Samen vernieuwen we de verzekeringswereld

Interpolis

Samen vernieuwen we de verzekeringswereld

De nieuwe strategie van Interpolis is glashelder: naast het verzekeren van schade legt de organisatie sinds een aantal jaren meer focus op het voorkomen van schade. Al sinds 2017 helpt Freshheads Interpolis om die strategie tot leven te brengen. Samen lanceren we slimme diensten, die we eerst grondig testen bij gebruikers.

Alles in één app om slimmer, comfortabeler en veiliger te wonen

Van passief naar preventief

Interpolis kennen we allemaal als verzekeraar. Een verzekeraar die elk jaar weer goede beoordelingen krijgt van klanten. Het enige nadeel: Interpolis kan pas iets voor klanten betekenen nadat ze schade hebben gehad. Door nieuwe diensten te introduceren wil Interpolis klanten daarom helpen met het voorkomen van schade. Op deze manier is Interpolis onderscheidend, relevanter en voegen ze nog meer waarde toe voor klanten.

Leren experimenteren

Daarnaast wil Interpolis bij het ontwikkelen van die slimme diensten een betere omgeving creëren om te experimenteren, prototypen en valideren. Want dat is volgens de verzekeraar de beste manier om snel te ontdekken of ideeën succesvol gaan worden of niet. Inmiddels heeft Interpolis - samen met Freshheads - drie speciale innovatieteams die elke dag nieuwe, slimme diensten bedenken en realiseren. Onze werkwijze is helemaal gericht op snel experimenteren én gebruikers intensief betrekken.

Iedere 3 weken houdt het team een interne demo voor verschillende afdelingen binnen Interpolis.

De werkwijze

Eén van de drie innovatieteams ontwikkelt slimme diensten voor in en rondom huis. Diensten die mensen helpen veiliger, duurzamer en comfortabeler wonen. Hoe we dat doen? In ieder geval niet door maandenlang achter de schermen aan gelikte oplossingen te werken, en die vervolgens over klanten "uit te storen". Nee, we betrekken klanten intensief bij het proces: op basis van hun behoeften en de problemen die zij ondervinden, ontwikkelen wij slimme oplossingen die hen helpen fijner en veiliger te wonen. Zo schuiven we bijvoorbeeld bij hen aan aan de keukentafel, voor een open gesprek over problemen en kansen die zij bij hun woonsituatie ervaren. Op basis daarvan komt het team tot ideeën voor oplossingen, die ze uitwerken in een concept of prototype. Nadat zo’n concept is getoetst bij klanten, wordt er een minimum viable product gemaakt die wederom wordt gevalideerd bij een kleine groep gebruikers. Pas als we overtuigd zijn van de potentie, ontwikkelen we de dienst door.

Samen met Interpolis bepalen we de koers en brengen we focus aan in de projecten.

Eén team met een glas­heldere missie

Het samengestelde innovatieteam bestaat uit developers, designers, strategen, marketeers en inhoudelijke experts. Om de vaart erin te houden, komt het team meerdere dagen in de week bij elkaar: elke maandag op kantoor bij Freshheads en elke woensdag een paar kilometer verderop, bij Interpolis. Per kwartaal stelt het team doelen op, die ze vervolgens in sprints van ieder drie weken gaan realiseren. Elke sprint eindigt met een reflectie op de samenwerking binnen het team.

Met kleine vernieuwingen genereren we grote effecten in de levens van onze klanten.Youri van der Avoird, Interpolis

Door middel van een gepersonaliseerd stappenplan coacht de app je om je huis beter te beveiligen.

SlimThuis-app

Een voorbeeld van zo’n slimme dienst is de SlimThuis-app. Een persoonlijke coach die je met zo'n veertig handige tools helpt met het beveiligen van jouw huis. Zo volgen gebruikers eenvoudig een stappenplan om hun buitenkraantje af te tappen en barsten in de waterleiding te voorkomen. Of ze laten het inbraakrisico in hun postcodegebied berekenen, inclusief een lijst met tips om die risico’s uit te sluiten. De app fungeert als persoonlijke, digitale coach die mensen stapsgewijs helpt hun huis slimmer en veiliger te maken.

Ons team reed door Tilburg op de Groene Dakfiets.

Groene Daken

Een groen dak geeft minder kans op waterschade, isoleert je huis beter en verlengt de levensduur van het dak. Voor Interpolis genoeg reden om mensen de mogelijkheid te bieden zo’n dak collectief in te kopen, tegen een aantrekkelijk bedrag. Ook dit idee komt uit de koker van het team dat zich richt op slimme diensten rondom wonen. Youri van der Avoird, propositiemanager bij Interpolis: “Het kostte ons slechts twee maanden om van idee tot oplossing te komen. We startten met inwoners van Tilburg, om zo de behoefte en werkwijze te testen. Wegens een groot succes zijn we nu bezig met het opschalen van het Groene Daken-initiatief; iedereen in Nederland kan zich aanmelden.”

It's all about teamwork

Evert Hilhorst

Evert Hilhorst

Innovatieconsultant

Sietse Radstake

Sietse Radstake

Service designer & digitaal strateeg

Fee Schakenraad

Fee Schakenraad

Service designer

Joris van de Sande

Joris van de Sande

Backend developer & digitaal strateeg

Nick Broers

Nick Broers

Designer & digitaal strateeg

Sem van Hoogstraten

Sem van Hoogstraten

Frontend developer

Maarten Siersema

Maarten Siersema

Mobile developer

Koppen bij elkaar?

Bel of mail Stephan