Onze geschiedenis

In 2017 bestaat Freshheads vijftien jaar. Letterlijk begonnen op de spreekwoordelijke slaapkamer. Met zijn tweeën: programmeur en vormgever. Zonder vastomlijnd plan, zonder grote pretenties. Wel vanuit het idee dat het opengespatte internet van toen (2002) enorm veel kansen bood.

Terug naar 2002. Een programmeur en vormgever beginnen een internetbedrijf. Een bedrijf dat zich focust op websites waarin techniek en vorm elkaar omarmen in plaats van uitsluiten. Gewoon je frisse kop gebruiken, jezelf onderscheiden van de massa en de wereld steeds een stap voor zijn. Dingen die we nu ook nog doen. Alleen niet meer met zijn tweeën maar met 35. De statische websites van toen hebben zich ontwikkeld tot interactieve en responsive online kanalen, aangevuld met smart TV, online apps, API’s…noem maar op. En waar we er vroeger nog mee wegkwamen om vanuit de (onder)buik te acteren, laten we onze online strategieën en concepten tegenwoordig op onderzoeken, trends, ervaringen en cijfers rusten. Vanzelfsprekend afgezet tegen de online ambities van onze klanten.

Onze klanten? Ja, ook die zien er tegenwoordig anders uit. Want naast de klant om de hoek van 2002 bedienen we vandaag de dag een mooie mix van cultuur (Incubate, 013, Effenaar), multinationals (Randstad en Philips), interactieve vraag-aanbodplatforms (Werkspot.nl, Zorg voor Elkaar) en publishers (EenVandaag, Dutchcowboys, Audax, Sanoma). Stuk voor stuk partijen die op zoek zijn naar (nieuwe) online concepten waarin innovatie, ondernemerschap, vorm, techniek en interactie elkaar versterken en waarmee ze hun bezoekers geluk, gemak of genot bieden. We verleiden de klanten van onze klanten om ergens te blijven hangen. We laten ze klikken (letterlijk en figuurlijk), ergens iets van vinden of iets doen. Via websites, apps, API’s. Kortom, via nieuw internet.

Vanzelfsprekend zijn we trots op wat we hebben bereikt. Trots dat we de bedenkers zijn van Werkspot.nl dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste vraag- en aanbodplatform op het gebied van klussen in Nederland. Trots op onze vrienden van independent festival Incubate dat verschillende prijzen in de wacht sleepte en waarmee we vanaf het begin een supergoede relatie hebben gehad. Hun podium was en is onze experimentele speeltuin waarop we tal van nieuwe concepten, modellen en verzinsels kunnen etaleren. Trots op de restyling van DutchCowboys, ons werk voor EenVandaag, Sanoma, Interpolis, VakantieXperts en al die andere mooie klanten.

Maar we zijn ook trots op onze eigen medewerkers. Stuk voor stuk professionals die érgens in uitblinken. Intelligente jongens en meisjes die niet vanzelfsprekend voor de hoogste salarissen en dito leasebakken gaan maar hun voldoening zoeken en vinden in inhoudelijke verrijking en award winning werk. Frisse koppen die hechten aan vertrouwen, vriendschap en een ongedwongen sfeer. Briljante geesten die ruimte willen hebben om te ontdekken en te proberen. Die hun tijd vaak vooruit zijn en daar wel eens chagrijnig van kunnen worden.

Wat toen voor Freshheads gold, geldt nu nog steeds. We zijn gek van techniek, vorm, functionaliteit en nieuwe ontwikkelingen. We zetten onze disciplines slim en effectief in. We blijven investeren in nieuwe methoden, passen de nieuwste technologie toe en werken volgens de laatste procedures op ons vakgebied. We gaan mee – of liever gezegd, lopen voorop - waar het ontwikkelingen op online gebied betreft en blijven onze opdrachtgevers helpen bij het maken van de juiste keuzes op dit gebied.

Wat we in de toekomst willen? Strategieën blijven bedenken, concepten wegzetten en oplossingen ontwikkelen waar onze klant en de klant van onze klant zich comfortabel bij voelen. Oplossingen die ze als vanzelfsprekend ervaren. En die onderscheidend zijn qua vorm, techniek en idee. De ene keer staat het overbrengen van een gevoel of een boodschap centraal. Een andere keer vraagt een opdrachtgever om een online toepassing of gezicht, wil hij het gebruikersgemak vergroten of een bedrijfsproces vereenvoudigen. Waar het op neerkomt is dat onze oplossingen nooit een doel op zich zijn maar altijd een doel dienen.

Hoe we onze ambities waar blijven maken? Door onszelf, de markt en onze klanten uit te blijven dagen. Door niet op onze lauweren te gaan rusten. Ook al hebben we schitterende prijzen gewonnen en behoren we inmiddels tot de top vijf van middelgrote bureaus van Nederland. Essentieel is dat we de markt van morgen blijven lezen. Waar we 13 jaar geleden als een van de eersten techniek en vorm op een unieke vorm bij elkaar brachten, gelden tegenwoordig andere uitdagingen.

De online wereld van nu ziet er immers totaal anders uit. Wat toen als revolutionair gold, is vandaag de dag common sense. Nieuwe uitingsvormen, zoals mobiel, tablet, en tv zijn gewoongoed. De online interactiemomenten en –mogelijkheden zijn enorm toegenomen. Dat is het speelveld waarop Freshheads al een paar jaar actief is. Decentralisatie van informatie is inmiddels de nieuwe standaard, met een API als kloppend hart van de online onderneming. API’s die organisaties in staat stellen om adequaat en flexibel in te springen op nieuwe interactiemogelijkheden met hun doelgroep.

De online interactiemomenten en -mogelijkheden zullen in de toekomst alleen nog maar toenemen. En daarmee de online ambities van organisaties. Freshheads blijft die online ambities van opdrachtgevers steeds als uitgangspunt voor haar strategieën en concepten nemen. Met een sterke focus op het ontwerp van de online interactie, een doelgroep die in iedere stap van het proces centraal staat en een uitgekiende combinatie van zinvolle functionaliteit, feilloze technologie en oogstrelende vorm.

En over vijf jaar? Dan kunnen we zomaar weer een andere standaard hebben. RFID? Internet of Things? Smart Objects?

Dat weten we niet precies. Wat we wel weten, is dat we ons voortdurend blijven verdiepen in technologieën van de toekomst en die vertalen in strategieën, concepten en praktische oplossingen waar onze klanten en klanten van onze klanten jarenlang plezier van hebben.

Benieuwd naar onze diensten, recent werk, klanten of visie op nieuw internet?

meer over freshheads