De community in vrijwilligerswerk

Zorgen voor elkaar is steeds belangrijker in onze samenleving. Mensen worden ouder, zorg alsmaar duurder en de uitvoering ervan komt grotendeels bij gemeenten te liggen. We leven in een participatiemaatschappij waarin we leren steeds meer dingen ‘met elkaar te regelen’.

Zorgvoorelkaar.com
Steeds meer mensen zijn bereid elkaar te helpen. Ieder op een eigen manier. Met klusjes in het huis of in de tuin, met vervoer of een gezellige activiteit. En die mensen zijn vaak dichterbij dan je denkt. Alleen hoe weet je als vrijwilliger dat jouw achterbuurvrouw hulp nodig heeft met het harken van de tuin?

Vrijwilligerswerk is vaak inefficiënt georganiseerd door vrijwilligersoganisaties en maakt weinig gebruik van online technologie. Hierdoor blijkt veel vrijwillige aanbod de vraag niet te bereiken. Veranderingen in de wetgeving scheppen daarnaast de verwachting dat de behoefte aan vrijwillige thuishulp met 70% zal stijgen.

Om ervoor te zorgen dat iedereen in Nederland de zorg krijgt die men verdient realiseerden wij samen met Social Care Network Zorgvoorelkaar.com. Dé online marktplaats waar hulpbehoevenden en vrijwilligers elkaar vinden.

Voorelkaar whitelabel
Niet alleen in de zorghulpverlening bleek de behoefte aan vrijwilligerswerk groot. Lokale verenigingen en gemeenten gaven aan dat ook het samenbrengen van het brede vrijwilligerswerk beter kan. We ontwikkelden Zorgvoorelkaar.com door en realiseerden een multi-siteplatform waarmee SCN de Voorelkaar-familie eenvoudig uitbreidt met lokale whitelabel marktplaatsen. Ieder met eigen functionaliteiten, rechten, rollen en visuele identiteit.

Als bezoeker van de platformen voel je je meteen ‘thuis’. In logische stappen word je begeleidt door het platform. Om het gevoel van betrouwbaarheid en veiligheid te vergroten worden profielen verrijkt met info over social connects, screening, bedankjes en aanbevelingen. We maakten het matchproces inzichtelijk en zorgen ervoor dat het maken van een kwalitatieve match steeds sneller, eenvoudiger en laagdrempeliger wordt. Voor alle gebruikers, op alle platformen.

Familie
Voorelkaar is in een jaar tijd uitgegroeid tot een familie met zo’n 30 aangesloten gemeenten en 15 whitelabel platformen. Samen slaan zij een maatschappelijke brug tussen lokale hulpvragers en hulpbieders en maken onderlinge kruisbestuiving mogelijk. Voorelkaar is in 2015 genomineerd voor een Dutch Interactive Award!

Michiel van Hulst

Interesse gewekt?

Neem contact op met
Michiel van Hulst

013 539 00 40