Voorkomen is beter dan verzekeren

Interpolis

Voorkomen is beter dan verzekeren

nominee

Bij brand, waterschade of inbraak vergoedt Interpolis jouw TV wel, maar dierbare eigendommen met bijbehorende bijzondere herinneringen ben je voorgoed kwijt. Om nog maar te zwijgen over de ellende die erbij komt kijken. Daarom werken Freshheads en Interpolis in één team aan één doel: mensen helpen om schade te voorkomen. Samen bedenken, valideren en ontwikkelen we slimme oplossingen voor in en rondom jouw woning.

Van passief naar preventief

Interpolis kennen we allemaal als verzekeraar. Een verzekeraar die elk jaar weer goede beoordelingen krijgt van klanten. Het enige nadeel: Interpolis kan pas iets voor klanten betekenen nadat ze schade hebben gehad. Door nieuwe diensten te introduceren wil Interpolis klanten daarom helpen met het voorkomen van schade. Op deze manier is Interpolis onderscheidend, relevanter en voegen ze nog meer waarde toe voor klanten.

De vraag

Voorkomen is beter dan verzekeren. Maar hoe voorkom je schade? En hoe kun je door middel van slimme oplossingen mensen helpen met het beter beveiligen van hun gezin, huis en waardevolle spullen? Daarnaast, hoe krijgt je een ‘low interest’-thema als preventie onder de aandacht?

Iedere 3 weken houdt het team een interne demo voor verschillende afdelingen binnen Interpolis.

Korte lijntjes met de klant

Stap één is het door en door begrijpen van de behoeften én de mensen waar we het voor doen. Nemen mensen al maatregelen om hun huis veiliger te maken? Nee? Waarom doen ze dit nog niet? Op basis van deze inzichten bedenken we concepten, maken we prototypes en valideren we deze opnieuw bij de gebruikers. Om dit vervolgens bij succes door te ontwikkelen naar een schaalbare dienst. Door continue een-tweetjes met de gebruikers voorkom je producten waar niemand op zit te wachten.

Samen met Interpolis bepalen we de koers en brengen we focus aan in de projecten.

Eén team met een glas­heldere missie

Het samengestelde innovatieteam bestaande uit developers, designers, strategen, marketeers en inhoudelijke experts is constant op zoek naar antwoorden. Niet door achter de schermen aan een masterplan te werken, maar door razendsnel te schakelen, ideeën te genereren, concepten en prototypes te ontwikkelen, klanten te interviewen en onderzoek te doen. Om het concept vervolgens weer aan te scherpen of er afscheid van te nemen omdat het toch niet zo’n goed idee was. Om de vaart er echt in te houden werken we meerdere dagen in de week intensief samen op locatie bij Freshheads of Interpolis.

Door middel van een gepersonaliseerd stappenplan coacht de app je om je huis beter te beveiligen.

SlimThuis-app

Een voorbeeld van zo’n product is de SlimThuis-app. Een persoonlijke coach die je helpt met het beveiligen van jouw huis. Aan de hand van een gepersonaliseerd stappenplan en herinneringen coacht de app je om inbrekers buiten de deur te houden, je huis brandveilig te maken en je voeten droog te houden. Daarnaast experimenteerden we met de ThuismeesterCheck - een dienst waarbij een inspecteur de veiligheid van jouw huis eens goed onder de loep neemt, Leakbot - een slimme lekkage detector én een collectieve inkoopactie van Groene Daken.

Ons team reed door Tilburg op de Groene Dakfiets.

Op naar nog veiliger wonen

Ondertussen werkt het team door om op basis van nieuwe ideeën en klantinzichten de SlimThuis-app steeds verder door te ontwikkelen en nieuwe diensten te introduceren om jouw huis nóg veiliger te maken.

De klant aan het woord
De samenwerking is gelijkwaardig: we stellen samen een roadmap op, bepalen kwartaaldoelen, prioriteren taken en gaan samen aan de slag.Youri van der Avoird, propositiemanager bij Interpolis

It's all about teamwork

Evert Hilhorst

Evert Hilhorst

Strateeg

Sietse Radstake

Sietse Radstake

Designer

Fee Schakenraad

Fee Schakenraad

Designer

Joris van de Sande

Joris van de Sande

Webdeveloper

Nick Broers

Nick Broers

Designer

Sem van Hoogstraten

Sem van Hoogstraten

Webdeveloper

Maarten Siersema

Maarten Siersema

Mobile developer

Koppen bij elkaar?

Bel of mail Wout Withagen