Elke dag worden ouderen financieel uitgebuit. Samen opzoek naar oplossingen?

Per jaar zijn er ongeveer 200.000 mishandelingen bij senioren. Een groot deel hiervan is financiële uitbuiting en gaat vaak gepaard met andere vormen van mishandeling. In veel gevallen is de dader een ontspoorde mantelzorger.

Zelfstandige oudere vrouw

De aanleiding

Er komt een moment in het leven waar je wat meer hulp nodig gaat hebben met dagelijkse taken. Ouderen zijn dan vaak afhankelijk van één mantelzorger. Bijvoorbeeld voor het halen van boodschappen.

Financiele uitbuiting begint vaak klein. "Ik doe wel even boodschappen voor je". Je gaat niet twee keer afrekenen, dus reken je ook je eigen boodschappen af. Door het vertrouwen in de mantelzorger is er vaak niet de behoefte om te controleren.

Wanneer ouderen het wel ontdekken gunnen ze het diegene vaak wel, of schamen ze zich zo erg om er iets van te zeggen. Dit gepaard met minder sociale contacten, zorgt ervoor dat dit soort problemen minder snel gesignaleerd worden.

Senioren houden grip op hun eigen geld! Dat is ons doel.

Wij willen het financieel handelen voor senioren, mantelzorgers en familie eenvoudiger maken. De senioren behouden grip op hun een geld houden. Dat ze geen boodschappen meer kunnen doen, betekent niet dat ze de controle over hun rekening moeten verliezen.

Een platform met sociale controle

Het is laagdrempeliger om meerdere mensen te laten helpen met boodschappen en financiën. Ouderen zitten daarom niet meer gebonden aan 1 persoon.
Een platform met sociale controle; misbruik is minder makkelijk, wordt sneller gesignaleerd en kan direct gemeld worden bij de juiste instanties

Hoe zouden wij dit aanpakken

Discover

Tijdens de discovery fase gaan we op zoek naar ouderen die slachtoffer zijn geworden van financieel uitbuiting. Zij zijn degene waarvoor we dit product willen gaan maken. Hiermee gaan we ons idee valideren en aanscherpen naar de doelgroep.

Prototype

Voordat we het hele product gaan ontwikkelen moet er eerst gekeken worden of het haalbaar is. Hiervoor zoeken we een partner voor het ontwikkelen van MVP op financieel gebied.

Onze werkwijze

Wij zijn Freshheads

Een digitaal bureau waar digitaal niet op nummer één staat? Yup, dat zijn wij. Noem ons eigenwijs, maar wij zijn ervan overtuigd dat gebruikers centraal moeten staan in plaats van de oplossing. Daarom werken we altijd vanuit nieuwsgierigheid: we willen alles van organisaties en hun klanten weten.

Interpolis, Quiet en Roan

Samen sparren? Over deze of een andere uitdaging?

Wij zijn geen specialist op dit gebied, jij wel. Samen met jouw kennis en onze werkwijze denken we ver te kunnen komen. Heb je een andere uitdaging? Interessant, we horen het graag!

Mail Evert

Samen sparren?
Bel of mail Evert.