Slim platform voor snelle werkhandjes

YoungOnes

Slim platform voor snelle werkhandjes

winner

winner

nominee

Eeuwig werken voor dezelfde baas, net zoals je pa? Voor de meeste jongeren tussen de 18 en 25 jaar staat dat allesbehalve bovenaan hun wensenlijst. Het liefst hoppen ze van klus naar klus en verdienen ze geld wanneer het hen uitkomt.

Wat we hebben gemaakt

Samen met start-up YoungOnes, ontstaan vanuit uitzendorganisatie YoungCapital, ontwikkelden we een digitaal platform om precies dát te faciliteren: freelancers melden zich met een paar klikken aan voor kortdurende klussen van mooie organisaties in de horeca, retail, logistiek of eventbranche. Een slimme en snelle manier van vraag en aanbod bij elkaar brengen, die vanaf dag één een schot in de roos blijkt te zijn.

De klant aan het woord
Freshheads werkt ook bij ons op kantoor. Zo leren ze onze cultuur kennen, waardoor alles wat we samen maken supergoed bij ons past.Koen Graafmans, Product & Online Marketing Manager bij YoungOnes

Betrokken ontdekkers

“Je kunt heel lang nadenken over wat er zou kunnen gebeuren, maar je weet het pas zeker als je het test,” vindt strateeg Roel Tuerlings. “Onze filosofie was daarom: we zetten zo snel mogelijk een prototype van zo’n digitaal platform online en we kijken of het werkt.” Soortgelijke software lag al bij Freshheads op de plank, dus: hop - onderzoeken of het technisch werkt en wat het in de markt doet. Zo gezegd, zo gedaan. In Tilburg werd een aantal opdrachtgevers gevraagd om het platform te testen, samen met freelancers uit het netwerk van YoungCapital. Roel: “Al snel bleek een digitaal platform dat freelancers en opdrachtgevers met kortdurende klussen bij elkaar brengt inderdaad een gouden kans in de markt te zijn. Toen konden we meteen door: opschalen, software finetunen en blijven monitoren wat er gebeurt.”

De app en het dashboard van YoungOnes 'in actie'

Faal

“Het platform van YoungOnes was meteen een enorm succes. Aanmeldingen stroomden binnen. En toen bleek ineens dat veel van die freelancers hun profiel niet volledig hadden ingevuld. Daar ging het in het begin wel echt even mis”, herinnert Roel zich. Vervelend, want zo kon hun inschrijving als freelancer bij YoungOnes niet worden voltooid. Al doende leert men, zo geldt dat ook voor een start-up als YoungOnes, en met een paar simpele ingrepen in de app kon het meteen worden opgelost. Met name de onboarding werd zo voor nieuwe freelancers een stuk eenvoudiger. “Na zo’n aanpassing volgen we natuurlijk nauwgezet wat er gebeurt”, legt Roel uit. “De oplossing heeft gewerkt: sindsdien komen er alleen nog maar goede, bruikbare profielen van nieuwe aanmelders binnen. We tellen nu ruim 7.300 geverifieerde freelancers!”

De onboarding van YoungOnes loopt als een zonnetje

Lekker op locatie

YoungOnes en Freshheads trekken hele werkweken met elkaar op, echt als één team dus. En een dag in de week gebeurt dat bij YoungOnes op kantoor, vertelt Koen Graafmans (Product & Online Marketing Manager bij YoungOnes): “Dat is voor ons erg waardevol: ze leren onze medewerkers en onze cultuur kennen, waardoor alles wat gemaakt of doorontwikkeld wordt supergoed bij ons past.” Het werken op kantoor bij YoungOnes heeft ook een andere functie: de heads krijgen zo uit eerste bron mee hoe het product werkt. Roel: “YoungOnes voert bijvoorbeeld altijd telefonische welkomstgesprekken met nieuwe freelancers. Wij luisteren dan wel eens mee: wat voor vragen worden er gesteld, wat zijn trends waar we rekening mee moeten houden? Dat geeft ons direct input voor aanpassingen.”

Team YoungOnes x Freshheads werken wekelijks samen om het platform verder te optimaliseren

Een sterk (succes)verhaal

Het succes van YoungOnes wordt op steeds meer plekken opgepikt. Niet voor niets won het platform onlangs de prestigieuze SpinAwards. “Dat is nog een mooi verhaal op zich”, lacht Roel. Iemand van de organisatie van SpinAwards zette als opdrachtgever een klus voor een hospitality-medewerker op het online platform YoungOnes. De klus werd binnen tien minuten ingevuld: vele malen sneller dan een uitzendbureau dat zou kunnen, dus. “Met dat voorbeeld uit hun eigen organisatie wisten we de jury mooi te overtuigen”, zegt Roel. “Het grote voordeel van YoungOnes hadden ze als opdrachtgever - zonder dat de jury daarvan op de hoogte was trouwens - aan den lijve ervaren.” Inmiddels draait het platform succesvol in steden als Tilburg, Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Utrecht. Vanaf de start in maart 2018 tot en met augustus 2019 sloten zich ruim 830 opdrachtgevers aan, samen met ruim 7.300 freelancers, die samen 23.400 klussen werkten.

De feiten op een rijtje

opdrachtgevers

aangesloten freelancers

gewerkte klussen

door freelancers gewerkte uren

Doe het lekker zelf

Achteroverleunen, dus? Welnee: het is de bedoeling om het bereik als een olievlek steeds verder uit te breiden. Roel: “Daarnaast zorgen we ervoor dat we de medewerkers van YoungOnes betrekken in alle sprints en ontwikkelingen die we op het platform doorvoeren. Als het platform dan eenmaal vliegt, trekken wij ons terug. Het team van YoungOnes kan dan alles lekker zelf: van beheer tot doorontwikkeling. Dat sluit aan bij de ambitie van Freshheads: zo kunnen wij weer door naar de volgende klus.”

It's all about teamwork

Roel Tuerlings

Roel Tuerlings

Strateeg

Gerard van der Kruijs

Gerard van der Kruijs

Mobile developer

Kevin Schuurmans

Kevin Schuurmans

Webdeveloper

Mark Hesselberth

Mark Hesselberth

Mobile developer

Kevin van der Burg

Kevin van der Burg

Mobile developer

Koppen bij elkaar?

Bel of mail Wout Withagen