TBI Timmert fundament voor innovatie

TBI Holdings

TBI Timmert fundament voor innovatie

Een platform dat innovatie stimuleert bij alle zesduizend medewerkers binnen een groep van bouwbedrijven. Met dat verzoek klopte Douwe - innovatiemanager bij TBI - in 2018 bij ons aan. Check, gaan we regelen! Toch? Nee, we pakten het anders aan. Door samen met TBI een serie kleine oplossingen te bedenken, proberen we de impact groter te maken.

Over TBI

De bouwsector staat wellicht niet bekend als erg vernieuwend, fris en innovatief. Daarom buigt TBI - groep van techniek-, bouw- en infrabedrijven - zich over de vraag: hoe zorgen we binnen de organisatie voor een innovatieve mindset? De achterliggende gedachte: samen kunnen we veel meer dan alleen. En iedereen kan een verschil maken.

Behoorlijk eigenwijs

Maar hoe pak je dat aan? Hoe krijg je zoveel medewerkers - werkzaam bij bijna 20 zelfstandig opererende bedrijven binnen TBI - in één keer aan het innoveren. Het antwoord is simpel: niet. Gedrag van de ene op de andere dag veranderen, is onmogelijk. Sietse, service designer bij Freshheads: “Douwe wilde een platform lanceren, waarop alle medewerkers van TBI elkaar konden vinden om kennis te delen. Dat lijkt een logische oplossing. Maar dan ga je ervanuit dat mensen het platform ook daadwerkelijk gaan gebruiken. Dat ‘elkaar kunnen vinden’ het enige is dat innovatie belemmert. Om tot een succesvolle oplossing te komen, wilden we eerst het probleem helder krijgen.”

Medewerkers betrekken bij verandering

In plaats van direct te beginnen aan de oplossing interviewden we medewerkers van TBI. Waar zijn ze het meest trots op in hun werk? Wat verstaan zij onder innovatie? Hier kwamen interessante inzichten uit. “De meeste TBI-medewerkers denken bij innovatie aan grootse dingen en mega-bouwprojecten”, legt Sietse uit. “Ze linken innovatie niet aan kleine, wezenlijke veranderingen binnen hun eigen werk. Dat inzicht riep een compleet nieuwe vraag op: hoe stimuleer je innovatie in een omgeving waar mensen zich er niet bewust van zijn dat zij zélf innovatief bezig zijn?” We legden een nieuw obstakel voor innovatie bloot. Of zoals wij het zeggen: we ontdekten een kans voor onze oplossing!

Inzichten uit de interviews vertaalden we samen naar concrete(re) ideeën

Design thinking: klein beginnen

De inzichten uit de interviews vertaalden we naar een aantal denkrichtingen voor oplossingen. Hierbij volgen we de design thinking-mindset. Sietse: “Dat houdt in dat we niet heel veel problemen bundelen en daar één oplossing voor bedenken en bouwen - zoals een platform - maar dat we één specifieke denkrichting beetpakken en daar een kleinschalige oplossing voor ontwerpen. Dat werkt sneller en je leert gaandeweg van de inzichten die je met zo’n kleinere oplossing opdoet.” Eén van die denkrichtingen was TBI Contact, een helpdesk via WhatsApp waar medewerkers van TBI allerlei vragen konden stellen over innovatie of expertise. “Douwe ontving alle vragen op een aparte mobiele telefoon en zette zijn netwerk binnen TBI in om mensen aan elkaar te koppelen”, vertelt Sietse. “Schaalbaar is het niet, maar tastbaar wel; het gaf direct inzichten waar we weer op konden doorontwikkelen. Bij een tweede test pakten we het groter aan. Per TBI-bedrijf stelden we een ambassadeur in die ook gebruik maakt van het eigen netwerk om nóg betere matches te maken en kennisdeling te stimuleren.”

TBI Contact - een helpdesk voor kennis

TBI innovatiekaart

Nog zo’n oplossing die we lanceerden: de Innovatiekaart. Deze kaart van Nederland maakt inzichtelijk op welke plekken er aan innovatieve projecten van TBI worden gewerkt. “Deze kaart dient als een podium voor collega’s die met innovatie bezig zijn”, legt Sietse uit. “Dat werkt heel goed. Iedereen die een project letterlijk op de kaart zet, geeft daarmee aan trots te zijn op zijn werk én bereid te zijn vragen van collega’s te beantwoorden. Zo stimuleren en inspireren zij collega’s, en krijgen ze meer feeling bij hun eigen innovatieve werkzaamheden.”

Een voorbeeld van de innovatiekaart. Waar vinden innovatie-initiatieven binnen TBI plaats?

Werken met Freshheads is verfrissend. Kleine zaken testen en dingen creatief combineren kan tot diepe inzichten en dus grote stappen leiden.Douwe van den Wall Bake, innovatiemanager bij TBI

Nog meer proefballonnetjes

Naast TBI Contact en de Innovatiekaart, is er ook een innovatienieuwsbrief gestart en organiseert Douwe speciale meetups over innovatie. Met al deze ‘proefballonnetjes’ raakt de innovatietoolbox van TBI steeds verder gevuld met kleine, effectieve oplossingen.

Team TBI & Freshheads: een gelijkwaardige samenwerking

Groots denken, klein beginnen

En het platform dan? Sietse: “Met de inzichten die we nu opdoen, kunnen we straks een platform bouwen dat we een jaar geleden nooit hadden kunnen bedenken. We weten nu beter wat mensen beweegt. Doordat we het nu stapsgewijs samen met medewerkers oppakken, veranderen we van binnenuit.” Innovatie stimuleren lijkt iets groots en abstracts. Maar eigenlijk is het niet meer dan steeds blijven verbeteren. Sietse: “Douwe doet dat. Hij is met mensen bezig, stemt af op hun behoeften. Door het middel even te vergeten, kom je uiteindelijk tot die duurzame oplossing die echt impact maakt."

It's all about teamwork

Sietse Radstake

Sietse Radstake

Service designer & digitaal strateeg

Fee Schakenraad

Fee Schakenraad

Service designer

Koen Emmers

Koen Emmers

Service designer & digitaal strateeg

Rens Alkemade

Rens Alkemade

Frontend developer & service designer

Koppen bij elkaar?

Bel of mail Stephan