YoungOnes

Freelance platform groeit 1.000% in een jaar

3.574

opdrachtgevers

198.538

aangesloten freelancers

49.635

door freelancers gewerkte uren per week

Winner Silver
Dutch Interactive Awards
2020

Winner
Red Dot Awards
2019

Winner
SpinAwards
2019

Nominee
European Design Awards
2019

Winner
W3 Awards
2019

Nominee
Dutch Design Awards
2018

Via online platform YoungOnes regelen jongeren supersnel dagklussen bij toffe bedrijven. Nog geen twee jaar geleden was YoungOnes slechts een zinnetje op een post-it. Nu zorgen 200.000 aangesloten freelancers en 3.600 aangesloten bedrijven voor een miljoenenomzet. Hoe werkten Freshheads en YoungOnes het idee uit tot het succesvolle platform dat er nu staat?

Wat we hebben gemaakt

Samen met start-up YoungOnes, ontstaan vanuit uitzendorganisatie YoungCapital, ontwikkelden we een digitaal platform om freelancers te koppelen aan kortdurende klussen van mooie organisaties in de horeca, retail, logistiek of eventbranche. Een slimme en snelle manier van vraag en aanbod bij elkaar brengen, die vanaf dag één een schot in de roos blijkt te zijn.

Alles wat we met Freshheads maken, past bij ons en onze doelgroep.Koen Graafmans, YoungOnes

Betrokken ontdekkers

“Je kunt heel lang nadenken over wat er zou kunnen gebeuren, maar je weet het pas zeker als je het test,” vindt strateeg Roel Tuerlings. “Onze filosofie was daarom: we zetten zo snel mogelijk een prototype van zo’n marketplace online en we kijken of het werkt.” Soortgelijke software lag al bij Freshheads op de plank, dus: hop - onderzoeken of het technisch werkt en wat het in de markt doet. Zo gezegd, zo gedaan. In Tilburg werd een aantal opdrachtgevers gevraagd om het platform te testen, samen met freelancers uit het netwerk van YoungCapital. Roel: “Al snel bleek een marketplace waar freelancers en opdrachtgevers met kortdurende klussen elkaar ontmoeten inderdaad een gouden kans in de markt te zijn. Toen konden we meteen door: opschalen, software finetunen en blijven monitoren wat er gebeurt.”

De app en het dashboard van YoungOnes 'in actie'

Faal

“De marketplace van YoungOnes was meteen een enorm succes. Aanmeldingen stroomden binnen. En toen bleek ineens dat veel van die freelancers hun profiel niet volledig hadden ingevuld. Daar ging het in het begin wel echt even mis”, herinnert Roel zich. Vervelend, want zo kon hun inschrijving als freelancer bij YoungOnes niet worden voltooid. Al doende leert men, zo geldt dat ook voor een start-up als YoungOnes, en met een paar simpele ingrepen in de app kon het meteen worden opgelost. Met name de onboarding werd zo voor nieuwe freelancers een stuk eenvoudiger. “Na zo’n aanpassing volgen we natuurlijk nauwgezet wat er gebeurt”, legt Roel uit. “De oplossing heeft gewerkt: sindsdien komen er alleen nog maar goede, bruikbare profielen van nieuwe aanmelders binnen. We tellen nu ruim 106.000 geregistreerde freelancers!”

De onboarding van YoungOnes loopt als een zonnetje

Lekker op locatie

YoungOnes en Freshheads trekken hele werkweken met elkaar op, echt als één team dus. En een dag in de week gebeurt dat bij YoungOnes op kantoor, vertelt Koen Graafmans (Product & Online Marketing Manager bij YoungOnes): “Dat is voor ons erg waardevol: ze leren onze medewerkers en onze cultuur kennen, waardoor alles wat gemaakt of doorontwikkeld wordt supergoed bij ons past.” Het werken op kantoor bij YoungOnes heeft ook een andere functie: de heads krijgen zo uit eerste bron mee hoe het product werkt. Roel: “YoungOnes voert bijvoorbeeld altijd telefonische welkomstgesprekken met nieuwe freelancers. Wij luisteren dan wel eens mee: wat voor vragen worden er gesteld, wat zijn trends waar we rekening mee moeten houden? Dat geeft ons direct input voor aanpassingen.”

Team YoungOnes x Freshheads werken wekelijks samen om het platform verder te optimaliseren

Een sterk (succes)verhaal

Het succes van YoungOnes wordt op steeds meer plekken opgepikt. Niet voor niets won het platform de prestigieuze SpinAwards. “Dat is nog een mooi verhaal op zich”, lacht Roel. Iemand van de organisatie van SpinAwards zette als opdrachtgever een klus voor een hospitality-medewerker op het online platform YoungOnes. De klus werd binnen tien minuten ingevuld: vele malen sneller dan een uitzendbureau dat zou kunnen, dus. “Met dat voorbeeld uit hun eigen organisatie wisten we de jury mooi te overtuigen”, zegt Roel. “Het grote voordeel van YoungOnes hadden ze als opdrachtgever - zonder dat de jury daarvan op de hoogte was trouwens - aan den lijve ervaren.” Inmiddels draait het platform succesvol in steden als Tilburg, Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Utrecht. Vanaf de start in maart 2018 tot en met augustus 2019 sloten zich ruim 830 opdrachtgevers aan, samen met ruim 7.300 freelancers, die samen 23.400 klussen werkten.

Doe het lekker zelf

Achteroverleunen, dus? Welnee: het is de bedoeling om het bereik als een olievlek steeds verder uit te breiden. Roel: “Daarnaast zorgen we ervoor dat we de medewerkers van YoungOnes betrekken in alle sprints en ontwikkelingen die we op het platform doorvoeren. Als het platform dan eenmaal vliegt, trekken wij ons terug. Het team van YoungOnes kan dan alles lekker zelf: van beheer tot doorontwikkeling. Dat sluit aan bij de ambitie van Freshheads: zo kunnen wij weer door naar de volgende klus.”

It's all about teamwork

Roel Tuerlings

Roel Tuerlings

Designer & digitaal strateeg

Kevin Schuurmans

Kevin Schuurmans

Backend developer

Ronny Bastiaansen

Ronny Bastiaansen

Frontend developer

Gerard van der Kruijs

Gerard van der Kruijs

Mobile developer

Mark Hesselberth

Mark Hesselberth

Mobile developer

Kevin van der Burg

Kevin van der Burg

Mobile developer

Superslim samenwerken aan kwaliteit van zorg
De succesvolste startup van Centraal Beheer

Een idee voor een platform in de uitzendbranche?
Plan een gratis adviesgesprek met Wout.

Meer weten over YoungOnes?

Onze digitaal strateeg Roel was vanaf het allereerste begin betrokken bij YoungOnes. Hij deelt zijn tips graag met jou, zodat jij daar je voordeel mee kunt doen.

Mail Roel