Innoveren met alle 6.000 collega's

TBI Holdings B.V.

Innoveren met alle 6.000 collega's

Stel je voor: een aannemer werkt aan de bouw van een groot nieuw kantoorcomplex. Nu heeft een zusterbedrijf van die aannemer net een slimme tool ontwikkeld waarmee essentiële berekeningen veel sneller gedaan kunnen worden! Hoe mooi is het dan als je die kennis eenvoudig kunt delen?

Behoorlijk eigenwijs

De bouwsector staat niet per se bekend als vernieuwend, fris en innovatief. Daarom buigt TBI - expert op het gebied van techniek, bouw en infra - zich over de vraag: hoe zorgen we binnen de organisatie voor een innovatieve mindset? Dus niet binnen een speciaal innovatieteam, maar bij alle dochterondernemingen, alle afdelingen en alle lagen van de organisatie? Een belangrijk en urgent vraagstuk, aangezien TBI maar liefst vijftien dochterondernemingen onder zich heeft, met in totaal zesduizend collega's. Kennis is er dus versnipperd. Om al deze mensen en hun kennis beter met elkaar te verbinden, gaf TBI ons de opdracht een platform voor kennisdeling te ontwerpen. Maar bij Freshheads waren we eigenwijs. We vroegen ons hardop af: brengt een platform TBI wel echt dichterbij het gewenste doel? Samen met TBI onderzoeken we daarom nu eerst waar kansen liggen, voordat we aan een oplossing beginnen.

Even terugspoelen

“Het is natuurlijk spannend om de vraag van een klant in twijfel te trekken”, lacht Freshhead Sietse Radstake van onderzoeksteam Apollo. “Maar toen we duidelijk maakten dat we alle stappen in het vooronderzoek echt samen uitvoeren, was TBI meteen enthousiast.” Door middel van diepte-interviews met TBI medewerkers van de verschillende bedrijven bracht het onderzoeksteam behoeften en belemmeringen in beeld. Sietse: “Zo kwamen we erachter dat medewerkers van de verschillende dochterondernemingen van TBI elkaar niet goed weten te vinden. Daardoor blijft belangrijke expertise onbenut en dat is superzonde. Door mensen en bedrijven meer met elkaar te verbinden, inspireert iedereen elkaar straks veel meer om te vernieuwen en innoveren.”

De bevindingen uit het vooronderzoek vertalen we samen naar concrete(re) ideeën

Klein beginnen: helpdesk via Whatsapp

Sietse: “Na het interviewen van de doelgroepen was het tijd om een aantal denkrichtingen op laagdrempelige wijze te testen. Zitten we op de goede weg? Is dit waar mensen behoefte aan hebben?" Eén van die richtingen was TBI Contact - een soort helpdesk via WhatsApp waar medewerkers van TBI met vragen op het gebied van innovatie, kennis of expertise terecht konden. “De eerste twee of drie maanden na lancering liep dat redelijk: er kwamen best wat vragen naar expertise binnen. De behoefte om kennis te delen bleek er dus te zijn”, herinnert Sietse zich. “Helaas merkten we ook dat de helpdesk niet altijd werd gebruikt waarvoor ‘ie bedoeld was. Vragen over niet werkend internet bijvoorbeeld, die horen er niet thuis.” Door TBI Contact beter te laden, bijvoorbeeld met voorbeeldvragen, helpen ze vragenstellers nu op weg. “Ook heeft iedere TBI vestiging nu een ambassadeur die ingezet kan worden voor het beantwoorden van specialistische vragen”, legt Sietse uit. Het helpt: de kwaliteit van de vragen is verbeterd. “Het leuke is: er komt ook steeds meer aanbod binnen via TBI Contact. Bijvoorbeeld van iemand die graag zijn expertise wil delen, of van iemand die anderen wel op weg wil helpen bij vragen over een specifiek probleem. Het delen van kennis tussen afdelingen en bedrijven vraagt om een wezenlijk andere manier van denken en handelen, en we merken dat die verandering nu is ingezet.”

TBI Contact - een helpdesk voor kennis

Het klikt!

Hoe de samenwerking tussen TBI en Freshheads verloopt? “Eens in de twee weken werken we op kantoor van één van de locaties van TBI. We overleggen, sparren en werken samen. We kunnen nieuwe plannen meteen onderzoeken en toetsen, door bijvoorbeeld medewerkers uit de onderneming te betrekken”, zegt Sietse. Die collegiale band is er ook op persoonlijk vlak, vervolgt hij. “Afgelopen weekend nog appte Douwe (innovatiemanager bij TBI) me een artikel door. Had niets te maken met dit project, maar hij deed het gewoon omdat ‘ie wist dat ik het interessant zou vinden. Door de tijd heen zijn we dus écht collega’s geworden.”

Team TBI x Freshheads: een gelijkwaardige samenwerking

Groots denken, klein beginnen

TBI Contact is nog maar het begin van de ontdekkingstocht die TBI en Freshheads samen aangaan, waarbij samen onderzoeken, testen, valideren, bouwen en opschalen centraal staan. TBI is enthousiast over de werkwijze van Freshheads. Sietse: “Onze visie is dat een probleem of vraag eerst ‘klein’ moet worden gemaakt: wat is nu echt de kern? Douwe gebruikt deze filosofie nu zelf ook weleens voor zijn werk, vertelde hij me laatst. Een mooier compliment kun je als bedrijf toch niet krijgen?"

De klant vertelt
Werken met Freshheads is verfrissend. Kleine zaken testen en dingen creatief combineren kan tot diepe inzichten en dus grote stappen leiden.Douwe van den Wall Bake, innovatiemanager bij TBI

Cliffhanger

Uiteindelijk is het de bedoeling dat er voor TBI een zelfvullend, holdingbreed systeem komt waar alle medewerkers van de TBI bedrijven innovaties en kennis kunnen delen. Op dit moment testen Freshheads en TBI met een innovatiekaart, wordt het begrip innovatie geladen en verkend met een speciale nieuwsbrief, en is er een lijst met vernieuwers bij de verschillende bedrijven van TBI. Sietse: “Ontzettend tof om bevestigd te zien: bij elk dochterbedrijf zijn mensen bezig met innovatie. We moeten nu blijven testen, valideren. Stap voor stap werken we toe naar naar een breed gedragen innovatie-mindset, zodat iedereen straks kennis deelt en TBI sneller tot innovatieve oplossingen komt”, besluit Sietse. “Ik ben absoluut blij dat we bij Freshheads zo eigenwijs zijn geweest om, anders dan de opdrachtgever in eerste instantie wilde, eerst op onderzoek uit te gaan. Anders hadden we TBI waarschijnlijk opgescheept met een website of platform dat geen oplossing biedt voor hun vraag. Eerst vragen stellen en onderzoeken is altijd beter dan overhaast te gaan bouwen.” Wordt vervolgd dus.

Een voorbeeld van de innovatiekaart. Waar vinden innovatie-initiatieven binnen TBI plaats?

It's all about teamwork

Sietse Radstake

Sietse Radstake

Designer

Fee Schakenraad

Fee Schakenraad

Designer

Koen Emmers

Koen Emmers

Designer

Rens Alkemade

Rens Alkemade

Webdeveloper

Koppen bij elkaar?

Bel of mail Stephan