RoadGuard: de succesvolle corporate startup

Centraal Beheer

RoadGuard: de succesvolle corporate startup

2x Honoree

Winner bronze

Nominee

Nominee

Samen met Centraal Beheer gingen we aan de slag met het ontwikkelen van een nieuwe pechhulpdienst: RoadGuard. Binnen 3 maanden hebben we een werkend prototype ontwikkeld, een online platform en apps waarmee je gemakkelijk een pechgeval kan melden. Op de vraag of een corporate startup wel succesvol kan zijn? Durven wij nu volmondig JA te zeggen.

Van verzekeraar naar dienstverlener

Centraal Beheer is net als vele andere verzekeraars de transitie aan het maken om naast verzekeringen ook relevante diensten aan te bieden. Er vindt namelijk een belangrijke verandering plaats in verzekeringsland. Klanten willen geen verzekering, maar een oplossing. Dat kan uiteraard een verzekering zijn, maar steeds vaker is dat een dienst.

De vraag

Traditionele pechhulp is niet transparant, duur en je betaalt ook nog eens voor service waar je niet ten volle gebruik van maakt. Dat moet makkelijker kunnen. Centraal Beheer vroeg ons om pechhulp opnieuw uit te vinden. Samen gingen we op pad en aan de slag met het ontwikkelen van een concept, prototypes en een dienstenplatform.

Wij keken samen met de bergers van Eurocross Assistance hoe RoadGuard in hun werkproces past.

Even in Apeldoorn werken

Samen met de specialisten van Centraal Beheer vormen we één team met één missie: de perfecte pechhulpdienst ontwikkelen - en laten groeien. Minstens één dag per week zitten we bij elkaar op locatie in Apeldoorn bij Lab55, als Lean Startup in een corporate omgeving.

Concepten, prototypen en valideren

Een business model canvas en value proposition is top, maar uiteindelijk draait het om de gebruikers. Het werd dus tijd om daarvan af te stappen en naar buiten te gaan om met klanten en partners te praten om te snappen wat er leeft. Waar lopen ze tegenaan en hoe kan RoadGuard hen helpen om hun werk zo makkelijk en effectief mogelijk te maken? Daarom namen wij plaats op de bijrijdersstoel van monteurs, hielpen we mensen met pech, belandden we zelf op de pechstrook en brachten we enkele dagen door in de meldkamer. Op basis van deze inzichten ontwikkelden we verschillende concepten.

Van gevalideerd concept naar schaalbaar platform.

Pechhulp volledig gedigitaliseerd

Met het RoadGuard platform is het proces van pechhulp volledig gedigitaliseerd. Pechmeldingen komen binnen via de app, de website, telefonisch of de API. Die laatste wordt inmiddels door verschillende partners geïntegreerd in hun eigen apps. Via een online dashboard kunnen bergingsbedrijven hun monteurs die op de weg zitten direct naar een pechgeval sturen. De monteur heeft een eigen RoadGuard app en staat in direct contact met de pechvogel. De monteur ziet precies waar de pechvogel op dat moment staat en de pechvogel ziet realtime de locatie van de monteur - die er binnen 45 minuten is. Handig toch? En jaarlijks betalen voor pechhulp? Dat is passé. Bij RoadGuard betaal je alleen wanneer je écht pech hebt. On-demand dus. Als de monteur je weer op weg heeft geholpen betaal je gemakkelijk via iDeal of creditcard.

De feiten op een rijtje

Downloads

Aangesloten monteurs

Gemiddeld

Succesvolle corporate startup

Misschien wel het belangrijkste resultaat is dat RoadGuard binnen 2 jaar is uitgegroeid tot meest succesvolle startup van Centraal Beheer. RoadGuard heeft bewezen dat innoveren binnen een corporate cultuur mogelijk is. En daar zijn wij heel trots op!

De klant aan het woord
Het kán dus. Als corporate daadwerkelijk vernieuwend zijn. Snel, goedkoop en goed.Robin Clements, Directeur Diensten Centraal Beheer

Nog steeds één team met één missie

Samen met de specialisten van Centraal Beheer Achmea vormt Freshheads nog steeds één team met dezelfde doelstelling: RoadGuard beter en een nog groter succes maken. Minstens één dag per week zitten we bij elkaar in Apeldoorn. Zo wijzen de neuzen dezelfde kant op en kunnen beslissingen snel worden gemaakt.

It's all about teamwork

Roel Tuerlings

Roel Tuerlings

Strategie

Evert Harmeling

Evert Harmeling

Web development

Gerard van der Kruijs

Gerard van der Kruijs

Mobile development

Cas Cornelissen

Cas Cornelissen

Web development

Koppen bij elkaar?

Bel of mail Wout Withagen