
verantwoorden. Nicolas Eglau (RTL) sprak hierover zijn verontwaardiging uit. Het Nederlandse publieke bestel is niet vrij van commercie en ze ontvangen tevens subsidies. De commerciële omroepen moeten alle inkomsten genereren uit commercie en dat maakt het een stuk lastiger voor de commerciëlen om op grote schaal te innoveren. De risico’s zijn soms gewoon te groot. Dat neemt niet weg dat ook SBS en RTL flink aan de weg timmeren als het gaat om het integreren van online en offline media al is het allemaal wat minder experimenteel.
Ook de VARA is inmiddels een breed traject gestart om de hele organisatie crossmediaal te maken. Onder leiding van Edwin Valent moeten straks alle medewerkers van de VARA begrijpen hoe je crossmediaal moet denken. Een eerste traject daarin is al gestart het betreft de ontwikkeling van widgets voor VARA programma’s. De widget voor De Wereld Draait Door moet in de komende weken gaan verschijnen.
Voor ons is dit erg belangrijk om te weten. Twee jaar geleden zouden klanten je vreemd aankijken als je het concept van een widget bij ze op tafel legde. Terwijl Freshheads zijn eerste webwidget – de Pidy – ongeveer 2 jaar geleden heeft ontwikkeld, inclusief Twitter integratie! Ja wij waren er vroeg bij 😉
Mijn Pidy, binnenkort meer over de geschiedenis van de nu al – misschien wel Nederlands eerste – legendarische widget
Goed om achteraf te kunnen constateren dat wij bekend zijn met alle technieken en wensen van de omroepen zodat we daar mogelijk op in kunnen spelen en een bijdrage kunnen leveren aan de innovatiedrang die momenteel in Nederland heerst. Aan het einde van de dag hebben we nog even geproost op de website van EénVandaag. Die kan zich overigens – bij de lancering eind dit jaar – prima meten met alle innovaties die ter sprake zijn gekomen.