing, inkoop en administratie. Kansen voor verduurzaming en de potentie van de markt worden dus niet optimaal benut. Daarom is daar Enerlynk. Een platformbusiness met een heldere missie: het verduurzamen van zoveel mogelijk woningen. Door woningeigenaren en installatiepartners via enerlynk.com bij elkaar te brengen, wordt verduurzamen - van begin tot eind - gemakkelijk en goed geregeld. In koop- of abonnementsvorm, zodat oplossingen toegankelijk zijn voor iedereen.

Ontwikkelen - leren - optimaliseren - repeat

Een grote ambitie vraagt om een grondige aanpak. “Om een nieuw platform op de markt te zetten en er een succes van te maken, moet je klein beginnen”, vertelt Fee Schakenraad, Business Designer bij Freshheads. “Zo ontdek je waar gebruikers tegenaan lopen en wat écht belangrijk is. Ook achter de schermen.” Begin januari zetten Tim Bour, eigenaar van Enerlynk, en Freshheads samen de basis van het platform neer. Klanten kunnen nu offertes aanvragen via enerlynk.com, waarna specialistische adviseurs van Enerlynk via een overzichtelijk kostenmodel op zoek gaan naar een passend aanbod. De eerste stap in de ontwikkeling van het platform.

“Door het stapsgewijs opzetten van het platform, kunnen we nu al mensen helpen en meteen ontzettend veel leren”, vertelt Tim. “We stellen onszelf continu de vraag: hoe kunnen we klanten zo goed en snel mogelijk helpen en de beste prijs-kwaliteitverhouding garanderen? Want we geloven dat verduurzamingsprocessen echt beter kunnen. Met de eerste gebruikerservaringen op enerlynk.com stellen we nieuwe prioriteiten, verbeteren we onze dienstverlening en maken we groei mogelijk.”

Bekijk het platform op enerlynk.com.

En nu?

In maart staat er weer een ontwikkelsprint op de planning. Die zal vooral gericht zijn op het verbeteren van het platform dat er nu staat. Fee: “Natuurlijk kijken we ook vooruit: wat is de volgende stap in het waarmaken van de missie van enerlynk? En zijn dat features die we nieuw moeten bouwen, of kunnen we bestaande oplossingen integreren?” Samen werken we toe naar een platform waarop straks alles rondom verduurzaming geregeld wordt: van advies, facturatie en planning tot ondersteuning van installatiepartners op locatie.

De auteur

Afbeelding van Lisa

Lisa Raaijmakers

Marketing- & communicatiespecialist bij Freshheads.

LinkedIn

Verder lezen

Freshheads stapt in TBI’s Klimaattrein
05 mrt 2024 - Fee Schakenraad

Freshheads stapt in TBI’s Klimaattrein

Sinds begin 2023 zet TBI Klimaattrein koers richting de klimaatdoelen van Parijs. Fee sprak TBI's Innovatiemanger Douwe. Wat is TBI Klimaattrein? En hoe krijg je zo’n collectief voor verduurzaming van de grond?
5 kansen van standaardiseren binnen grote renovatieopgaven
07 aug 2023 - Lisa Raaijmakers

5 kansen van standaardiseren binnen grote renovatieopgaven

Sta jij voor de uitdaging om je vastgoedportefeuille te verduurzamen? Of heb je een andere (renovatie) opgave die wel wat versnelling kan gebruiken? Standaardiseer herhaalde processen binnen je programmatische aanpak!
Aanpakkers: de beste route naar een succesvol online platform
18 apr 2024 - Roel Tuerlings

Aanpakkers: de beste route naar een succesvol online platform

Arbeidsbemiddelaar House of Covebo zag een kans: een online platform voor zzp-bemiddeling in de bouw en techniek. In dit artikel nemen we je mee in de juiste route van het from scratch opbouwen van dit platform-to-be.
Ook een platform voor jouw duurzame ambitie?

Ook een platform voor jouw duurzame ambitie?

Fee denkt graag met je mee.